Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

Ojej...kaip man baisiai nuskambejo tas Karmen persodinimas unsure.gif as taip drastishkai nedraskau augalu. Esu karta krotona apnikta kazkokiu kirminu taip ishdraskius...bet nieko....prigijo vel. Karmen, as vietoj taves kuri laika nelaikyciau medelio sauleje ir apgaubciau plastikiniu maishiuku ar purksciau/kitaip drekinciau ora.

Vazonus beveik visems augalams naudoju tuos paprasciausius plastmasinius plonucius, su kuriais ir perkam augalus. Juos istatau i spalvotus molinius/ stiklinius /metalinius/ pintus puodus,- man labai patogu,- galiu keisti 'ishvaizda' nepersodinedama thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 04 01, 12:07)
Ir šiaip vazonai be skylių  schmoll.gif  -- aš irgi dažnai tokius perku, bet tada imu drelę (elektrinį grąžtą) ir prasigręžiu skylię (-ių)  blush2.gif

Nu žiūrėsim kaip bus, man irgi atrodo kad su skylėm geriau, bet kad jau nusipirkau tokius tai negi išmesi dabar, prašiau vyro kad pragręžtų tai pažiūrėjo į mane kreivai ir atsisakė gadinti vazonus ax.gif tongue.gif

QUOTE(uups @ 2007 04 01, 12:17)
Ojej...kaip man baisiai nuskambejo tas Karmen persodinimas unsure.gif  as taip drastishkai nedraskau augalu

cool.gif Nu žinokit atrodo kad medelis dar gyvas tongue.gif Atrodo normaliai, jokių neigiamų pokyčių kol kas nėra unsure.gif Aš irgi net pati išsigandau to ką padariau, bet tikiuosi kad tai bus į gerą, nes ten tikrai buvo kažkas negerai su tom šaknim. Ir šiaip kai nukrito paskutiniai vaisiai sausio mėn. tai nei naujų lapų neišaugo nei nieko, nesimatė jokios veiklos...O juk turėtų kažkas vykti, naujus lapus leist, žiedus kraut gi jau turėtų ar kažką biggrin.gif o jis toks kaip apmiręs buvo schmoll.gif Labai tikiuosi kad padariau gera o ne bloga savo medeliui blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 01 balandžio 2007 - 15:55
Sveikos citrinukų mylėtojos 4u.gif
Gavau prieš savaitę dovanų gražiai nuaugusį, aplipusį vaisiais dekoratyvinį medelį wub.gif ant įdurtos kortelės užsienio kalba parašyta-CITRUS, o ant pačio vazono radau lietuvišką užrašą- CITRINMEDIS ax.gif Ir daugiau nei žodelio, kaip jį laistyt ir prižiūrėt doh.gif
Grožis nerealus, bet...perskaičius čia, kiek prirašyta, matau, kad manęs laukia sunkių išbandymų metas unsure.gif jau dabar šeimyna iš manęs juokiasi, kai kasdien po kelis kartus tikrinu, kike lapų nukrito blush2.gif o pirmom dienom-tai krito doh.gif ir po 5 ir po 6 verysad.gif Šiandien kol kas dar nė vieno smile.gif

tai nepykit, jei kartojuosi su klausimais blush2.gif
1. kaip dažnai jį laistyt?
2. kaip dažnai purkšt?
3. o kada persodint iš to parduotuvinio vazono? nes dabar tai aplipęs vaisiais, o ir dar augina kokį 10 žalių...
4. pastačiau kol kas ant pietrytinės palangės... ar nepakenks tiesioginiai saulės spinduliai?
Atsakyti
QUOTE(eimi @ 2007 04 07, 16:50)
1. kaip dažnai jį laistyt?
2. kaip dažnai purkšt?
3. o kada persodint iš to parduotuvinio vazono? nes dabar tai aplipęs vaisiais, o ir dar augina kokį 10 žalių...
4. pastačiau kol kas ant pietrytinės palangės... ar nepakenks tiesioginiai saulės spinduliai?

Sveikute nera auksines taisykles. Pas mus visas yra skirtingos salygos. Laistau kaip kitas geles. Tresiiu universaliom trasom. Laikau ant pietines palanges, ant tiesioginiu saules spinduliu. Kai dienos karstos tai purskiu daug kartais i diena kelis kartus. Matosi pagal augala kiek reikia. Laiskau kai issdziuna, kad neduokdie... nesuputu, geriau dazniau papurksti. Eina ji is proto labai gerai auga. O kad meta lapukus, nesijaudaunk, maniske irgi meto, vadinasi apsileidau blush2.gif , o taviskei salygu kaita. Del persodinimo manyciau jei nori grozetis vaisiais tai palauk kol jie visi sunoks smile.gif Tada ir persodinsi, bet neuzdelsk, kad vel nesuzydetu smile.gif
Atsakyti
Jurgita&P, imk 4u.gif už padrąsinimą biggrin.gif
labiausiai ir bijojau, kad nebūtų žalingi tiesioginiai saulės spinduliai...irgi kelis kartus purškiau, tai tie rasos lašeliai akimirksniu nudžiūvo...
o laistai į lėkštutę, ar tiesiai į vazoną mirksiukas.gif
o pas tave irgi dekoratyvinis augaliukas ar augintas iš sėklų mirksiukas.gif gal kada foto parodytum ax.gif
o dėl augimo, tai man irgi atrodo, kad bus "greitaaugis"...užvakar išleido tokią salotinę ploną šakelę, o šiandien žiūriu, kad dar 2 naujos praaugusios thumbup.gif
Atsakyti
Maniskis mandarinas yra 10 puslapyje. smile.gif Taip jis dekoratyvinis. O del laistymo as ji pasodinusi i konteineri. Kazkaip labai pamegau konteinerius. Tik vat reikia atitaikyti ranka laistymui. Nes sunkiau nustatyti kada gi reikia laistyti. Bet tuos augalus kuriuos pazystu ir zinau kaip auga ko reikia susidoninau. ax.gif Sekmes tau jei turi galimybe tai pasigirk savo auginamu rupesteliu.
Atsakyti
sveikutes, noreciau prisijungti prie jusu 4u.gif
auginu grazuoli citrus calamondin, jis pas mane dar kudykis nes isigyjau pries 2-3 sav. Noreciau jau persodionti, nors niekad to nesu dariusi bet jau daug maz pasiruosusi ax.gif
vakar nusipirkau kaip suprantu zemes tinkancios persodinimui lapuotom ir zydinciom gelem (compost) kazi ar tiks mano calamondinui tokia zeme? kad butu kazkokia ypatinga zeme citus gelems neradau unsure.gif
taip pat nusipirkau vazona 16 cm skersmens, bet be skylutes apacioje, tai dabar paskaicius jusu postus galvoju kaip cia geriau pasielgus g.gif ar geriau vyro paprasyti, kad su drele pragreztu ar pripilti apacioj akmenuku??? patarpite prasau

niekur neradau info, kad reiketu purksti citrusus, o kaip matau jus purskiate vos ne kas dien, kazi ar tikrai tinka poelgis musu gelytem???

Atsakyti
QUOTE(Meinarda @ 2007 04 18, 10:35)
vakar nusipirkau kaip suprantu zemes tinkancios persodinimui lapuotom ir zydinciom gelem (compost) kazi ar tiks mano calamondinui tokia zeme? kad butu kazkokia ypatinga zeme citus gelems neradau  unsure.gif
taip pat nusipirkau vazona 16 cm skersmens, bet be skylutes apacioje, tai dabar paskaicius jusu postus galvoju kaip cia geriau pasielgus  g.gif ar geriau vyro paprasyti, kad su drele pragreztu ar pripilti apacioj akmenuku??? patarpite prasau

niekur neradau info, kad reiketu purksti citrusus, o kaip matau jus purskiate vos ne kas dien, kazi ar tikrai tinka poelgis musu gelytem???

as tai sakyciau, 'compost' kiek per 'riebi' zheme citrusui,- ji daugiau vienmetems gausiai zydincioms gelems. Pamaishyk ja gerokai su smeliu,kad pralaidesne butu rolleyes.gif
Siaip mano visi trys citrusai auga skirtingose zemese ir nepasakyciau kad kuris nelaimingesnis atrodytu unsure.gif Vienas, tiesa, praktishkai 'hidroponika" auginamas, nes pirktas durpese ir taip auga jau 3 metus, tik treshiu ji pora kartu i savaite,- niekaip neishtaikau momento persodint,- tai jis zydi, tai vaisius nokina doh.gif

O del vazono,- sodink i maziuka plona plastmasini su skyle, o ji istatyk i ta be skyles mirksiukas.gif

As savo citrusu beveik niekada nepurshkiu schmoll.gif bet pas mane bute labai dregna, o vasarom balkone tingiu ax.gif Siaip purshkimas tikrai nepakenks. Gal tik nereiktu purksht per pacia saulekaita rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 18 balandžio 2007 - 18:04
nu ka teks kitos zemes ieskoti smile.gif tik, va keista tiek visokiu specialiai citrusinimas "maistelio" o va zemes spec jiems nera. O gal yra g.gif reiks dar info paieskoti.
pastebejau, kad mano calamondino lapelius apgriauze kazkas verysad.gif , o jis pas mane stovi virtuveje, aukstai ant palanges, ir nakti langelis visada praviras, matomai kas nutupia nakti ir sau smaguriauja unsure.gif tai sumasciau i vonia perkelti, ten dar daugiau sviesos, o kai vonia visa balta tai taip graziai tas medelis atrodo, tokia gyvastis jauciasi smile.gif
Atsakyti
Vienas sodininkas, auginantis citrusus sake, kad citrusai megsta sunkesne zeme. Jiems nereikia superines labai prisotintos ir jokiu budu ne durpiu.
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 04 18, 20:54)
Vienas sodininkas, auginantis citrusus sake, kad citrusai megsta sunkesne zeme. Jiems nereikia superines labai prisotintos ir jokiu budu ne durpiu.

NU VO doh.gif turbūt dėl to ir stimpa mano citrusinis draugas unsure.gif metus laiko aš jį durpėse laikau,mol labai gerai doh.gif unsure.gif blush2.gif Reiks persodint kol nenustipo visiškai unsure.gif
Atsakyti
Yra pirkti spec. žemės citrinmedžiams. Tik man jau kažkuri forumietė patarė, nepirkti "skoraja pomošč" žemės dėl kenkėjų. Kadangi kitos neradau, tai vistiek nusipirkau. Nežinau ar būtent nuo jos, bet citrinmedis užsikrėtė skydamariais. Yra "Vilniaus žalumos" pirkti, arba maišyti pačiai.

Maniškis šiandien vieną žiedą išskleidė. Džiaugsmelis man smile.gif

O kodėl negalima purkšti per pačią saulėkaitą. Aš kaip tik stengiuosi. O kai saulės nėra, tai nepurškiu, nes paskui tie lašai ant lapų ir kaba kelias dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidaaa: 18 balandžio 2007 - 21:36