Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

As nusipirkau mandarina. Gal kas zinot kaip ir kada juios reikia genet ir ka daryt, kad vaisius uzaugintu, girdejau, kad reikia dirbtinai reguliuot vaisiu skaiciu, nes kitaip visus numeta. Gal zinot kada juos reikia skint , kai tik uzsimezga ar kai jau paaugina.Ir kiek ju palikt?
Atsakyti
Sveikutes zinoves 4u.gif
Gal galit pasakyti ar reikia persodinti ka tik nusipirkta (dabar pirkom) calamandina ant kurio kabo daug vaisiu, bet nezydi? Vazonelis plastmasinis, dabar birzelis, vasara, tai vat ir nzn ka daryt. Busiu dekinga kas patarsite tongue.gif
Atsakyti
As nesu zinove tikrai, bet savo calamondino nepersodinau, bet jis kuo puikiausiai auga, turi daug vaisiu, brandina viena nauja ir jau vel pradeda zydet! thumbup.gif Man tiesiog gaila buvo ji judint kai gavau dovanu zydejo smarkiai, tai taip ir palikau iki kito pavasario... smile.gif
Atsakyti
Apie auginimą galit pasiskaityti: http://www.apelsin77.narod.ru/
Aš kova persodinau į smarkiai didesnį vazoną, parinkau gražesnį, atrodė toks nualintas, smulkiais lapeliais, dabar sparčiai auga ,duoda daug derliaus. Persodinimui vaisiai neturi reikšmės. Čia mėgėjiškas augalas, labai nereiklus.
Tik ką daryt su tais vaisiais?
Atsakyti
QUOTE(mireja @ 2008 06 16, 15:04)
As nusipirkau mandarina. Gal kas zinot kaip ir kada juios reikia genet ir ka daryt, kad vaisius uzaugintu, girdejau, kad reikia dirbtinai reguliuot vaisiu skaiciu, nes kitaip visus numeta. Gal zinot kada juos reikia skint , kai tik uzsimezga ar kai jau paaugina.Ir kiek ju palikt?

Skaičiau, kad vienam vaisui reikia keliolikos lapų.Mano citrina irgi krauna žiedus kaip sublūdus o naujų lapų nėra. blink.gif Tai va irgi susirūpinau.Ir užuomazgas gaila skabyt bet jau turiu liūdnos patirties,kad kai daug vaisių kabo ,tai nubyra ne tik jie,bet net ir lapai. schmoll.gif Taigi belieka, manau, pačiai kažkaip tuos vaisiukus pareguliuot. smile.gif
Atsakyti
Turiu citrina, ji apie 150 cm ugio, bet nei karto nezydejo. Senelis pries kokiu 10 metu isaugino is seklos. Naujus lapelius augina, neskursta, bet nezydi. Kaip ja prazydinti?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziv: 25 birželio 2008 - 10:09
labas gal kas galit pasakyti kas per demes ant citrus calomandin lapu rasykit jonas2@inbox.lt user posted imageuser posted imageuser posted image idedu keleta fotkiu is anksto aciu
Atsakyti
Sveikos, jei siųsit visą temą nuo pradžių skaityt, tai taip ir darysiu doh.gif Bet dabar trumpai pasakykit, kaip man viršūnes nukarpyt doh.gif
Prieš trejetą metų (+/-) iš sėklos išsiauginau tris mandarinukus. TAi kad juos kur velnias, pradžioj džiaugiaus, kad taip gražiai stypsta į viršų, bet dabar jau norėčiau apstabdyt, jau pasiekė kokio 1,3 m ūgį ir toliau sėkmingai veržiasi į priekį. Bet labai mažai šakojasi. Norėčiau apgenėt, bet nesumąsčiau kiek kirpt tas viršūnes (kiek tų lapų nukirpt)?
Atsakyti
Medelio formavima parašiau 24 puslapyje. Butina skiepyti, skiepijant kamienas nupjaunamas ir formuot medelio nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog3 @ 2008 06 06, 10:15)
Labas rytas visoms  4u.gif jums leidus prisijungsim su savo citrusiukais ir mes  blush2.gif
kalamandinas (visai neseniai pirktas)
user posted image

user posted image

o cia apelsinmedis (ziemos pabaigoj isigytas)  smile.gif
user posted image
user posted image

kaip skaniai ir gražiai atrodo wub.gif
noriu paklausti kokios auginimo sąlygos? Augtų ant palangės pietinėj pusėj? (noriu kažkokio augalėlio virtuvėj, nesugalvoju kokio)
Atsakyti
Mano Calamandinas zydes trecia karta si pavasario - vasaros sezona. Problema tame, kad jis neissaugo nei vieno vaisiaus, tarsi buna mazos uzuomazgos, bet veliau jos gelsta ir nukrenta. Siaip ir labai pabuve tokie kaip muzinoki, kai kurie su rudomis demelemis, bet tokiu nedaug. Gal kazkokia problema turiu apie kuria nezinau. Gal turit kas kokiu patarimu, buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
aš klausimuką turiu: kaip galima būtų mandarynmedį padaugint? jei nukirpčiau šakelę, ar prigytų? nebandėt daugint? rolleyes.gif
Atsakyti