Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Egluzhė @ 2008 11 24, 12:20)
Na drėgmės tai ten netrūksta... O kokia temperatūra, nežinau. Reikės kurią dieną nunešt termometrą ir išmatuot temperatūrą ir drėgmės lygį  smile.gif

butu labai idomu ir naudinga smile.gif as vis bijau nesti..
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2008 11 20, 19:08)
aishku, galima...
nors ash nevalgychiau,- pritreshti unsure.gif aishku, parduotuvej kai perki tai turbut ne tik pritreshti, bet dar ir pripurkshti doh.gif

Paragavau - rūgštumas beprotiškas doh.gif biggrin.gif Jau geriau tegu sau gražiai ant meduko kabo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sinuhas @ 2008 11 24, 18:50)
Paragavau - rūgštumas beprotiškas  doh.gif  biggrin.gif Jau geriau tegu sau gražiai ant meduko kabo  smile.gif

ir mums taip buvo. džiaugėmės, laukėme kol prisirps. Paskiau jau nutarėm, kad vienas jau gero mandarino dydžio. Paragavome doh.gif dar jie kažkokie vandeningi. Tarsi visas palaistytas vanduo sukeliavo į vaisių. rolleyes.gif
Atsakyti
Citrusiniai užmiega kada lapų ir šaknų temperatūra vienoda, išeina taip jei rusy ir lauke vienodos galim pernešt, o kaip su apšvietimu, manyčiau kuriam laikui jungti papildomai dėl šventos ramybės. Temperatūra apie 10 laipsnių.
Mano medelis ne kolomondinas, bet panašus, vėlgi mandarino ir kinkano hibridas.
Šio derliaus vaisių skonis geresnis, kaip mandarino tik rugštus. Kada prisimenu Meyer citrina,aromatas nuostabus, skonis kaip sumaišius apelsiną su citrina, sadžiarugštis. bigsmile.gif
Atsakyti
Klausykit, pas mane ramybės periodo citrusui padaryt jokių šansų. Rūsio neturiu, balkone bus minusas žiemą. Laikau kambary. Labai šilta pas mus, sausa, šviesu. Meta lapus, stipriai. Ir šakelės džiūt pradėjo, vidinis vainikas visas nudžiuvo.

Kas daryt? Laistau, purškiu.
Atsakyti
QUOTE(Charlize @ 2008 11 26, 12:56)
Klausykit, pas mane ramybės periodo citrusui padaryt jokių šansų. Rūsio neturiu, balkone bus minusas žiemą. Laikau kambary. Labai šilta pas mus, sausa, šviesu. Meta lapus, stipriai. Ir šakelės džiūt pradėjo, vidinis vainikas visas nudžiuvo.

Kas daryt? Laistau, purškiu.

Pas mane tas pats nutiko, be lapu sedi jau ir apziuves.. nebent kotas isgyvens ir pavasari atsigaus..
Atsakyti
Ka daryti, mano citrusas jau beveik be lapu ir dar rezginiu kazkokiu uzmaciau ant saku (kaip tikleliu, nors ukisku vandeniu ir actaru karta jau purskiau), ka daryt ????Nenoriu jo prarast
Atsakyti
Jei labai šilta, reikia šviesos, kaip vasarą, reikia papildomo apšvietimo, laikyti po staline lempa, taip aš padariau, nustojo lapai krist. Jei labai sausa, geriausia naudot drėkintuvą arba apgaubt celofanu. Laikant ant palangės, už radiatoriaus užkišu plastiko joustą istrižai, tada šiluma kila toliau nuo augalo. Tręšiu du kartus per mėnesį. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo semptron: 26 lapkričio 2008 - 15:43
Ka daryti, mano citrusas jau beveik be lapu ir dar rezginiu kazkokiu uzmaciau ant saku (kaip tikleliu, nors ukisku vandeniu ir actaru karta jau purskiau), ka daryt ????Nenoriu jo prarast

Beje o su kuo ir kada galima apdziuvusias sakas apgenet, kuo uztept ir isvis kaip geriau si procesa atlikt???Ojojoj ir sakos lyg dziut pradejo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mistikaa: 26 lapkričio 2008 - 15:44
man irgi taip buvo su apelsinu. ir ką? apkarpiau šakas, pakeičiau žemę ir nustojo mesti lapus ir atsigavo. o tą vietą , kur šaka nukirpta, užlipdau plastelinu. veliau jį nukrapštau. tuomet žaizda gerai sugija.
Atsakyti
o dabar jau galima karpyti ir kirpti iki sveikos vietos, jos nepazeidziant, kazi siltas vaskas tiktu, kad nereiktu plastelino pirkt specialiai? Ir kuo kirpti, peilis astrus tiks?
Atsakyti
as karpiau prie 2 savaites. turiu sekatoriu, tik ne kinietiska - jis labai astrus. karpiau ne iki sveikos vietos, bet dar daugiau. o del vasko...net nezinau. tiesiog neteko (plastilina tai pasisklolinau is vaiko). svarbiausia, kad nelindau prie zaizdos ziureti kaip ji gija - tiesiog po savaites nuemiau plastilina ir tiek. zaizda buvo sausa, bet sviesi be jokiu sausu rudu galiuku.
Atsakyti