uups gal tau ir kvailas, tas klausimas, bet nieko as jame kvailo nematau. Viska galiu susakyti net ir santykini oro dregnuma namuose.
QUOTE(lile @ 2008 02 12, 13:17)
uups gal tau ir kvailas, tas klausimas, bet nieko as jame kvailo nematau. Viska galiu susakyti net ir santykini oro dregnuma namuose.
nu tai surashyk, pakrutink nors taip uzhpakali, kad jau tema tingi skaityt...
tada ash tau parashysiu kiek kartu reikia laistyt /kaip vandeni pilt ir kt
Calamandin pirktas pries savaite. Aukštis 80cm, labai daug ziedu, vaisiai - tik du. Lapai nesisuka, neparudavę, siaip kol kas kiekis jų nemazas. Vazonas plastikinis. Stovi pietiniu langu puseje. Siaip pas mus sildomos grindys, bet as ji pastaciau prie lango ant zemes, toje vietoje kur nesildomos grindys, radiatoriaus šalia nėra. Santykinis drėgnumas namuos 65 proc. Pas mus namuos 700 ltr vandens akvariumas, kuris namuose duoda padidinta drėgnumą, stipriai garuoja. Temperatūra 20-22 laipsniai.
Purškiu kiekvieną diena, dabar jau porą dienų ir vandenuko įpilu kas dien. Bijau supudyt šaknis, nes pastoviai visus perlieju. Bet siaip pas mane jis meta vis lapukus, po nedaug, bet randu pakritusiu kas dien. Mano didziausia problema perliejimas. Nors kazkaip kaimynka sake neperdziuvinti.
Labai aciū upps. Siaip as skaičiau ir ne tik siame forume, bet kazkaip neuzkliuvo, per kur ir kiek gausiai laistyt, dazniausia kalba apie visokius kenkejus. Dar taip nelabai tvirtai jauciuos nes kaimyne minejo ziureti, kad zeme neperdziutu, o cia pastebejau kad visi raso, tik neperliet, o dazniau papurksti.
Purškiu kiekvieną diena, dabar jau porą dienų ir vandenuko įpilu kas dien. Bijau supudyt šaknis, nes pastoviai visus perlieju. Bet siaip pas mane jis meta vis lapukus, po nedaug, bet randu pakritusiu kas dien. Mano didziausia problema perliejimas. Nors kazkaip kaimynka sake neperdziuvinti.
Labai aciū upps. Siaip as skaičiau ir ne tik siame forume, bet kazkaip neuzkliuvo, per kur ir kiek gausiai laistyt, dazniausia kalba apie visokius kenkejus. Dar taip nelabai tvirtai jauciuos nes kaimyne minejo ziureti, kad zeme neperdziutu, o cia pastebejau kad visi raso, tik neperliet, o dazniau papurksti.
jei jis pirktas priesh savaite, tai normalu, kad meta lapus. nusiteik, kad dar nemazai nubyres kol augalas adaptuosis pasikeitus salygoms. kadangi augalas didelis , speju, kad ir vazonas bus bent 24 cm skersmens,- toki as laistyciau karta per savaite iki pilno sudrekinimo, ish virshaus, vandens padekle jokiu budu nepalikciau. Na, nebent augalas auga grynose durpese, kaip iprasta shiltnamiuose del lengvesnio transportavimo,- tada gali prireikti laistyt kas kokias 4- 5 dienas, bet abejoju, kai temperatura 20- 22, -kazi ar prireiks. Tresciau citrusu trashom 3 ish 4 laistymu (mazhom dozem), nes tokios trashos priedo ir nukalkina vandeni. kai augalas ramybej, pakaktu ir karta i menesi, bet dabar kiek suprantu, jis ruoshiasi zhydet.
Nepurksciau, nes namie dregme ir taip didele. Bet as tai gal ir ish tingejimo nepraktikiuoju purshkimo. ypac zhydejimo metu. Pas mane namie irgi dregna, bet auginu siuo momentu 5 citrusus ir visi jauciasi tom paciom salygom labai skirtingai... vieni bujoja, kiti pusplikiai
Nepurksciau, nes namie dregme ir taip didele. Bet as tai gal ir ish tingejimo nepraktikiuoju purshkimo. ypac zhydejimo metu. Pas mane namie irgi dregna, bet auginu siuo momentu 5 citrusus ir visi jauciasi tom paciom salygom labai skirtingai... vieni bujoja, kiti pusplikiai
Labai aciū. Na ziuresim, tikiuosi tai del pasikeitusiu gyvenimo salygu O siaip jis boluoja nuo ziedu, kurie dar neissiskleide, bet jau tuoj tuoj...
Bandysim taip ir laistyt. Siaip zeme durpine tokia. Labai keista, nes labai greit susiurbia visa vandeni kuri ipilu. Bet jau mano problema perlaistyt
Bandysim taip ir laistyt. Siaip zeme durpine tokia. Labai keista, nes labai greit susiurbia visa vandeni kuri ipilu. Bet jau mano problema perlaistyt
Nusipirkau kalamondina (citrus fortunella), pilnas uzsimesgusiu vaisiu dalis jau geltoni, labai karpytos shakos atrodo kaip bonsai. Gaila neradau kaip ideti nuotrauka. Dabar vegetacija, auga shakeles po centimetra per para. Vakare jungiu papildoma apshvietima. Pardavejai neskiria veisliu, uzsakiau mandarina kaina 100litu, atveze kalamondina 140litu. Aukshtis apie 60 centimetru. Nusipirkau, labai grazus atrode. Vaisiai rugstoki bet, skanus.
Persodint negalima, kada auga naujos sakeles arba zydi, laistyt reikia retai ir gausiai, bet kad neteketu i lekste, nes isplauna trasas, po mazai laistant gali apdziuti dalis saknu. Negalima laistyt saltu vandeniu geriausia lietaus arba filtruotu.Jai mirties klausimas tada pilnas zemiu keitimas, pamerki saknis i silta vandeni kiek jau lieka tiek, paskui uzpili sviezios zemes ir vandens kose, laistant uzsipildo. Vazonas turi but zemas. Kad yra vaisiu nesvarbu.
Mandarinas turbut buvo netinkamai trestas, jam be vaisiu reikia mazai trasu, butinai persodinti reikia. Voratinklines erkutes pragrauzia skylutes lapuose matosi mazi voratinkliukai, jos atkeliauja nupirkus medeli.
Sliekai pradejo listi nes buvo patresta. Dbar pirkau kalamondina perspeja, kad nemerktu i vandeni. Na as nesupermama, siek tiek turiu praktukos, nors ir esu tevas, klauskit. Sekmes!
Mandarinas turbut buvo netinkamai trestas, jam be vaisiu reikia mazai trasu, butinai persodinti reikia. Voratinklines erkutes pragrauzia skylutes lapuose matosi mazi voratinkliukai, jos atkeliauja nupirkus medeli.
Sliekai pradejo listi nes buvo patresta. Dbar pirkau kalamondina perspeja, kad nemerktu i vandeni. Na as nesupermama, siek tiek turiu praktukos, nors ir esu tevas, klauskit. Sekmes!
Sveiki!
Mano vyras katik man padovanojo augala, tiksliau medeli KALAMONDINA (apelsinmedis) .Net neisivaizduoju kaip ji priziureti, kaip laistyti, kur statyti, kad jam patiktu! Prasau parasykit, labai domiuosi augalais kuriuos auginu!Esu tik radus kad siuos medelius labai puola vabzdziai.Parasykit siek tiek ir apie tai!Is anksto dekui!
Mano vyras katik man padovanojo augala, tiksliau medeli KALAMONDINA (apelsinmedis) .Net neisivaizduoju kaip ji priziureti, kaip laistyti, kur statyti, kad jam patiktu! Prasau parasykit, labai domiuosi augalais kuriuos auginu!Esu tik radus kad siuos medelius labai puola vabzdziai.Parasykit siek tiek ir apie tai!Is anksto dekui!
QUOTE(Hellen @ 2008 02 22, 22:44)
tai jau jeigu taip domiesi, gal kaipnors perskaityk shita tema, ir rasi ka cia prirashem...ar pageidautum, kad tau ish naujo perashytume?
Sveiki!
Turiu tikrai svarbu klausima!Mano Calamondinas turi daug vaisiu, bet pastebejau kad pradeda mesti lapukus, lapukai kai kurie ant galiuku parudyje.Medeli turiu nepilna savaite.Pagalvojau gal trasu kokiu reikia, bet niekaip negaliu rasti trasu apelsinmedziams. Tai klausimas butu toks: turiu daug ivairiu geliu ir turiu daug ivairiu trasu GELEMS (zydincioms gelems, kambarinems, balkoninems gelems, kompleksines trasas, sausas vokiskas trasas). Trasu sudetis siek tiek skiriasi, gal gali tikti kokios nors trasos ir mano Calamondinui?jei galit ir jei kas turit spec. Calamandinui trasas parasykit prasau ju sudeti, jei mano trasos yra netinkamos.
Dekui uz atsakymus
Turiu tikrai svarbu klausima!Mano Calamondinas turi daug vaisiu, bet pastebejau kad pradeda mesti lapukus, lapukai kai kurie ant galiuku parudyje.Medeli turiu nepilna savaite.Pagalvojau gal trasu kokiu reikia, bet niekaip negaliu rasti trasu apelsinmedziams. Tai klausimas butu toks: turiu daug ivairiu geliu ir turiu daug ivairiu trasu GELEMS (zydincioms gelems, kambarinems, balkoninems gelems, kompleksines trasas, sausas vokiskas trasas). Trasu sudetis siek tiek skiriasi, gal gali tikti kokios nors trasos ir mano Calamondinui?jei galit ir jei kas turit spec. Calamandinui trasas parasykit prasau ju sudeti, jei mano trasos yra netinkamos.
Dekui uz atsakymus
QUOTE(Hellen @ 2008 02 26, 22:55)
labai nepanikuok, kadangi medelis tik isigytas, jis tiesiog adaptuojasi prie naujos aplinkos,- naturalu kad numes kiek lapu.
Citrusiniams geriau pirkti specialias trashas. Formule turetu but 8-3-9 arba 8-2-10 (natrio-fosforo-kalio) ir jiems dar papildomai dedama nemazhai magnio. Dar tinka rododendru ir azaliju trashos ish bedos. Kitu geriau nei nebandyk
Calamondinas tai citrinos ir mandarino hibridas. Calamondinas be spygliu, vaisiai rugstus, plona zieve, daug seklu, skiriasi nuo apelsino. Tikriausiai meta senus lapus, dalinis lapu metimas, reikia laukti kada adaptuosis. Trasas pirkau seklu parduotuvej. Galejo budamas prekyboj nukentet.