Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(Ewe @ 2007 09 29, 12:08)
mielosios mamytės,

kreipiuosi į jus tokiu klausimu.  smile.gif  radau labai gražų augalą prie konteinerio  blush2.gif  ir parsinešiau namo. mano manymu čia yra citrinmedis, o gal apelsinas. nu nežinau tiksliai, patrynus lapus labai skaniai kvepia.  biggrin.gif  ir labai gaila medelio, matosi,kad jis jau  ilgametis. Storas stiebas, ir yra tik viena šakelė, kuri leidžia lapus, po vieną lapą į viršų. stiebas yra nupjautas, nu iš stiebo kitos šakos nupjautos  schmoll.gif  kaip man jį atgaivinti. auga labai gerai, bet tik ta viena šakelė į viršų stiebiasi. sakau gal paskiepyti? ar gal žinot kokių būdų? nu labai jau fainas medelis, norėčiau užisauginti  biggrin.gif

pridedu linka kur sudejau foto, nes čia nemoku įkelti blush2.gif
http://www.biteplius...388bf2f4349bf49
Papildyta:
QUOTE(uups @ 2007 09 29, 12:20)
gal gali nufotografuot? butui aiskiau g.gif
siaip, jei stiebas yra, galima laikyt vesiai par ziema ir bandyt akutem iskiepyt kaip vaismedzius...tik cia reiketu patyrusio zmogaus,- suformuotum grazu vainika unsure.gif Arba ta shaka reik kazkaip trumpint kad shakotusi. Sunku patart nemacius... o stiebas svieziai nupjautas, ar seniai? g.gif

http://www.biteplius...388bf2f4349bf49
kai parsinešiau jį namo buvo vos du lapukai, o dabar man jau jis išleido 17 lapų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ewe: 29 rugsėjo 2007 - 11:40
user posted image
tikrai cia citrinmedis. Ir labai neblogai ta shakele atrodo smile.gif as tai ja kirpciau dabar (palikdama gal kokius 5-9 lapus) ir laukciau ishsishakojimu ish jos (kuriuos tp paauginus kirpciau), -tiesiog su laiku ji pakeis pagrindini stieba ir vainika reiketu formuot ish jos. Galimas daiktas, kad ish stiebo prabus daugiau mieganciu akuciu pavasariop,- turesi daugiau shakuciu, bet palik tik tas, kur ant stiebo virshaus.
Turiu panasiai isauginta citrinmedi, galesiu nufotografuot, kad aiskiau butu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 09 29, 12:56)
user posted image
tikrai cia citrinmedis. Ir labai neblogai ta shakele atrodo  smile.gif  as tai ja kirpciau dabar (palikdama gal kokius 5-9 lapus) ir laukciau ishsishakojimu ish jos (kuriuos tp paauginus kirpciau), -tiesiog su laiku ji pakeis pagrindini stieba ir vainika reiketu formuot ish jos. Galimas daiktas, kad ish stiebo prabus daugiau mieganciu akuciu pavasariop,- turesi daugiau shakuciu, bet palik tik tas, kur ant stiebo virshaus.
Turiu panasiai isauginta citrinmedi, galesiu nufotografuot, kad aiskiau butu... rolleyes.gif

tai man dabar nukirpti virūnę, ar tik lapus iš šonų?
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2007 09 29, 10:03)
tai man dabar nukirpti virūnę, ar tik lapus iš šonų?

zinoma, kad virshune...del to, kad nukirpsi lapus jis tau neprades shakotis doh.gif
bet dar palauk, nesiskubink, gal kitos merginos ka kitaip patars g.gif
Atsakyti
Sveiki,
norejau paklausti ar pas ka nors jau krauna ziedukus medelis 4u.gif Pas mane visas apsipyles pumpurais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Chenelle @ 2007 10 17, 16:58)
Sveiki,
norejau paklausti ar pas ka nors jau krauna ziedukus medelis  4u.gif  Pas mane visas apsipyles pumpurais  wub.gif

shiuo metu laiku citrusai turetu buti apsipyle vaisiais shiaipjau... kazhka tavo medelis supainiojo...(arba ilgai laikei vesiai lauke, ir ineshei i shilta patalpa+ daug saules? g.gif) ...manieji irgi dar pavieniais rudeniniais zhiedeliais zhydi, bet tai jau paskutiniai. O siaip tai augina vaisius,- citrinos jau pradeda nokti, o kalamondinai dar zhali, kol kas neuzhauge,- nusidazhys turbut kaledoms wub.gif
Atsakyti
xexe nieko tada nesuprantu bigsmile.gif kazkur skaiciau, kad vaisius mezga gruodzio menesi . Rimtai. tai paskaiciavau, kad pats laikas zydeti 4u.gif Dabar tai jau visai pasimeciau. Nes tik pirmus metus auginu savo kalamandina bigsmile.gif
Atsakyti
kad zhiema jiems ramybes periodas...gruodis turetu buti derliaus nuemimo metas. Mano citrusai dabar atrodo taip:
laukine citrina,- kol kas gyvena lauke,- susiruoshiau nufotkint,- lyt pradejo wacko.gif
user posted image
mejerio citrina:
user posted image
kalamondinai dar zhali, nors shis jau pradejo spalvintis:
user posted image
shitas dar vis zhydi, bet jau ir vaisiu uzhmezges:
user posted image

dar turiu viena 'tingineli',- toki pat mazhiuka, kaip paskutinis, bet vasara isigytas,- tas nei vaisiu nei zhiedu nerodo...jauciu, parneshtas ish balkono namo zhiemai, gali irgi sukvailiot g.gif turbut teks laikyt lauke iki pat shalnu....
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 10 19, 15:52)
kad zhiema jiems ramybes periodas...gruodis turetu buti derliaus nuemimo metas. Mano citrusai dabar atrodo taip:

labai gražūs citrusai -- sveiki, jokios chlorozės, puikus vainikas thumbup.gif šaunuolė thumbup.gif
maniškis apelsinas dabar krauna žiedus, bet nors ir tręšiu geležies sulfatu (berods blush2.gif ) vistik truputis chlorozės yra (čia turbūt dėl to, kad visas dėmesys persiorentavo į sukulentus blush2.gif ), o naujai vasarą pirktas kalamondinas gražiai sužaliavo, bet žiedų nėra g.gif
Atsakyti
aciu, bet vainikai ne visai mano nuopelnas,- suskiepytus pirkau. Telieka galus pakarpyt. Didysis kalamondinas, tiesa, pirktas ant tvoreles buvo, bet irgi dekingai suskiepytas,- tai tik ziauriai nutrumpinau ir tiek.
Dar ta laukini citrinmedi visai bet kaip auginu, bet niekaip neapsisprendziu ka ish jo daryt, tai ir auga bet kaip wacko.gif gal pavasari kokia vizija turesiu rolleyes.gif

dabar ne i tema, bet koks man tavo granatmedis grazuuuusss wub.gif nerealiai... ir ash visada norejau granato....seniai augini? lepus? ilgai zhydi? vaisius veda? unsure.gif jauciu, pirksiu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 10 19, 19:13)
dabar ne i tema, bet koks man tavo granatmedis grazuuuusss wub.gif  nerealiai... ir ash visada norejau granato....seniai augini? lepus? ilgai zhydi? vaisius veda?  unsure.gif  jauciu, pirksiu... unsure.gif

Auginu seniai -- auga gana lėtai, beto buvau porą kartų nudžiovinus. Visai nelepus -- tik nemėgsta perdžiūti blush2.gif , negalima nugenėti šakų galiukų -- ant jų krauna pumpurus. Žydi kone visą vasarą (neleidžiu megzt vaisių). Tai lapus metantis augalas -- žiemą pageidautinas ramybės laikotarpis vėsesnėje aplinkoje. Jei esi iš vilniaus -- nepirk, parašyk, jei tebenorėsi, pavasarį -- duosiu porą šakelių -- lengvai įsišaknyja smile.gif
Atsakyti
nu ne vilniete, gaila verysad.gif bet pasiulyma pasilaikysiu,- gal braidysiu kur po vilniu pavasari bigsmile.gif
su ramybes periodu sunkoka butu, bet gal ka sugalvociau g.gif citrusus ishtremiu i laiptine kai kuriuos,- ten kiek vesiau nei bute ax.gif
negaliu ash tuo tavo granatu atsigrozhet wub.gif
Atsakyti