Mano Calamondinas tai pastoviai zydi ir vaisiu jau pilnas medelis, po truputi noksta...
QUOTE(lile @ 2008 09 08, 15:55)
Mano Kalamandinas jau siais metais ketvirta karta ziedais apsipila, buvo jau ir vaisiuku paaugins, bet itaru del to , kad namo parnesiau ar del tu skydamariu pradejo juos metyt
Apie skydmarių naikinimą galit pasiskaityti: http://www.limon-roo...t/kenkejai.html
Pas mane turėjo skydmarių Majerio ir Pavlovo citrinos, tai išnaikinau purkšdamas acetonu, lengvai, bet užteko vieno karto.
Kas gerai supranta rusiškai galiu atsiusti knygą"citrusų sodas namuose", atšviesta kartu reikalinga programa. 6+1,7 mgb
Patarkit prašau kaip atgaivinti citriną. Pirkom prieš kelis metus. Vedė vaisius, vešliai augo. Grįžusi po atostogų radau nuvytusią, susisukusiais lapais, nelaistytą. Na, pamiršo palaistyt tas ko prašiau.
Praėjo kiek laiko ir jau galvojau, kad žuvo, nes numetė visus lapus. Dabar išleido kelias naujas šakeles netoli skiepijimo vietos, bet senosios šakos nudžiūvo.
Taigi kaip per žiemą nenugalabinti augaliuko?
Praėjo kiek laiko ir jau galvojau, kad žuvo, nes numetė visus lapus. Dabar išleido kelias naujas šakeles netoli skiepijimo vietos, bet senosios šakos nudžiūvo.
Taigi kaip per žiemą nenugalabinti augaliuko?
S.O.S. turiu rimta beda su citrinmedziu. Namuose auginu dekoratyvini triusiuka, kuris apgrauze 3 metus auginta is seklos stypena citrinmedi. Prisiklausiau, kad apgrauztas aplinkui kamienas - tai lygu mirciai O gal kas zinot, kaip galima isgelbet meduka nuo mirties
As mastau, gal iseitis kamiena nurezt, palikt nuo zemiu neapgrauzta dali, like apie 2 cm, gal isleis nauju sakeliu
patarkit
QUOTE(gieruze @ 2008 10 24, 17:05)
S.O.S. turiu rimta beda su citrinmedziu. Namuose auginu dekoratyvini triusiuka, kuris apgrauze 3 metus auginta is seklos stypena citrinmedi. Prisiklausiau, kad apgrauztas aplinkui kamienas - tai lygu mirciai O gal kas zinot, kaip galima isgelbet meduka nuo mirties
As mastau, gal iseitis kamiena nurezt, palikt nuo zemiu neapgrauzta dali, like apie 2 cm, gal isleis nauju sakeliu
patarkit
jei tikrai apgrauzhe aplink,- pjauk. Atzhels ish kelmo.
ash tai pavasari ta likusi kelma iskiepychiau zhydinchiu, deranchiu citrusiniu ir ta 'nelaime' tik i nauda isheitu
taip ir padarysiu o kaip elgtis su likusiu nupjautu stiebeliu? Gal reik kuom uztept tik kuom nelabai ismanau ar taip ir palikt augt
Sveikos
noriu prie jusu jungtis..siaip citrinas ir apelsinus is seklu jau senokai augindavau..bet vis numarindavau.nu nerimtai auginau bet dabar turiu nauja augaleli..tikra apelsinmedi!!! ta valgoma! parsiveziau medeli is Turkijos..atrode juokingai kai veziau medeli, bet parsiveziau ir netgi toki faina su vienu zaliu apelsinuku kabanti...jis persodintas i vazona ir toks ramybes busenoj dabar..nei leidzia kokias naujas sakeles, nei meta lapus..tieiosg stovi toks koks yra..tikiuosi viskas bus gerai ir jis man graiai augs..
noriu prie jusu jungtis..siaip citrinas ir apelsinus is seklu jau senokai augindavau..bet vis numarindavau.nu nerimtai auginau bet dabar turiu nauja augaleli..tikra apelsinmedi!!! ta valgoma! parsiveziau medeli is Turkijos..atrode juokingai kai veziau medeli, bet parsiveziau ir netgi toki faina su vienu zaliu apelsinuku kabanti...jis persodintas i vazona ir toks ramybes busenoj dabar..nei leidzia kokias naujas sakeles, nei meta lapus..tieiosg stovi toks koks yra..tikiuosi viskas bus gerai ir jis man graiai augs..
QUOTE(gieruze @ 2008 10 24, 21:40)
taip ir padarysiu o kaip elgtis su likusiu nupjautu stiebeliu? Gal reik kuom uztept tik kuom nelabai ismanau ar taip ir palikt augt
Buna sodo prekese spec. tepalas nupjautoms sakoms uztepti, kad dregme negaruotu, blogiausiu atveju plonu plastilino sluoksniu gali uztepti, svarbu, kad dregmes nepraleistu
QUOTE(Daisiuke @ 2008 10 26, 23:41)
jis persodintas i vazona ir toks ramybes busenoj dabar..nei leidzia kokias naujas sakeles, nei meta lapus..tieiosg stovi toks koks yra..tikiuosi viskas bus gerai ir jis man graiai augs..
Faina kaip nepergyvenk, jis dabar bando apsiprast prie naujos aplinkos
As savo Calamandina galima sakyt "kastravau" Na nesmagu, bet jis visas buvo vienas didelis skydamaris. Tai as apgenejau, persodinau. Persodinant nustebino, tokia akmenuota zeme skukista, kazin taip reik.
Laba, turiu problemele - mano kalamondinas "susirgo" . Kai kurie naujai isleisti lapeliai pradeda dziuti nuo lapelio galuneles, numete dali vaisiu, nors didesnieji ir labiau issirpe dar yra. Per vasara as ji kiekviena diena apipursdavau, gal tai nepatiko. Gal kam yra kazkas panasaus buve?
Labai gaila medelio
Labai gaila medelio
Paieskok skydamariu Gal bus kaip pas mane, lapeliai nuo galiuko pradejo rusti, daug lapu mete, vaisius ir ziedus mete. Radau tuos parazitus, kazkaip kai nesusidurus as maniau, kad ju zieve tokia, o pasirodo vieni parazitai buvo.
QUOTE(lile @ 2008 10 27, 14:34)
Tai as apgenejau, persodinau. Persodinant nustebino, tokia akmenuota zeme skukista, kazin taip reik.
Kaip suprast "akmenuota zeme"? Tai gal ten drenazas buvo, kuris yra butinas vazoniniams citrusams, kad pro akmenukus isbegtu vanduo, neuzsistovetu vazone ir nepudytu saknu?