Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Tina* @ 2004 11 22, 00:43)
Mano apelsinui jau gal 10 meteliu. Viena ziema jis netiketai buvo suzydejes.Tai visas kambarys kvepejo.  thumbup.gif Taciau prieziuros jam tikrai ypatingos neskiriam,auga sau ir tiek.

Chm, mano panašiai irgi gal tiek metų, bet nežydi ir tiek... Girdėjau, kad reiktų skiepyti, norint, kad apelsiniukų užmegztų...

Bet iš kur tą skiepą gaut ir ar ne per vėlu skiepyti tokio amžiaus?
Atsakyti
apie tai kas gali padeti paskiepyti citrusinius parasiau kitojje temoje (apie citrinas)
Atsakyti
Man pernai lygiai tas pat buvo su kinkanu. Cia tikrai ne voratinkline erke. Cia arba virusinis susirgimas arba prieziuros klaidos. As pati tai labai ryztingai nugenejau sakeles - kad neliktu ne vieno negrazaus lapelio (net maziausios demeles), neperlaisciau, neperpurskiau, jokiu budu netresiau. Per vasara atsigavo.
Sia ziema mano citrusiniai dar laikosi gerai, bet laukiu su baine - pernai visos bedos prasidejo irgi vasari.
Atsakyti
Va cia mano citrinos - joms jau daugiau kaip metai, auginu is seklu, bet apatiniai lapeliai amzinai nudziuna ir nukrenta, nors ir nauji pastoviai auga. Gal kas galit patart, kas jam yra? Ar neprilaistau, ar perlaistau, ar vieta netinka? Stovi prie lango, virtuvej, truputi pucia pro ji, bet buvau pernesus tai isvis tuo metu neaugo sad.gif
Atsakyti
Man astrodo, kad visu pirma kaltas skersvejis - labai blogai, kai per langu plysius ar orlaides pucia saltas oras - gaunasi, kad augalo lapai yra gana siltame ore, o saknys saltoje zemeje (palieskit ranka vazona ir, jei jis molinis, pamatysit ar saltas). Citrusams, kaip ir turbut visiems kitiems augalams, geriausiai prie sandaraus lango, kuris nera atidarinejamas vedinti. Ziema laistyti neperdaug - tik, kad neperdziutu, jokiu budu nepalikti lekstutej vandens. Laistyti bent para pastovejusiu atviram inde vandentiekio vandeniu, truputi siltesniu nei kambario oras. Netresti. Langai labiausiai tinka vakaru, pietvakariu, dar neblogai rytu, pietryciu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2004 11 22, 00:43)
Mano apelsinui jau gal 10 meteliu. Viena ziema jis netiketai buvo suzydejes.Tai visas kambarys kvepejo.  thumbup.gif Taciau prieziuros jam tikrai ypatingos neskiriam,auga sau ir tiek.

O tu skiepijai savo apelsina ar jis pats savaime suzydejo?As skaiciau, kad sulauke 10-15 metu apelsinai,citrinos gali ir neskiepyti prazydeti ir vesti vaisiu.Butu labai idomu suzinoti, ar pas ka nors suzydejo ir vede vaisius neskiepytas apelsinas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnieskaa @ 2005 03 23, 17:56)
O tu skiepijai savo apelsina ar jis  pats savaime suzydejo?As skaiciau, kad sulauke 10-15 metu apelsinai,citrinos gali ir neskiepyti prazydeti ir vesti  vaisiu.Butu labai idomu suzinoti, ar  pas ka nors suzydejo ir vede vaisius neskiepytas apelsinas. mirksiukas.gif

aš girdėjusi, kad neskiepyti gali pražydėt, bet vaisių nesumezga. O maniškiam irgi jau 8-10 m., neskiepyti, nežydi ir nieko nemezga sad.gif .
Atsakyti
As saviskes citrinas pradejau purksti kasdien, tai jau nebedziusta lapukai kelias savaites. thumbup.gif
Jau ir tresti pardejau (na dar tik karta tresiau).
Tiesa, vienas vis dar stovi prie lango, kita perkeliau toliau, ant skalbimo masinos. Bet prie lango sakyciau greiciau auga... Nors tas kur ant skalbimo masinos kamieno apacioj sakele atskira isleido, tai ant jos lapukus sparciai augina... (auksciau, ankstesniam mano poste yra nuotrauka - ten tik ataugele, dabar jau 3 dideli lapai ir ketvirtas auga ant tos sakeles) wub.gif
Kazin, ar jau tokius galima skiepyti, ar dar palaukti kol paaugs? Kokiu metu laiku skiepyt geriausia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varėnė: 24 kovo 2005 - 11:02
QUOTE(Varėnė @ 2005 03 24, 12:01)
As saviskes citrinas pradejau purksti kasdien, tai jau nebedziusta lapukai kelias savaites.  thumbup.gif
Jau ir tresti pardejau (na dar tik karta tresiau).
Tiesa, vienas vis dar stovi prie lango, kita perkeliau toliau, ant skalbimo masinos. Bet prie lango sakyciau greiciau auga... Nors tas kur ant skalbimo masinos kamieno apacioj sakele atskira isleido, tai ant jos lapukus sparciai augina... (auksciau, ankstesniam mano poste yra nuotrauka - ten tik ataugele, dabar jau 3 dideli lapai ir ketvirtas auga ant tos sakeles) wub.gif
Kazin, ar jau tokius galima skiepyti, ar dar palaukti kol paaugs? Kokiu metu laiku skiepyt geriausia?

Jei užaugo apie 50 cm, tai jau tikrai gali skiepyti. rolleyes.gif Beje, kur žadi tai daryti? Gal žinai, kas tuo užsiima?
Atsakyti
Na 50cm tai dar neužaugo schmoll.gif Reiškia, dar neskiepysiu.
O kontaktai skeipytojo, kuris netgi atvyksta i namus, yra arba sios temos pradzioje, arba temoje citrinmedis... Nepamenu, bet reikia ir man susirast ir turet.
Atsakyti
QUOTE(Varėnė @ 2005 03 25, 09:19)
Na 50cm tai dar neužaugo  schmoll.gif Reiškia, dar neskiepysiu.
O kontaktai skeipytojo, kuris netgi atvyksta i namus, yra arba sios temos pradzioje, arba temoje citrinmedis... Nepamenu, bet reikia ir man susirast ir turet.

Reikia, kad kamienas būtų paprasto pieštuko storio (gal kokių 2 metų).
Kad nereiktų ieškoti pakartoju: skiepija Aleksej Roščin, Vilniuje n. 2708345, d. 2392829, 10 Lt. už vieną, turi visokiu veisliu. Informacija 3 metų senumo, bet gal nepasikeitė. Rekomenduoju rinktis kompaktiškesnes veisles, nes pvz., mano citrina (jei gerai pamenu Pavlovskij) linkusi būti labai didelė ir mano langams netinka.
Atsakyti
Neskaičiau visų postų, bet namie auginau du apelsinus, tiksliau tetis buvo pasėjęs, kai dar maža buvau. ir augo jie pas mus apie 9-10 metų. Neskiepyjom jų. Keik esu skaičius, gražus apvalus krūmas susiformuoti gali tik šiltnamyje, o kambary niekada gražus nebus. Aš aišku juos visaip apkarpydavau. Augo labai dideli, iki lubų. Tačiau kai kraustėmės į mažesnį butą, teko atsisveikinti su kai kuriais augalais, tame terpe ir apelsinais. dar dabar atsimenu tą kvapą, kai nusiskini lapą, arba nupjauni nereikalingą šakelę ax.gif
Atsakyti