nesimato nei vienos nuotraukytes man.
Nenoriu liudinti, bet mano greipfrutai 3 labai panashiai i tavo aprasyta situacija savo gyvenima baige, o buvo jau normalus medeliai
QUOTE (rys @ 2004 11 01, 16:47) |
Taip taip, as ir prie savo citrinuko raudu kasdien... kas cia pasidare tiem augalam? saules trukumas? lapai krenta, kazkokiu vabaliuku, mezganciu tinklelius ant lapu ir koteliu atsirado... parekomendavo vienam salone nupurkst tabako dulkiu tirpalu, bet rezultatai laikini: trumpam vabalai isnyko, o lapai kaip krito taip ir krenta. tik baisiai idomu nes lapai krenta tik nuo vienos sakeles! kas cia dabar? ziuresim kas cia bus |
Geriau nežiūrėk, o gelbėk tą šakelę, kol neišplito liga. Greičiausiai apniko voratinklinės erkutės. Jas sunku išnaikint, bet galima, ypač kol neišplito. Reikia vatytą pamirkyt į spiritą ir valyt tuos pažeistus lapus ir būtinai kasdien purkšti, nes tos erkutės labai dauginas sausam ore ir nemėgsta drėgmės.
Papildyta @ [mergetime]1099461347[/mergetime]
Hereja, o papasakok, kiek dažnai laistai savąjį apelsiną? Man ko tai panašu, kad netgi perdaug drėgmės jam gali būt. Kitas klausimas - ar seniai buvai persodinus? Gal jam šaknelėm nepakanka vietos ir dėl to tie lapai ėmė krist? Pakelk vazoną, pažiūrėk, ar nelenda pro skylutę šaknys.
Mano ir pernai panasiu laiku apelsinukas numire Lygiai taip sukosi vyniojosi lapai-nieko nepavyko padaryti.Gaila... Gal tau pavyks isgelbeti
Nea, su saknim jam viskas tvarkoj. Jis tik ankti pavasari yra persodintas is pirktinio mano vazonelio i dideli...iki siol tai tikrai jam jame tiko ir patiko Laistau karta i savaite...kai zeme pavirsiuje apdziusta, tai palieju tada.
Va, jau nebera ir tu lapu, kuriuos vakar fotografavau...nukrito jie
O gal rimtai nereik jo apipurkst? Gal nuo to cia? Purskiu tai kas diena... Be to - tie demeti lapai yra tik virsutineje augalo dalyje, tai gal man nukirpti tas sakeles? Nes zemiau eina jau tamsiai zali lapai, ir kol kas laikosi (3*tpfu) Jis pas mane niekad negenetas, nes nedidelis dar...bet gal rimtai nukarpyt tas nelaimingas sakeles? Tik ar nedzius veliau pati sakele?
Patarkit...
Va, jau nebera ir tu lapu, kuriuos vakar fotografavau...nukrito jie
O gal rimtai nereik jo apipurkst? Gal nuo to cia? Purskiu tai kas diena... Be to - tie demeti lapai yra tik virsutineje augalo dalyje, tai gal man nukirpti tas sakeles? Nes zemiau eina jau tamsiai zali lapai, ir kol kas laikosi (3*tpfu) Jis pas mane niekad negenetas, nes nedidelis dar...bet gal rimtai nukarpyt tas nelaimingas sakeles? Tik ar nedzius veliau pati sakele?
Patarkit...
QUOTE (hereja @ 2004 11 03, 12:30) |
Laistau karta i savaite...kai zeme pavirsiuje apdziusta, tai palieju tada. |
Kartą į savaitę? Aš savuosius lieju kas antrą, na mažiausiai kas trečią dieną. Visi citrusiniai labai mėgsta šilumą ir drėgmę. O ir palieju normaliai, ir į vazonėlį, ir į lėkštelę įpilu, labai greit viską sugeria... Bet negaliu sakyt kaip pas tave, gal pas jus namie daugiau drėgmės, jam mažiau reikia, nors citrusui kartą į savaitę laistyt mažoka pagal mane.
Pabandyk laistyt bent porą kartų per savaitę, nukirpk pažeistus lapus ir šakeles, nusipirk trąšų citrusiniam.
QUOTE (hereja @ 2004 11 03, 12:30) |
Nea, su saknim jam viskas tvarkoj. Jis tik ankti pavasari yra persodintas is pirktinio mano vazonelio i dideli...iki siol tai tikrai jam jame tiko ir patiko : |
Dėl tų šaknų - tu visgi patikrink, ar nelenda šaknys lauk iš vazono, nes būna kartais augalai ir per pusmetį labai ūgteli.
QUOTE (liepsnele @ 2004 11 03, 12:46) |
Dėl tų šaknų - tu visgi patikrink, ar nelenda šaknys lauk iš vazono, nes būna kartais augalai ir per pusmetį labai ūgteli. |
Liepsnele, nelenda niekas...nesimato jokiu saknu per skylute, dar karta pakeliau ir 2 lapus praradau, vel nukrito
Del to laistymo...tai tiksliau - i dvi savaites gaunasi kokie 3 kartai palaistyti...nu nelaistau as kaip laikrodis, bet kai zeme prasauseja, tada... Be to - vazonas yra rutulio formos, toks gana uzdaras, keramikinis, tai labai gerai dregme laiko...neisdziuna taip greitai.
Sinuhe - katik prisikroviau i tase tu lapu...svieziausiu atsivesiu...
Pamaciau tema apie apelsinus ir nutariau paklausti. Stovejo pas mus kazkada vazonas su zememis, vyras bevalgydamas imete apelsino kauliukus. Tingejo eiti iki shiuksliadezes tai pasitesino, kad gal kas ishdygs . Ir ishdygo .... Tai dabar pasakykit ar cia gali buti apelsinas. Siaip auga labai vangiai - cia siam augalui kokie nepilni metai. Bet dabar pradejo labiau leisti lapelius. Sakau gal kokia zole cia taip puoseleju Ar panashu tai i apelsina ir i koki kita augala .
p.s aukstis augalo kokie max 8 cm
p.s aukstis augalo kokie max 8 cm