Žiemą, kai stovi ant palangės virš radiatoriaus, lapai būna tamsesni, bet ima kristi. O vasarą, kai išnešu į balkoną, pašviesėja, bet išleidžia daugiau šakelių ir lapelių.
O kur gauti jam skiepą? ir kaip skiepyti?
QUOTE(jusda @ 2007 09 20, 13:44)
O kur gauti jam skiepą? ir kaip skiepyti?
skiepa gauti nuo zydincio ir derancio citruso, o skiepyti kaip iprastinius vaismedzius,- pasiguglink, turetu but internete,- yra ivairiu budu. Ish esmes nupjauni shaka (ar ishpjauni pumpura) ir priglaudi skiepo gabaleli kad prigytu i ta vieta. Tik pavasari reiketu tokius darbus daryt
Patarkit, kada citrinas išpikuoti į atskirus vazonėlius? nes as buvau ikišus daug sėklu, tai dabar labai tankiai išaugusios, nu jos jau turi 4 lapelius ir yra mazdaug 5 cm aukšcio, beje kada galima n ugnybt viršunėlę?
QUOTE(JuzTea @ 2007 09 22, 16:50)
Patarkit, kada citrinas išpikuoti į atskirus vazonėlius? nes as buvau ikišus daug sėklu, tai dabar labai tankiai išaugusios, nu jos jau turi 4 lapelius ir yra mazdaug 5 cm aukšcio, beje kada galima n ugnybt viršunėlę?
pavasari...geriausias laikas persodinimams/pikiavimams yra ankstyvas pavasaris
O virsune gnygk priklausomai nuo to, kaip nori formuot laja,- jei kaip kruma,- nors ir dabar, - jei nori medelio, tai paaugink iki tokio aukscio, kokio nori kamieno ilgio
Labiausiai tai norėciau apvalaus burbulo ant stiebo bet turbut neimanoma
QUOTE(JuzTea @ 2007 09 22, 18:26)
Labiausiai tai norėciau apvalaus burbulo ant stiebo bet turbut neimanoma
zinoma, kad imanoma
tik geriausia butu iskiepyt medelius,- nes is seklyciu auginti, kaip suprantu,- nezydes/vaisiu nemegs
Tai jo zinau ka dnei zydės nei duos citrinu, bet vistiek norėciau grazios formos citinukiu
Aš turiu iš sėklos .Girdėjau , iš sėklos vaisių nebus.O man vistiek patinka žalias medelis
QUOTE(avectra @ 2007 09 03, 16:48)
Uups, Ifigenija ir VUL, labai labai ačiū už patarimus. Bandysiu purkšti minėtom tručyznom (vardan gražaus medžio LT negaila) . Man tik va įdomu nuo ko tos zarazos atsiranda?
Užėjau padėkoti visoms už patarimus, panašu, jog vabalais atsikračiau Jau mačiau 2 nauji žiedeliai kraunasi, o ir krūva naujų lapelių dygsta
Ačiūūūūūūūūūū!
mielosios mamytės,
kreipiuosi į jus tokiu klausimu. radau labai gražų augalą prie konteinerio ir parsinešiau namo. mano manymu čia yra citrinmedis, o gal apelsinas. nu nežinau tiksliai, patrynus lapus labai skaniai kvepia. ir labai gaila medelio, matosi,kad jis jau ilgametis. Storas stiebas, ir yra tik viena šakelė, kuri leidžia lapus, po vieną lapą į viršų. stiebas yra nupjautas, nu iš stiebo kitos šakos nupjautos kaip man jį atgaivinti. auga labai gerai, bet tik ta viena šakelė į viršų stiebiasi. sakau gal paskiepyti? ar gal žinot kokių būdų? nu labai jau fainas medelis, norėčiau užisauginti
kreipiuosi į jus tokiu klausimu. radau labai gražų augalą prie konteinerio ir parsinešiau namo. mano manymu čia yra citrinmedis, o gal apelsinas. nu nežinau tiksliai, patrynus lapus labai skaniai kvepia. ir labai gaila medelio, matosi,kad jis jau ilgametis. Storas stiebas, ir yra tik viena šakelė, kuri leidžia lapus, po vieną lapą į viršų. stiebas yra nupjautas, nu iš stiebo kitos šakos nupjautos kaip man jį atgaivinti. auga labai gerai, bet tik ta viena šakelė į viršų stiebiasi. sakau gal paskiepyti? ar gal žinot kokių būdų? nu labai jau fainas medelis, norėčiau užisauginti
QUOTE(Ewe @ 2007 09 29, 09:08)
mielosios mamytės,
gal gali nufotografuot? butui aiskiau
siaip, jei stiebas yra, galima laikyt vesiai par ziema ir bandyt akutem iskiepyt kaip vaismedzius...tik cia reiketu patyrusio zmogaus,- suformuotum grazu vainika Arba ta shaka reik kazkaip trumpint kad shakotusi. Sunku patart nemacius... o stiebas svieziai nupjautas, ar seniai?