Pas mane, tai namuose apie 22 laipsniai, tai manasis calamondinas stovi kaip stevejes, vaisiais aplipes, tiesa nukrenta vis koks vienas lapukas, bet ne kiekviena diena, tai manau nieko baisaus del to neatsitiks
Neradau niekur, kad laikymas žiemą priklausytu nuo veislės rašo, kad naujausios veislės labiau pritaikytos kombario sąlygom. Bijo staigių pasikeitimų, pavyzdžiui iš šaltos aplinkos įneši vazoną į šiltą kambarį, šaknys atvėse, gali but problemų.
Mano citrinmedis taip pat aplipęs vaisiais, nukrenta kas antra, trečia diena po lapelį.Lapų amžius iki trijų metų, o rudenį daugiausia krenta.
Mano citrinmedis taip pat aplipęs vaisiais, nukrenta kas antra, trečia diena po lapelį.Lapų amžius iki trijų metų, o rudenį daugiausia krenta.
QUOTE(semptron @ 2008 11 19, 16:46)
Neradau niekur, kad laikymas žiemą priklausytu nuo veislės rašo, kad naujausios veislės labiau pritaikytos kombario sąlygom. Bijo staigių pasikeitimų, pavyzdžiui iš šaltos aplinkos įneši vazoną į šiltą kambarį, šaknys atvėse, gali but problemų.
va ir radau kodel maniskis taip graziai auges padare man fokusa... matyt is balkono inesus i kambari pasikeitimas visdelto buvo apie 4 laipsnius ir suveike.. per ilgai balkone palaikiau turbut..
Aš savo citrusus išnešiu į tamsų ir vėsų rūsį, ten jiems geriausia bus žiemoti Tik reikia nepamiršt palaistyt
QUOTE(Egluzhė @ 2008 11 19, 18:21)
Aš savo citrusus išnešiu į tamsų ir vėsų rūsį, ten jiems geriausia bus žiemoti Tik reikia nepamiršt palaistyt
butinai papasakok kaip sekesi jiem ten jei isgyvens, kitamet ir as nesiu (jei dar bus ka
Aš buvau nunešęs į šaltą rūsį, atrodo apelsiną, tai augintą iš grūdo, gal užteko dviejų savaičių ir mirė. Rašo kad galima taip, gal vienas taip Rusijoj laiko ir įvairias rūšis.
as si rudeni jau irgi viena citrusa numarinau buvo balkone, paskui savaite shilumoj kartoninej dezhej, tada savaitei vel i balkona ishmechiau, po savaites is shilima parsineshiau (persikraustymas)...tiek ir tereikejo mire visas iki laukinio kamieno....tas, tikiuosi, issilaikys... greit pas mane teliks vien laukiniai kelmai
shiandien kita laukine deranchia citrina ineshiau ish balkono.... sestadieni sniega zhada
shiandien kita laukine deranchia citrina ineshiau ish balkono.... sestadieni sniega zhada
Sakykit, o kalamandino vaisius galima valgyti? Prisiaugino šiais metais maniškis.
QUOTE(Sinuhas @ 2008 11 20, 18:02)
Sakykit, o kalamandino vaisius galima valgyti? Prisiaugino šiais metais maniškis.
aishku, galima...
nors ash nevalgychiau,- pritreshti aishku, parduotuvej kai perki tai turbut ne tik pritreshti, bet dar ir pripurkshti
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 19, 22:00)
butinai papasakok kaip sekesi jiem ten jei isgyvens, kitamet ir as nesiu (jei dar bus ka
Mano citrusai ir granatmedziai kiekvienais metais rusy ziemoja ir nieko, pavasari vel graziai apsilapoja
QUOTE(Egluzhė @ 2008 11 21, 00:31)
Mano citrusai ir granatmedziai kiekvienais metais rusy ziemoja ir nieko, pavasari vel graziai apsilapoja
o pas tave dregna? ir gal zinai kokia temperatura?
QUOTE(prunskiene @ 2008 11 23, 21:42)
o pas tave dregna? ir gal zinai kokia temperatura?
Na drėgmės tai ten netrūksta... O kokia temperatūra, nežinau. Reikės kurią dieną nunešt termometrą ir išmatuot temperatūrą ir drėgmės lygį