Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Žiemą, kai stovi ant palangės virš radiatoriaus, lapai būna tamsesni, bet ima kristi. O vasarą, kai išnešu į balkoną, pašviesėja, bet išleidžia daugiau šakelių ir lapelių. blush2.gif
Atsakyti
O kur gauti jam skiepą? ir kaip skiepyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jusda @ 2007 09 20, 13:44)
O kur gauti jam skiepą? ir kaip skiepyti? ax.gif

skiepa gauti nuo zydincio ir derancio citruso, o skiepyti kaip iprastinius vaismedzius,- pasiguglink, turetu but internete,- yra ivairiu budu. Ish esmes nupjauni shaka (ar ishpjauni pumpura) ir priglaudi skiepo gabaleli kad prigytu i ta vieta. Tik pavasari reiketu tokius darbus daryt smile.gif
Atsakyti
Patarkit, kada citrinas išpikuoti į atskirus vazonėlius? g.gif nes as buvau ikišus daug sėklu, tai dabar labai tankiai išaugusios, nu jos jau turi 4 lapelius ir yra mazdaug 5 cm aukšcio, beje kada galima n ugnybt viršunėlę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2007 09 22, 16:50)
Patarkit, kada citrinas išpikuoti į atskirus vazonėlius? g.gif nes as buvau ikišus daug sėklu, tai dabar labai tankiai išaugusios, nu jos jau turi 4 lapelius ir yra mazdaug 5 cm aukšcio, beje kada galima n ugnybt viršunėlę? g.gif

pavasari...geriausias laikas persodinimams/pikiavimams yra ankstyvas pavasaris 4u.gif
O virsune gnygk priklausomai nuo to, kaip nori formuot laja,- jei kaip kruma,- nors ir dabar, - jei nori medelio, tai paaugink iki tokio aukscio, kokio nori kamieno ilgio mirksiukas.gif
Atsakyti
Labiausiai tai norėciau apvalaus burbulo ant stiebo blush2.gif bet turbut neimanoma bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2007 09 22, 18:26)
Labiausiai tai norėciau apvalaus burbulo ant stiebo blush2.gif bet turbut neimanoma bigsmile.gif

zinoma, kad imanoma 4u.gif
tik geriausia butu iskiepyt medelius,- nes is seklyciu auginti, kaip suprantu,- nezydes/vaisiu nemegs rolleyes.gif
Atsakyti
Tai jo zinau ka dnei zydės nei duos citrinu, bet vistiek norėciau grazios formos citinukiu bigsmile.gif
Atsakyti
Aš turiu iš sėklos .Girdėjau , iš sėklos vaisių nebus.O man vistiek patinka žalias medelis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(avectra @ 2007 09 03, 16:48)
Uups, Ifigenija ir VUL, labai labai ačiū už patarimus. Bandysiu purkšti minėtom tručyznom thumbup.gif (vardan gražaus medžio  LT negaila) . Man tik va įdomu nuo ko tos zarazos atsiranda? doh.gif

Užėjau padėkoti visoms už patarimus, panašu, jog vabalais atsikračiau 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jau mačiau 2 nauji žiedeliai kraunasi, o ir krūva naujų lapelių dygsta thumbup.gif biggrin.gif

Ačiūūūūūūūūūū!
Atsakyti
mielosios mamytės,

kreipiuosi į jus tokiu klausimu. smile.gif radau labai gražų augalą prie konteinerio blush2.gif ir parsinešiau namo. mano manymu čia yra citrinmedis, o gal apelsinas. nu nežinau tiksliai, patrynus lapus labai skaniai kvepia. biggrin.gif ir labai gaila medelio, matosi,kad jis jau ilgametis. Storas stiebas, ir yra tik viena šakelė, kuri leidžia lapus, po vieną lapą į viršų. stiebas yra nupjautas, nu iš stiebo kitos šakos nupjautos schmoll.gif kaip man jį atgaivinti. auga labai gerai, bet tik ta viena šakelė į viršų stiebiasi. sakau gal paskiepyti? ar gal žinot kokių būdų? nu labai jau fainas medelis, norėčiau užisauginti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2007 09 29, 09:08)
mielosios mamytės,

kreipiuosi į jus tokiu klausimu.  smile.gif  radau labai gražų augalą prie konteinerio  blush2.gif  ir parsinešiau namo. mano manymu čia yra citrinmedis, o gal apelsinas. nu nežinau tiksliai, patrynus lapus labai skaniai kvepia.  biggrin.gif  ir labai gaila medelio, matosi,kad jis jau  ilgametis. Storas stiebas, ir yra tik viena šakelė, kuri leidžia lapus, po vieną lapą į viršų. stiebas yra nupjautas, nu iš stiebo kitos šakos nupjautos  schmoll.gif  kaip man jį atgaivinti. auga labai gerai, bet tik ta viena šakelė į viršų stiebiasi. sakau gal paskiepyti? ar gal žinot kokių būdų? nu labai jau fainas medelis, norėčiau užisauginti  biggrin.gif

gal gali nufotografuot? butui aiskiau g.gif
siaip, jei stiebas yra, galima laikyt vesiai par ziema ir bandyt akutem iskiepyt kaip vaismedzius...tik cia reiketu patyrusio zmogaus,- suformuotum grazu vainika unsure.gif Arba ta shaka reik kazkaip trumpint kad shakotusi. Sunku patart nemacius... o stiebas svieziai nupjautas, ar seniai? g.gif
Atsakyti