va as tai su visais vaisiais gavau jau
QUOTE(lile @ 2008 06 03, 14:24)
Na rodos, kad maniškis Calamandinas adaptavos pagaliau. Baigė mesti lapus. Beje pirmąjį kartą žydėjau labai gausiai, pas mane atkeliavo jau su sukrautais žiedais, tačiau viską nubarstė. Dabar žydi antrą kartą, negausiai, bet vėl meta tuos žiedukus. Gal kas turi komentarų kodėl taip...
Labai dėkoju
Labai dėkoju
Turiu kalamandiną,citriną ir kinkaną.Padariua išvadą kad kalamandinas iš jų pats nelepiausias,sukėlė mažiausiai rūpesčių.Auga pas mane jau porą metų,tik blogai ,kad jis augina lapus,bet jau antri metai kažko nenori žydėt.Na, gal dar ne vėlu ir šiais metais dar sužydės? Lapų pradžioj numetė kažkiek ,bet ,palyginus su kitais mano citrusais, dar ne tiek daug,tik kad tie nauju lapai augo jau žymiai didesni,nors saulės tai tikrai užteko.Bet kažkur ,gal ir šitam forume skaičiua,kad juos auginant pardavimui gali būt naudojamos specialios priemonės lapų dydžiui reguliuot.Žodžiu ,mano meduko pusė lapų mažiukų,o pusė-dvugubai didesni.
QUOTE(sausine @ 2008 06 04, 11:31)
Turiu kalamandiną,citriną ir kinkaną.Padariua išvadą kad kalamandinas iš jų pats nelepiausias,sukėlė mažiausiai rūpesčių.Auga pas mane jau porą metų,tik blogai ,kad jis augina lapus,bet jau antri metai kažko nenori žydėt.Na, gal dar ne vėlu ir šiais metais dar sužydės? Lapų pradžioj numetė kažkiek ,bet ,palyginus su kitais mano citrusais, dar ne tiek daug,tik kad tie nauju lapai augo jau žymiai didesni,nors saulės tai tikrai užteko.Bet kažkur ,gal ir šitam forume skaičiua,kad juos auginant pardavimui gali būt naudojamos specialios priemonės lapų dydžiui reguliuot.Žodžiu ,mano meduko pusė lapų mažiukų,o pusė-dvugubai didesni.
A tai va kaip cia su tais lapais yra,maniskis irgi milziniskus lapus augina, trigubai didesnius uz buvusius, tai buvau net issigandus, galvoju gal negerai cia jam kazkas
QUOTE(Živilytė @ 2008 03 21, 23:43)
Mano citrusiukui džiūsta šakelės Ką ne taip darau? Per mažai drėgmės?
Aš irgi buvau išsigandus,kai mano kinkano šakelės beveik visos nujuodavo.Tai tada pati jas kirpau,paliko beveik vienas liūdnas kamienukas . Praėjo koks mėnuo ir mano medukas pradėjo leisti naujus ūgliukus. Tikiuos,kad reikalai susitavrkys.
Labas rytas visoms jums leidus prisijungsim su savo citrusiukais ir mes
kalamandinas (visai neseniai pirktas)
o cia apelsinmedis (ziemos pabaigoj isigytas)
QUOTE(tiesiog3 @ 2008 06 06, 09:15)
Labas rytas visoms jums leidus prisijungsim su savo citrusiukais ir mes
labai gražūs medeliai o kas ten ant kalamandino lapų tokie balti?
QUOTE(Mirksniukas @ 2008 06 06, 11:42)
labai gražūs medeliai o kas ten ant kalamandino lapų tokie balti?
Noriu paklaust patarimo supermamų ,auginančių citrinas.
Ją pirkau šią žiemą.tai dar nelabai žinau jos įpročių. Reikėjo pavargti,kol adaptavosi,metė lapus ir žiedus,ačiū dievui,viskas sustvarkė,bet dabar ji man vėl krana žiedus,o lapelių tai naujų kol kas neleidžia.Ar lapus turėtų išleisti vėliau,ar tas procesas vyksta tuo pat metu?
Skaičiau,kad kiekvienam užmegztam vaisiui turi būt minimalus lapų skaičius.Dabar kabo kumščio didumo citrina ir 18 lapelių.Tai jei lapų daugiua nebus,tai man reikės žiedus skabyt? :
Mirksniukas, labai aciu medeliai ka tik nupurksti buvo, tai ten vandens lasiukai atspindeje blica
Tik kad tas apelsinmedis labai jau panasus i musu calamondina... Bet ant etiketes buvo parasyta, kad calamondin. Jie ir turi buti tokie panasus? Bet tai vaisiu kiek pas jus!!! Cia pas jus nuo ziemos priaugo, ar dar nuo pirkimo kabo?
Salza, bet kad lapai augalu skiriasi ... apelsinmedzio tokie isgaubti labiau na, tiek ir as teismanau, bet ant vieno etiketes apelsinmedis parasyta, ant kito kalamandinas
O vaisiai tai dar taip, nuo pirkimo kabo ...tik sunoko jau visi, nes buvo zali dar kai kurie kai pirkau ... be to, jau ir nukrito kokie 5 ...ir aplamai dabar atrodo jau adaptavosi, nustojo lapelius metyt, naujas atzalas leidzia tiesiog valandom
O vaisiai tai dar taip, nuo pirkimo kabo ...tik sunoko jau visi, nes buvo zali dar kai kurie kai pirkau ... be to, jau ir nukrito kokie 5 ...ir aplamai dabar atrodo jau adaptavosi, nustojo lapelius metyt, naujas atzalas leidzia tiesiog valandom
Jei lapų amžius 2-3 metai tai jis ir meta .Mažų lapų amžius trumpesnis. Ruošiant pardavimui formuoja kompaktišką, karpo šakas, mažai tręšia, todėl maži lapeliai. Pas mane auga ant vakarinio lango, kada mažiau žydi purškiu. Keista nepastebėjau, kad neužsimegztų. Toks pat kalamondinas kaip ant nuotraukos.
Panasu visgi turesim siemet sioki toki derliu!!!
4 vaisiukai pagaliau uzsimezge
4 vaisiukai pagaliau uzsimezge