westa, tikrai apelsinas. Pas mane 4 medžiai iš 4 kauliukų užaugo .
Hereja,
cituoju is knygos:
"Rudi lapu krashtai;- priezastis,- kalio trukumas, apsinuodijimas chloru (jei laistai vandentiekio vandeniu) ar pazeistos saknys nuo pertreshimo.
Isblyshke lapai. Pazeisti lapai vysta, krinta ir pagaliau augalas zuva. Priezastis: azoto trukumas, tabako dumai, dujos arba toj pacioj patalpoj noksta vaisiai.
Lapu kritimo pagrindines priezhastys: sausas oras, dregmes ir temperaturos svyravimai, per salta patalpa, per gausus laistymas, shaknu ligos, pertreshta zheme ir tt."
Siaip, esu auginus apelsinmedi, kuris kazkodel rudeiop numesdavo lapus o pavasari vel suzaliuodavo.
Lapams apvytus ir krentant yra dar vienas 'prijomas',- apversti augala aukstyn shaknimis ir palaikyti keleta dienu (tik pasirupint kad neishkristu ish vazono)
cituoju is knygos:
"Rudi lapu krashtai;- priezastis,- kalio trukumas, apsinuodijimas chloru (jei laistai vandentiekio vandeniu) ar pazeistos saknys nuo pertreshimo.
Isblyshke lapai. Pazeisti lapai vysta, krinta ir pagaliau augalas zuva. Priezastis: azoto trukumas, tabako dumai, dujos arba toj pacioj patalpoj noksta vaisiai.
Lapu kritimo pagrindines priezhastys: sausas oras, dregmes ir temperaturos svyravimai, per salta patalpa, per gausus laistymas, shaknu ligos, pertreshta zheme ir tt."
Siaip, esu auginus apelsinmedi, kuris kazkodel rudeiop numesdavo lapus o pavasari vel suzaliuodavo.
Lapams apvytus ir krentant yra dar vienas 'prijomas',- apversti augala aukstyn shaknimis ir palaikyti keleta dienu (tik pasirupint kad neishkristu ish vazono)
O tai ka daryt, jei kalio truksta? Bet as patresiau dar pries kelias dienas, maniau, kad jam gal ko truksta... mama irgi kazka minejo, kad gal kalio ar magnio jam reik...
O ka tas vazono apvertimas "aukstyn kojom" daro?
O ka tas vazono apvertimas "aukstyn kojom" daro?
QUOTE (hereja @ 2004 11 03, 18:33) |
O tai ka daryt, jei kalio truksta? Bet as patresiau dar pries kelias dienas, maniau, kad jam gal ko truksta... mama irgi kazka minejo, kad gal kalio ar magnio jam reik... O ka tas vazono apvertimas "aukstyn kojom" daro? |
o man kazkaip atrodo, kad gal tu su prieziura persistengei ...perlaistei,ar pertreshei (jei medelis buvo pavasari persodintas i sviezia zeme, jo treshti keleta menesiu tikrai nereikia).
O del to vazono apvertimo tai nzn tiksliai ka jis daro (sugalvojau ji ne pati,- skaiciau knygoj apie geliu prieziura). Man rodos, kad jis veikia kaip savotishkas shokas,- siaip ar taip augalus veikia zemes magnetinis laukas ir saknys linke augti zemyn, o shakos,- aukstyn (magnetotropizmas?), o kai staiga viskas pasikeicia, augalui tenka 'persiprogramuot'
У моей бабцы была такая проблема - причина была в том что она полила удобрениями, для цветущих цветов
Papildyta @ [mergetime]1099522175[/mergetime]
А у моей бабушки из косточки - авокадо выросло большое а у мамы грецкий орех Вот
QUOTE (westa @ 2004 11 03, 13:45) |
nu tai prasau tada placiau . Kada jis nors truputi prades panasheti i medi? ir kaip ji auginti? |
Oi, žinok nepamenu.. maniškiam medžiam gal 8 ar 10 metų, tai tokie jau aukšti, man iki peties, jei padėtum ant žemės, tik laibi tokie. Tai į medį panašės gal kokių 4-5 metų.
O priežiūra - tai mėgsta drėgmę (tik vanduo lėkštutėj neturi užsistovėt), šilumą, saugot nuo skersvėjų, retkarčiais galima patręšt citrusinių trąšomis. Persodint pagal poreikį - kai išauga vazoną, geriausia kaip visas gėles - pavasarį. Mėgsta šviesą. Tai tiek maždaug. Aš labai spec. pastangų nededu .
As pernai rudeni nescia budama ziauriai uzsimaniau citrusinius paauginti. Nu zinot kaip nestukem buna Tai va, nusipirkom 2 vazonus ir i viena 2 citrinu kauliukus, i kita 2 apelsinu kauliukus subedem. Isdygo gal po 3 savaiciu abi citrinos. Apelsinai niekaip. Kai eilini karta ligoninej gulejau del kazkokiu patologiju, vyras viena ryta parase zinute, kad sveikina mane apelsino isdygimo proga. buo gal apie 2 men praeje... Po kiek laiko ir antras pasirode. Taciau negyveno, jie gal pora lapuku isleido ir numete juos, tad kadangi dar buvo maziukai, o citrinos visai gerai augo, as juos negailestingai ismeciau ir atskyriau citrinas. Citrinos auga pas mane virtuvej ant palanges, na ten vejas stiprokas pro langa joms pucia Bet ir saulute kai buna tai labai prisildo. Tai pernai ziema visai gerai jos augo, tik siemet pavasari ar vasara pradejo kazkaip greiciau augt ir apaptiniai lapai vienas po kito vis dziut - bet taip nudziusta lapo galiukas - tampa pilkas ir trapus, o po to labai greitai visas lapas ir susisuka, nukrenta (arba as nuplesiu), tuo tarpu virsutiniai kuo toliau tuo didesni auga... Bet kad nedaug ju visai - kokie 10 lapu ant vieno medelio, o ir medeliai po kokiu 10 cm max ugio...
Tai ir nezinau kas cia joms darosi...
O apelsino vel uzsinorejau... Kai Westos pamaciau - toks fainas Ir as is prradxiu galvojau, kad zole auginu, tik paskui supratau kad apelsinas
Tai ir nezinau kas cia joms darosi...
O apelsino vel uzsinorejau... Kai Westos pamaciau - toks fainas Ir as is prradxiu galvojau, kad zole auginu, tik paskui supratau kad apelsinas
Mano apelsinui jau gal 10 meteliu. Viena ziema jis netiketai buvo suzydejes.Tai visas kambarys kvepejo. Taciau prieziuros jam tikrai ypatingos neskiriam,auga sau ir tiek.
O maniskis jau numiro liko 2 strypai sudziuve, be lapu... Kuria diena mesiu lauk zemes, tai paziuresiu, kaip ten apelsino saknys laikesi... Gal ka "aptiksiu"