Dekui uz atsakyma, teks ieskoti kazkur trasu, juk veliau po adaptavimosi vistiek tresti reikes nors viena karta i menesiuka!O kitas trasas jau geriau nei nebandysiu, dar numirs mano medelis
O mano kalamandinas baigia nuzydet, tik nezinau ar vaisiu uzmegs ar ne Prileides daug nauju ilgu sakeliu, kurios taip pat jau su sukrautais ziedais. Lapukus meta, bet i diena nedaugiau 3. Siaip idomu ar nereikia patrumpinti tu nauju sakeliu, jos tokios ilgokos, o maciau, kad manasis kalamandinas buvo formuotas karpant sakeles. Gal ir man reik
Nurasysiu is knygos kada meta lapus:
1 Nepakankams apsvietimas rudeni ir ziema.2 Sausas oras kambary.3 Retai laistoma isdziusta zemes.4 Blogas drenazas kaupiasi dregme.5 Bet koks aplinkos salygu pasikeitimas, atnesimas su atvesusiu vazono i silta kambari.6 Apdeginimas augalo hemikalais.7 Pertresta trasomis.8 Nepakankamas tresimas pilno trasu komplekso.9 Perdidelis arba permazas zemiu rugstingumas.10 Stiprus ilgalaikis apkretimas kenkejais ir ligom.11 Netinkamas namu salygom poskiepis pvz. trofiliatas, tinka siltnamiam.12 Netinka mai parinkta veisle pagal namu salygas.
1 Nepakankams apsvietimas rudeni ir ziema.2 Sausas oras kambary.3 Retai laistoma isdziusta zemes.4 Blogas drenazas kaupiasi dregme.5 Bet koks aplinkos salygu pasikeitimas, atnesimas su atvesusiu vazono i silta kambari.6 Apdeginimas augalo hemikalais.7 Pertresta trasomis.8 Nepakankamas tresimas pilno trasu komplekso.9 Perdidelis arba permazas zemiu rugstingumas.10 Stiprus ilgalaikis apkretimas kenkejais ir ligom.11 Netinkamas namu salygom poskiepis pvz. trofiliatas, tinka siltnamiam.12 Netinka mai parinkta veisle pagal namu salygas.
QUOTE(lile @ 2008 02 28, 10:42)
O mano kalamandinas baigia nuzydet, tik nezinau ar vaisiu uzmegs ar ne Prileides daug nauju ilgu sakeliu, kurios taip pat jau su sukrautais ziedais. Lapukus meta, bet i diena nedaugiau 3. Siaip idomu ar nereikia patrumpinti tu nauju sakeliu, jos tokios ilgokos, o maciau, kad manasis kalamandinas buvo formuotas karpant sakeles. Gal ir man reik
Nusipirkau labai gerą žurnalą apie kambarinių gėlių priežiūrą, tai ten rašo, kad augalai, kurie negenimi ištįsta ir gali nebežydėti. Tai aš savo kalamandiną jau apkarpiau. Labai gaila buvo, bet manau, kad tai jam tik į naudą
Sakeles skaiciuojamos nuo kamieno pirma antra eile ir taip toliau, ketvirtos eiles sakeles jau nebekarpomos. Ko tolimesne eile tuo trumpesnes paliekamos sakeles, taip suformuoji medeli, beto geriausia nugnybti virsune, nes naudoja maisto medziagas.Taip suformavus isauginta is grudo greiciau pradeda zydeti. Vazona reikia kas desimt dienu pasukti desimt laipsniu, nuo to taip priklauso formavimas.
Trumpai parasiau esme. Kaip priversti zydeti, cia kita tema.
Trumpai parasiau esme. Kaip priversti zydeti, cia kita tema.
gal kuri žinote kaip atskirti koks citrusas auga? Mes auginam kelis iš sėklų išdygusius, o valgant tai kokį apelsiną, tai mandariną, tai citriną ar kitą vis pasėdavom prie kokios kitos gėlės, prieš kiek laiko ėmė ir išdygo keli. Dabar jau dideli, bet nežinom kokie ten per medeliai... Šiaip, gal citrinos, bet vienus kitus pamačius citrinmedžius nesimato, kad ant šakelių spygliukų būtų... O mūsų medeliai su spygliukais. O auginam 3 ir visi iš pažiūros vienodi, nors prisėta buvo visokių.
QUOTE(lauvire @ 2008 03 01, 10:19)
gal kuri žinote kaip atskirti koks citrusas auga? Mes auginam kelis iš sėklų išdygusius, o valgant tai kokį apelsiną, tai mandariną, tai citriną ar kitą vis pasėdavom prie kokios kitos gėlės, prieš kiek laiko ėmė ir išdygo keli. Dabar jau dideli, bet nežinom kokie ten per medeliai... Šiaip, gal citrinos, bet vienus kitus pamačius citrinmedžius nesimato, kad ant šakelių spygliukų būtų... O mūsų medeliai su spygliukais. O auginam 3 ir visi iš pažiūros vienodi, nors prisėta buvo visokių.
jei su spygliais,- citrinos.
bet skiepyt i jas ka nori gali, jeika...
Veisles atskiria pagal lapu kotelius, jei kotelis ligus tai citrina, jei mazi sparneliai tai mandarinas, jei sparneliai lapo formos tai apelsinas, jei apskritimo tai grifruktas.
Dėkui už paaiškinimą Dabar žinosiu, kad auginu du apelsinmedžius, o trečiasis, dar jaunėlis medelis- tai citrina Lauksim vaisių dabar
Kaip matosi, čia lapelio formos sparneliai prie lapo
O čia kotelis lygus
Kaip matosi, čia lapelio formos sparneliai prie lapo
O čia kotelis lygus
QUOTE(uups @ 2008 03 01, 13:15)
jei su spygliais,- citrinos.
Valio, o tai paskutinėmis dienomis po kelių metų auginimo baisiausiai nustebom radę kelius spyglius ir laužėm galvas ką čia reiškia ir ar citrinom būdinga. Iki šių metų nebuvo jokių spyglių.