Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(DijaD @ 2009 01 03, 15:43)
gali būti, kad tai virusinė liga ir tada jau nieko nebegalima augalui padėti..  g.gif

Galima galima, bent jau pabandyti tikrai galima. Kartais ir pavyksta. mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Fonda,2008 12 31, 01:35]
Mano ta nusipirktoji citrina (medelis) kelis lapus numetė, nors jie beveik visi rudai geltonai dėmėti. Išsiaiškinau, kad medeliui geležies trūksta. Reikės įmerkti į vandenį, kuriuo laistau, kokį surūdijusį gelžgalį. Trąšų nenaudoju jokioms gėlėms niekada. Tiesiog manau, kad turi visko pakakti iš žemės, kurioje auga.
Su Naujaisiais Metais!
Tai ne geležies trūkumas ir tokiu budu jos neduosit. Aš pasodinau citrusą į spec. žemę ir tręšiau su spec. trąšom, pastebėjau geležies trūkumą, tada pakasiau saują žemių prie senos kalvės ir už pyliau ant viršaus ir to pakako. Geležies trūkumas kada išryškėja lapo gyslutės. Kiaušinio dydžio citrinos tai turėtų but Majerio citrina, pati lepiausia. Citrinom žiemą žydėt yra normalu. Jei nenaudojat trąšų tai, nors vasarį persodinkit.
Atsakyti
[quote=semptron,2009 01 04, 19:16]
[quote=Fonda,2008 12 31, 01:35]
Mano ta nusipirktoji citrina (medelis) kelis lapus numetė, nors jie beveik visi rudai geltonai dėmėti. Išsiaiškinau, kad medeliui geležies trūksta. Reikės įmerkti į vandenį, kuriuo laistau, kokį surūdijusį gelžgalį. Trąšų nenaudoju jokioms gėlėms niekada. Tiesiog manau, kad turi visko pakakti iš žemės, kurioje auga.
Su Naujaisiais Metais!
Tai ne geležies trūkumas ir tokiu budu jos neduosit. Aš pasodinau citrusą į spec. žemę ir tręšiau su spec. trąšom, pastebėjau geležies trūkumą, tada pakasiau saują žemių prie senos kalvės ir už pyliau ant viršaus ir to pakako. Geležies trūkumas kada išryškėja lapo gyslutės. Kiaušinio dydžio citrinos tai turėtų but Majerio citrina, pati lepiausia. Citrinom žiemą žydėt yra normalu. Jei nenaudojat trąšų tai, nors vasarį persodinkit.
[/quote]
Labai jums dėkoju už informacinę pagalbą doh.gif Tik kur dabar tą kalvę rasti? Tiek sniego... O tai gal ir virusinė liga, o ne Fe? Pasimečiau schmoll.gif Persodint tai tikrai reikia. Ir manau, į rūgščią žemę?
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2009 01 03, 16:02)
Galima galima, bent jau pabandyti tikrai galima. Kartais ir pavyksta.  mirksiukas.gif

Jei nusipirkot jau užkrėstą gėlę, tada tikrai niekas nebepagelbės g.gif
Atsakyti
help.gif Turiu dideli greifurta, ir uzpuole ji skydamariai- nuvalyti visu nera sansu, nuplauti irgi, nes net i dusa jis man netelpa. Nusipirkau actara, bet neparasyta kokiom proporcijom skiesti. Gal kuri jau bandet???? Skaiciau kad geriau laistyti, taip geriau veikia? Gaila butu numarint toki grozi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamania @ 2009 01 06, 00:53)
help.gif Turiu dideli greifurta, ir uzpuole ji skydamariai- nuvalyti visu nera sansu, nuplauti irgi, nes net i dusa jis man netelpa. Nusipirkau actara, bet neparasyta kokiom proporcijom skiesti. Gal kuri jau bandet???? Skaiciau kad geriau laistyti, taip geriau veikia? Gaila butu numarint toki grozi. verysad.gif

Ant pakelio parasyta, ten lyg apie obelis kalbama, ar tai 2 g-10l vandens, tiksliai nepamenu, bet drasiai skiesk tokiu santykiu, net orchidejoms nepakenke actaras
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2008 12 15, 21:52)
O tai labai blogai pirkti iš prekybcentrių? Aš kaip tik prieš kelias dienas iš ten citrinmedį nusipirkau. Nemažą, su dviem benunokstančiom citrinom. Perskaičiau jūsų visų informaciją, bet neužkliuvo, kaip gydyti geltonas apvalias dėmes ant lapų? Manau, kad krūmelis serga...  schmoll.gif

Radau panašų požymį, kaip aprašyta Jūsų. Geltonai žali plėmeliai išplinta po visą lapą ir vėliau lapas darosi geltonas: azoto ir fosforo trūkumas alina augimą. Reikėtų tiksliau aprašyti norint nustatyti priežastį.
Atsakyti
QUOTE(semptron @ 2009 01 07, 22:33)
Radau panašų požymį, kaip aprašyta Jūsų. Geltonai žali plėmeliai išplinta po visą lapą ir vėliau lapas darosi geltonas: azoto ir fosforo trūkumas alina augimą. Reikėtų tiksliau aprašyti norint nustatyti priežastį.

Va čia tai taip gali būti doh.gif Tokius didelius vaisius baigia sunokinti, o dar labai gausiai pradėjo žydėti. Tiesiog po puokštelę žiedų ant visų šakelių viršūnių. Matyt tas intensyvumas ir išsekino. Bet juk dabar tai tikrai negalima persodinti tokioj būklėj??? kaip sakėt, nors vasario palaukti? Ar kol baigs žydėti. Lapus tai kasdien vis po kokį numeta. O gal nuo šalčio tam prekybcentry ar gabenant namo? Nors saugojau kažkiek, polietileniais maišeliais buvau apvilkus...o ir nebuvo dar tuomet taip šalta. Gal citrinos nėra baugios šalčiui? Va mano kavamedis tai tik langą pravėdinimui pravėrus visiškai nušalo, t.y. rytojaus dieną visi lapai buvo kaip nudžiūvę, sausi.
Atsakyti
Gal kas zino ar augalininkystes centruose ar panasiai buna citrusiniu vaisu zeldinuku pirkti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(prunskiene @ 2009 01 08, 10:02)
Gal kas zino ar augalininkystes centruose ar panasiai buna citrusiniu vaisu zeldinuku pirkti?  g.gif

Buna. Ar bent budavo. Priesh kelis metus vaziavau su teciu i kazhkoki sodinuku centra- medelyna ar kazka panashaus prie kauno (niekaip neprisimenu pavadinimo) tai maciau, prekiu sarashuose buvo citrusiniai ir granatmedzhiai. Tik man labai brangus pasirode g.gif bet, aishku, ziurint koks ten ju dydis...o ir shiaip, gal padoriau auginami, nei tie maximiniai durpese sukishti unsure.gif
Atsakyti
Vilniujė pardavinėja sodinukus Roščinas, pernai skambinau prašė mažam 40 lt.
Galit pasiskaityti:http://www.limon-room.narod.ru/lt/nusipirkti-citrina.html
Noriu įsigyti apelsiną Washington-Nawel. Noriu pridėt vieną patarimą, kad apelsinai butu gero skonio, reikia duot papildomai ultravioletinių spidulių.
Atsakyti
Vilniujė pardavinėja sodinukus Roščinas, pernai skambinau prašė mažam 40 lt.
Galit pasiskaityti:http://www.limon-room.narod.ru/lt/nusipirkti-citrina.html
Noriu įsigyti apelsiną Washington-Nawel. Pridedu vieną patarimą, kad apelsinai butu gero skonio, reikia duot papildomai ultravioletinių spindulių.
Atsakyti