Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

sako reikia laistyti kai ikisus pirsta i zeme pajauti, kad sausa smile.gif as taip ir darau
kartais buna, kad pamirstu tai dar kita diena isvis sausa buna unsure.gif
Atsakyti
dėkui už patarimus, taip ir laistisiu, pažiuresim kas iš viso šito gausis. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos citrusu augintojos. Parsinesiau ir as nukainuota citrinmedi. Laikau ji balkone pietineje puseje. Isleido labai daug ziedeliu, be galo kvepia, labai greitai susiformuoja mazi citriniukai, bet neseniai aptikau mazuliukus vos matomus rudus vabaliukus. Kazin kas jie tokie? Nupurskiau su actara. Kaip manote ar nepakenks ziedams ir vaisiams. Ar jie galejo buti parsinesti is parduotuves, ar del to atsirado, kad laikau lauke? Orai labai permainingi, tai karsta, tai salta, manau, kad tai gali buti priezastis atsirasti kenkejams? Gal geriau laikyti kambaryje? Manau, kad persodinti vertetu rudeniop?

apie citrusu prieziura kalbam cia ateik, nepatingek, manau, gausi vertingu patarimu. Ir dar papasakok kokioj zemej dabar yra pasodintas tavo citrinmedis. Ash laikau citrusus ir lauke, ir kambaryj. Tas, kuri laikau kambaryj (pietryciu palange, stoglangis, - taigi, saule kiaura diena) tiesiog bujoja, apkibes vaisiais ir zhiedais. Balkoniniai kazkaip nelabai...bet ju ir 'startas' prastesnis buvo,- vienas buves nudzhiovintas, kitas performuotas ish krumo i medi O parazitai tai gali tiek ish parduotuves but, tiek ir ish lauko...

Tai labas dar karta. Jungiuosiu i jusu gretas 4u.gif
Mano citrinmedis dar nepersodintas, auga sunkioje zemeje panasioje i moli kazkoki. Nupirkau specialios zemes, bet kol zydi nenoriu persodinti, o siaip visas geles persodinu i molinius vazonus. Kazkada turejau is seklos auginus citrinmedi, tai jis isnestas i lauka ant saules labai subujojo, todel ir si nusprendziau laikyti balkone. Siaip pas mane lapu jis nenumete, tik mazi citriniukai kazkodel nubyrejo, ziuresiu kaip bus su naujais uzmegstais, kuriu yra nemazai. Tik galvoju, kad gali neistengti ju isauginti, na bet paziuresim. Ir idomu ar actara nepakenks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolli: 30 birželio 2007 - 19:04
Stai tokie ziedai smile.gif
Atsakyti
Jolli, o gal galėtum įmest viso medelio foto, kaip atrodo blush2.gif domina, kokios spalvos ir formos patys vaisiai...
pati gavau dovanų dekoratyvinį citrinmedį balandžio mėn, tai leidžia naujas šakeles ir žiedus be perstojo thumbup.gif grįžę po savaitgalio radom net 35 žiedukus wub.gif tik laaabai bijau, kad taip gausiai žydėdamas nenusialintų pats medelis..o persodint net nežinau-kada... bijau judint kol taip gausiai džiugina žiedais...
tiesa, manieji žiedai formos panašios, bet gryyynai balti... o jau kvaaapas koks wub.gif
Atsakyti
Man parduotuvėj perspėjo, kad reikia žiedus retkarčiais nuskabyti nes "nusižydi". Tik pas mane po 2 žiedukus pražysta, tai nėra ko skabyti.
Atsakyti
Pas Jolli greiciausiai tikra citrina (ir bus didesnio ugio), o pas eimi,- limonella
Manishkiai citrusai zhydi itin gausiai, bet niekada 'nenusizhydi' schmoll.gif tresht reikia.... dalis uzhmegztu vaisiu nubyra, zhinoma...
Atsakyti
Mano mandarinas 12 psl. Patarkit ką man su juo daryt? Visą temą perskaičiau. Suskaičiau, kad kai jau būna pusmetrio, galima skiepyt, Bet, kad ūgio jis turi, o kotas pieštuko storumo dar niekaip nepasiekia. Tai negi tie virbai taip ir tįs į viršų? Aš žiedų noriu, apie vaisius nedrįstu svajot.
Kas Kaune skiepijimu užsiima?
Atsakyti
Tai, kad, eimi, vaisiukai dar tik tokie kokie matyt trecioje foto, labai mazuliukai smile.gif Panasu, kad tai citrina.
Atsakyti
pas mus jau zydejo tik vienas ziedas buvo bet nuzydejo ir uzsimezges burbuliukas nukrito , verysad.gif ,dabar tik i viena puse isistiebe sriebas o kur buvo pumpuriukas niekas neauga,tai norejau paklaust iki kokio dydzio galima leist i virsu augt?ka reikia daryt kad nestybtu i auksti?ir kokio ilgio mazdaug turi buti spygliai? ax.gif mes turim tris medukus is mandarinu seklu isiaugine tfu tfu tfu auga gerai tik norisi kad grazus butu wub.gif
Atsakyti
Pas mus tai buvo daug žiedų, bet vaisiukai taip pat krenta, apžiūrėjau, kad yra voratinklinių erkučių, galbūt dėl to krenta, arba dėl to, kad purškiau actara dabar vis nupurškiu muiluotu vandeniu, labai tikiuosiu, kad išnyks iki kol įnešiu į kambarį. Matyt jau pirkau su jomis, tai dėl jų buvo nuolaida biggrin.gif Dėl genėjimo tai net nežinau kada geriau genėti, gal kas geriau žinos.
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2007 07 22, 19:49)
Pas mus tai buvo daug žiedų, bet vaisiukai taip pat krenta, apžiūrėjau, kad yra voratinklinių erkučių, galbūt dėl to krenta, arba dėl to, kad purškiau actara dabar vis nupurškiu muiluotu vandeniu, labai tikiuosiu, kad išnyks iki kol įnešiu į kambarį. Matyt jau pirkau su jomis, tai dėl jų buvo nuolaida  biggrin.gif Dėl genėjimo tai net nežinau kada geriau genėti, gal kas geriau žinos.

TFU TFU TFU pas mus dar voratinkliu nera ,gal kad kambary ant palanges stovi tongue.gif ,tik labai jau laibi kotai pas visus tris ,ka daryt kad jie pastoretu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tora: 23 liepos 2007 - 10:15