Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Charlize @ 2008 03 20, 14:44)
Gavau neseniai Calamondin'ą. Skaičiau, kad citrusams žiemą ramybės periodas ir juos reikia laikyti vėsiai. Ar jūs taip ir laikot? Mūsų namuose nėra galimybės, kaip čia per žiemą jo nenumarint?  g.gif

Nenumarinsi, tik reikia laistyt maziau. Tiesiog sie augalai geriau "paiilsi" ir turi daugiau jegu brandint vaisiams, kai per ziema pastovi tamsoj numete lapus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egluzhė: 20 kovo 2008 - 21:08
Na, išnešiau savo mandariną į laiptinę, ten vėsiau, žiūrėsiu, gal atsigaus vargšas. Kažin gal jau laikas persodint ar dabar neliest kol kas g.gif
Atsakyti
Mano citrusiukui džiūsta šakelės verysad.gif Ką ne taip darau? Per mažai drėgmės?
Atsakyti
QUOTE(Živilytė @ 2008 03 21, 19:43)
Mano citrusiukui džiūsta šakelės  verysad.gif  Ką ne taip darau? Per mažai drėgmės?

Nesu eksperte, bet gal per silta? g.gif Kiek skaiciau - citrusams irgi reikia savotisko "ziemos sezono", maniskiai vesiam balkone (apie 10 laipsniu, o kai langa praveriu - ir iki 4-5 nukrenta) leidzia ziemos sezona ir nesiskundzia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurpaite @ 2008 03 22, 00:20)
Nesu eksperte, bet gal per silta?  g.gif Kiek skaiciau - citrusams irgi reikia savotisko "ziemos sezono", maniskiai vesiam balkone (apie 10 laipsniu, o kai langa praveriu - ir iki 4-5 nukrenta) leidzia ziemos sezona ir nesiskundzia  ax.gif

spėju, kad ir laistai nedaug, kai tik tiek laipsnių smile.gif
Atsakyti
Sveiki, as auginu kalamondna jau daugiau nei metai. Per ta laika jo vesiau nelaikiau. Pernai per Kaledas ji gavau dovanu su prinokusiais vaisiais. O dabar jis vel zydi ir mezga vaisius. Nors kai zydeja pas mane pirma karta (lapkricio men.), tai visi ziedukai nuzydejo ir nukrito. Man sake, kad ir uzmezgtus vaisius gali numesti. Tai vat, dabar dziaugiuos savo medelius ir laikau kumscius, kad nenumestu vaisiu smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau ir aš calamondiną. Bent jau taip supratau iš šiame skyriuje įdėtų nuotraukų. O štai an vazono citrinmedis parašytas. Manau, kad vargsiu aš su juo, nes pabuvo vieną dieną ir pradėjo stipriai mesti lapus. Turi labai daug mažų apelsinukų, jie nekrenta. Na tikiuosi, kad čia adaptacija kiek supratau iš šio skyrelio. Bet lapai krenta masiškai nors laistau jį ir purškiu. Jei gyvens tai po mėnesio bandysiu persodint.
Atsakyti
O galima Calamondin'ą persodint, kol jis dar su vaisiais? Ar reikia laukti, kol nukris?
Atsakyti
Mano (citrus fortunella) atkeliavęs iš Turkijos Halhidiki per Olandija, pagal viska kolamondinas. Vaisiai iki 25 mm. skersmens, buvo 15 prinokusių ir apie 50 žalių tai prinokusius nuskyniau ir 20 žalių, paderinau, kad vienodai pasiskirstę butu, dabar žydi 12 žiedų, aukštis 37 cm. Aš rašau todėl nes daug veilių. Nuotraukos įdėt nepavyksta. Dabar nurašau kada reikia persodinti:
Į kambarinį sodą pavasaris ateina anksti. Jau vasario pabaigoj-kovo pradžioj atsiranda nauji augliukai su mažyčiais lapeliais, bet dar anksčiau pradeda augti citrusų šaknys, reikajaujančios padidinto tręšimo. Todėl reikia suspėt su pavasariniu persodinimu.....Reguliarus persodinimas į naują žemę butinas netik dėl papildymo trąšom, bet ir todėl, kad vazone keičiasi žemės rugštingumas. Pakeitimas žemių į naujas padeda išspręsti šias problemas.
Atsakyti
QUOTE(kristen @ 2008 03 26, 11:49)
Sveiki, as auginu kalamondna jau daugiau nei metai. Per ta laika jo vesiau nelaikiau. Pernai per Kaledas ji gavau dovanu su prinokusiais vaisiais. O dabar jis vel zydi ir mezga vaisius. Nors kai zydeja pas mane pirma karta (lapkricio men.), tai visi ziedukai nuzydejo ir nukrito. Man sake, kad ir uzmezgtus vaisius gali numesti. Tai vat, dabar dziaugiuos savo medelius ir laikau kumscius, kad nenumestu vaisiu  smile.gif

papasakok smulkiau apie auginimą ax.gif Kur jis pas tave pastatytas, kiek kartų laistai, ar karpai šakeles, kur įsigijai (aš tai maximoj), ar nuskini prinokusius vaisius, kaip persodini. Mane domina viskas, aišku jei maniškis išgyvens, kas man atrodo nelabai tikėtina verysad.gif nes lapelius ir toliau meta, o pas mane jis tik nuo šeštadienio (6 dienas)
Jei gali ir nuotraukėlę įdėk ax.gif
Atsakyti
na va, mano varkšas jau ne be taip lapus meta. Nedaug jų liko, bet liko doh.gif Dabar galvosiu apie persodinimą, nes turbūt negerai toj žemėj kurioj pirkau jį ir toliau auginti g.gif
Atsakyti
Na va, as ir jungiuisi prie jusu, nes dovanu gavau nuostabu Calamondin medeli, niekaip negaliu juo atsidziaugt biggrin.gif Kadangi nieko nezinojau apie citrusus iskart puoliau ieskot informacijos kaip juo rupintis, kaip gerai kad cia be maz viska ir radau, jau nusipirkau trasu citrusams ir zemiu, tik dabar gaila man ji persodint, nes jis zydi ir mezga vaisius, be to atrodo sveikut sveikutelis, tai sakau gal dar neskubesiu smile.gif O gal tai reiktu padaryt jau is karto, patarkit. O stai ir mano grazuolis http://public.fotki....o-calamondinas/
Atsakyti