Skydmarius man pavyko išnaikinti kruuopščiai plaunant su muilu maždaug kas dešimt dienų, ka aš noriu pasakyt, reikia lapus plaut iš abieju pusiu taip pat kamieną. Roščinas rašo reikia keist viršutinis žemės sluoksnis. Kenkėjai atkeliavo kartu su augalais.
QUOTE(Charlize @ 2008 11 26, 12:56)
Klausykit, pas mane ramybės periodo citrusui padaryt jokių šansų. Rūsio neturiu, balkone bus minusas žiemą. Laikau kambary. Labai šilta pas mus, sausa, šviesu. Meta lapus, stipriai. Ir šakelės džiūt pradėjo, vidinis vainikas visas nudžiuvo.
Kas daryt? Laistau, purškiu.
Kas daryt? Laistau, purškiu.
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 26, 14:51)
Pas mane tas pats nutiko, be lapu sedi jau ir apziuves.. nebent kotas isgyvens ir pavasari atsigaus..
QUOTE(mistikaa @ 2008 11 26, 16:40)
Ka daryti, mano citrusas jau beveik be lapu ir dar rezginiu kazkokiu uzmaciau ant saku (kaip tikleliu, nors ukisku vandeniu ir actaru karta jau purskiau), ka daryt ????Nenoriu jo prarast
Lapus numeta visi(beveik) citrusines kilmes augalai, t.y. citrinmedziai-medziai, jie rudeni privalo numesti lapus, kad pavasari vel atgimtu, nepergyvenkit, pastatykit i vesia vieta9 ne minusine tik) ir kas pora savaiciu paliekit.
O pas mus kita problema-visi lapai padengti tokiais moliuskais Bandem purksti ukisku muilu, plovem kas savaite-nedingta. Kas cia tokie? Beje, lapai, kaip ir kiekviena rudeni, krenta. Tik moliuskai aplipe visa augalai, baisu del kitu
Tie moliuskai ir yra skydmariai, pavojingiausi kenkėjai. Jau rašiau apie papildomą apšvietimą, trumpiau laikau įjungtą tuoj bira lapeliai. Pas mane stalinėj lempoj galinga ekonominė lempa, citrusas atrodo puikiai. Nemaišykit priežiuros su neskiepytais citrusais, kampe stovi vazonas ir jokių problėmų. Jei labai sausa naudokit drėkintuvus arba celofanu apgaubkit. Rudenį negali numest visus lapus, nes lapouse jų sveikata.
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 12 05, 23:19)
Lapus numeta visi(beveik) citrusines kilmes augalai, t.y. citrinmedziai-medziai, jie rudeni privalo numesti lapus, kad pavasari vel atgimtu, nepergyvenkit, pastatykit i vesia vieta9 ne minusine tik) ir kas pora savaiciu paliekit.
O as girdejau, kad neturi jie visu lapu numesti..
"kiti dalinai numeta lapus (citrusiniai augalai, jasminaitis).Ir ne tik todėl, kad saulė trumpiau Šviečia, bet dar ir dėl to, kad šviesos intensyvumas būna kelis kartus mažesnis ir jo neužtenka normaliam augimui."
Kasdien ieškau padarėlių ir tiesiog nurenku, nes maudymai muilu jų neveikia, o nuodų naudot nenoriu, nes kvapias citrinas naudoju kaip prieskonį.
nusipirkau prancuziska Schetelingo parduotuveje Algoflash purskala priesamarus viksrus, erkutes, rudlige, miltlige (sudetis: Cypermetrinas, Difokolis, propizonazolis). Bandete gal kas ta purskala, nupurskiau savaji citrusa ir kitus augalus, nu ziuresim kas bus, nes ko tik neprisiveise ir mazuliu baltu vabaliuku, ir tu erkuciu.
QUOTE(Ewe @ 2008 12 11, 06:26)
Dieve, dieve, koks grazus, kitaip negaliu pasakyt, prasau visas paslaptis isduokite, kovoju, kad manasis citrusas koju nepakratytu: apkarpytas, lapas-vienas, nupurkstas nuo parazitu, isnesiau i kita kambari, kad jokio skersvejuko nebuto ir siek tiek vesiau, nu ka man su juo daryti
QUOTE(mistikaa @ 2008 12 11, 20:07)
Dieve, dieve, koks grazus, kitaip negaliu pasakyt, prasau visas paslaptis isduokite, kovoju, kad manasis citrusas koju nepakratytu: apkarpytas, lapas-vienas, nupurkstas nuo parazitu, isnesiau i kita kambari, kad jokio skersvejuko nebuto ir siek tiek vesiau, nu ka man su juo daryti
nieko ypatingo aš jam nedarau. laikau ant rytinės palangės, ten kur saulutė būna nuo pat ryto iki pietų. labai mėgsta šilumą, todėl laikau virš radiatoriaus. citrusiniai augalai labai mėgsta drėgmę. aš savo gražuolį laikau vonioje, (ten langas yra) todėl jam ten labai patinka.dažnai laistau, tik kai pamatau,kad jau sausėja, ir įpilu puodelį vandenuko. dar + vonioje ir taip juk grėgmė laikosi nuo maudynių ir t.t.. kartas nuo karto palepinu skystomis trašomis dekoratyviniams augalams "Gabija". šeip niekuom aš juo nepurškiu, bet kartais pastatau į vonią ir aplieju dušu, kad dulkeles nuplautų, lapuką kiekvieną sunku valyti,kad nepažeisti.
QUOTE(mistikaa @ 2008 12 11, 21:07)
mano citrina buvo likusi visai be lapų. Stačiau po staline lempa, stebėjau mikroskopinių pumpuriukų formavimąsi. Tręšiau vidury žiemos trąšomis citrusams. Išgyveno.
Per vasarą išleido daug naujų šakelių. Paskiau užėjo kažkokie amarai. Dar nesupratau kas jie tokie. Įsikuria lapo pažasty ir ėda. Jau nukrito gal dešimt taip sunkiai išaugintų lapukų.
O mandarino su kažkuo hibridas šalia stovi kaip niekur nieko. Tik vaisiai visai neskanūs. Vandeningi ir karčiai rūgštūs.
Va ir visa paslaptis: vonia su langu, pilnai tikiu, kas cia to medelio grozio paslaptis as ir sakiau, kitas bustas privales but vonioj languotas, jau daug metu del to svaigstu, o tai tie butai su savo centriniu sildymu-mirtis gelems ir mano odai.; Taip taip traukia net naktinis, tai ka jau apie augalus sneket