Kažin ar kas prekiauja skiepytais citrusais, ne tais, kur didžiuosiuose centruose. Kad tikrai galima būtų tikėtis valgomų vaisių. Vieną kažkada buvau pirkus, bet per remontus numarinau, o žmogaus, pas kurį pirkau koordinates pamečiau..
QUOTE(Veni @ 2008 12 15, 20:35)
Kažin ar kas prekiauja skiepytais citrusais, ne tais, kur didžiuosiuose centruose. Kad tikrai galima būtų tikėtis valgomų vaisių. Vieną kažkada buvau pirkus, bet per remontus numarinau, o žmogaus, pas kurį pirkau koordinates pamečiau..
O tai labai blogai pirkti iš prekybcentrių? Aš kaip tik prieš kelias dienas iš ten citrinmedį nusipirkau. Nemažą, su dviem benunokstančiom citrinom. Perskaičiau jūsų visų informaciją, bet neužkliuvo, kaip gydyti geltonas apvalias dėmes ant lapų? Manau, kad krūmelis serga...
QUOTE(Fonda @ 2008 12 15, 22:52)
O tai labai blogai pirkti iš prekybcentrių? Aš kaip tik prieš kelias dienas iš ten citrinmedį nusipirkau. Nemažą, su dviem benunokstančiom citrinom. Perskaičiau jūsų visų informaciją, bet neužkliuvo, kaip gydyti geltonas apvalias dėmes ant lapų? Manau, kad krūmelis serga...
Sunku pasakyti ar blogai. Tiesiog, jie ten būna "išgręžti". Išspaudžia per jėgą iš jų visas jėgas per trumpą laiką, o nusipirkus jie nebeturi jėgų augti ir gyvuoti ir ... dažniausiai miršta. Bent jau pas mane
Kaip manot ar paskatinus trąšomis vegetaciją, būtų galima išgelbėti citriną nuo lapų mėtymosi? Meta lapus rupkė, kad ir kiek ją puoselėju.
QUOTE(Enija @ 2008 12 17, 10:18)
Kaip manot ar paskatinus trąšomis vegetaciją, būtų galima išgelbėti citriną nuo lapų mėtymosi? Meta lapus rupkė, kad ir kiek ją puoselėju.
Ziema ir turi kazkiek lapu nukrist
QUOTE(Benderiute @ 2008 12 17, 10:42)
Ziema ir turi kazkiek lapu nukrist
Mano citrina (jai turbut apie 15 metu), bet pirmi metai pas mane irgi ziauriai meta lapus, bet ne tuos, kur pavarasi isaugo, bet senesnius. Cia normalu, ar jau susirupinti? Gaila butu prarasti, nes medelis jau mano ugio.
citrusai numeta lapu ziema, man buvo numetes ir pavasari vel isleido naujus lapukus- viskas tvarkoj buvo. nenusiminkit- salti orai, augaliukai irgi ilsisi. priiurekit gerai ir turetu isgyventi
QUOTE(prunskiene @ 2008 12 22, 14:58)
citrusai numeta lapu ziema, man buvo numetes ir pavasari vel isleido naujus lapukus- viskas tvarkoj buvo. nenusiminkit- salti orai, augaliukai irgi ilsisi. priiurekit gerai ir turetu isgyventi
maniskis irgi daug lapu numete.....
QUOTE(Ž.J. @ 2008 12 29, 17:45)
maniskis irgi daug lapu numete.....
nieko tokio manau maniskis buvo visai numetes, svarbiausia sakeles gyvos
QUOTE(prunskiene @ 2008 12 29, 17:52)
nieko tokio manau maniskis buvo visai numetes, svarbiausia sakeles gyvos
Mano ta nusipirktoji citrina (medelis) kelis lapus numetė, nors jie beveik visi rudai geltonai dėmėti. Išsiaiškinau, kad medeliui geležies trūksta. Reikės įmerkti į vandenį, kuriuo laistau, kokį surūdijusį gelžgalį. Trąšų nenaudoju jokioms gėlėms niekada. Tiesiog manau, kad turi visko pakakti iš žemės, kurioje auga. O jei žemė netinkama, persodinu. Bet dabar persodinti citriną netinkamas laikas. Augina dvi dideles citrinas (vaisius), be to pradėjo gana smarkiai žydėti. Žiedų ir pumpurų daug. Gal pasakytumėte, ar žiemą galima leisti megzti vaisius? Ir ar žiedus reikia dirbtinai apdulkinti? O gal citrinos savidulkės? Dėkosiu už atsakymus
Kitą citrinmedį turiu jau keli metai. Gal ir ne citrinmedis? Gerai auga, žiemą ar pavasarį numeta daug lapų, greit išauga nauji, veda smulkias rūgščias geltonas citrinukes. Na kaip mažų vištelių kiaušinis dydžio.
Gėlininkėms visoms linksmo Naujųjų Metų sutikimo
Kitą citrinmedį turiu jau keli metai. Gal ir ne citrinmedis? Gerai auga, žiemą ar pavasarį numeta daug lapų, greit išauga nauji, veda smulkias rūgščias geltonas citrinukes. Na kaip mažų vištelių kiaušinis dydžio.
Gėlininkėms visoms linksmo Naujųjų Metų sutikimo
QUOTE(Fonda @ 2008 12 15, 21:52)
neužkliuvo, kaip gydyti geltonas apvalias dėmes ant lapų? Manau, kad krūmelis serga...
gali būti, kad tai virusinė liga ir tada jau nieko nebegalima augalui padėti..