Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(ifigenija @ 2007 02 01, 10:58)
Šiaip citrusai nėra metantys lapus žiemą augalai (kaip, kad pvz., granatas) ir lapus meta tik nuo sunkaus gyvenimo  verysad.gif (per karšta, skersvėjis ir pan.).

O aš jau maniau, kad mano mandarinas kažkoks nenormalus. Nei jis meta lapus, nei dar ką nors daro. Tik auga į ūgį ne dienom, o valandom. Jis pas mane iš pirktinio mandarino sėklų augintas ir jau metai pas mane, lapai baisiausi, ūgis jau gerokai virš pusmetrio. Laukiu, kas ten iš jo gausis. Vienam vazone tris ūglius pusmetrinius turiu. Aišku, laukiu žiedų, bet net nepanašu, kad jis žydėt ruoštųsi.
Net neįsivazduoju ką daugiau su juo daryt blush2.gif
Atsakyti
Pražydo apelsinas smile.gif kvepia smile.gif

žiedas 1

žiedas 2
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2007 02 26, 23:22)
O aš jau maniau, kad mano mandarinas kažkoks nenormalus. Nei jis meta lapus, nei dar ką nors daro. Tik auga į ūgį ne dienom, o valandom. Jis pas mane iš pirktinio mandarino sėklų augintas ir jau metai pas mane, lapai baisiausi, ūgis jau gerokai virš pusmetrio. Laukiu, kas ten iš jo gausis. Vienam vazone tris ūglius pusmetrinius turiu. Aišku, laukiu žiedų, bet net nepanašu, kad jis žydėt ruoštųsi.
Net neįsivazduoju ką daugiau su juo daryt  blush2.gif

na prašau pasigirti kaip prižiūrite, viską išklokite, nes grožis nežmoniškas thumbup.gif lotuliukas.gif thumbup.gif , tai info irgi būtų aukso vertės
Atsakyti
Pagalbos mano mandarinu medis mirsta,lapai jau nukrito-plikas liko.net nezinau ka daryt.gal lieju per daug?baisiai atrodo.turi dar neseniai gal menuo,nenoreciau ismesti.gal kas zino kaip ji auginti.
iskart dekoju uz patarimus!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 03 07, 14:41)
Pražydo apelsinas smile.gif kvepia smile.gif

žiedas 1

žiedas 2

koooks grozis wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gicikami @ 2007 03 19, 13:44)
Pagalbos mano mandarinu medis mirsta,lapai jau nukrito-plikas liko.net nezinau ka daryt.gal lieju per daug?baisiai atrodo.turi dar neseniai gal menuo,nenoreciau ismesti.gal kas zino kaip ji auginti.
iskart dekoju uz patarimus!!! thumbup.gif

Ar žemė drėgna ar trūksta drėgmės aš tikrinu pakapsčiusi žemės paviršių. Jei drėgmė ilgai laikosi tai jau bėda. Reiktų su mažinti liejima. Lapai nukristi galėjo dėl daugelio priežasčių. jei jis pas jus neseniai, tai galimas dalykas, kad papuolė į per sausą aplinką. Aš saviškį mandariną purškiu gana dažnai. T.y. drėkinu orą aplink gėlytę, ne priešingu atveju iškarto sukasi lapukai ir krenta. Bet lapai pavasarį atauga. Jei stiebeliai nesudžiuvę tai atžels smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 03 19, 19:02)
Ar žemė drėgna ar trūksta drėgmės aš tikrinu pakapsčiusi žemės paviršių. Jei drėgmė ilgai laikosi tai jau bėda. Reiktų su mažinti liejima. Lapai nukristi galėjo dėl daugelio priežasčių. jei jis pas jus neseniai, tai galimas dalykas, kad papuolė į per sausą aplinką. Aš saviškį mandariną purškiu gana dažnai. T.y. drėkinu orą aplink gėlytę, ne priešingu atveju iškarto sukasi lapukai ir krenta. Bet lapai pavasarį atauga. Jei stiebeliai nesudžiuvę tai atžels smile.gif

lieju as ji kart i savaite,bet zeme visa laika dregna ,gal per daug?o stiebeliai dar zali ir nauji auga lapiai,bet visi seni nukrito verysad.gif atrodo lyg savanoj augtu.
Atsakyti
assa.gif assa.gif nusipirkau siandien nauja mini citrinmedi,- limonella topsecret.gif ir pigiai pigiai,- vos uz 9 eurus
va tokia:
user posted image

O tas mano 'tushinuko dydzio' medelis nuzhydejo nuostabiais kvapniais ziedais ir uzmezge 3 vaisius. Ish formos panashu, kad bus paprasta laukine citrina unsure.gif
Kalamondina ish auginamo ant tvoreles apkarpiau i medeli ir dienom jau ishmetu i lauka saulyte pasidziaugt. Shakeles pamirkiau 2 paras ishaknijimo hormone ir susodinau.Gal siemet pavyks ishaknydint g.gif
Pavasaris bigsmile.gif
Atsakyti
Labutis visoms
(jau ir pazystamu esama ) labas ups
vakar nusipirkau mandarinmedi - toks fainuolis visas , perskaiciau tema ir padariau isvadas
1 laistyti apie 2 kartus i savaite ,
2 retkarciais nupurksti
3 sodinti i citrusiniu zeme ( kazi koki vazona geriau parinkti )

va mano mandarinukas kaip mazas medelis su 3 vaisiais
Atsakyti
aurarud drinks_cheers.gif
tik treshti pamirshai mirksiukas.gif Geriausia butu spec citrusiniu arba azaliju, rododendru trashomis, nes cirusiniai megsta rugscia dirva. As tai nevargciau su spec zeme citrusiniams (pas mus ir nemaciau),- svarbu, kad pralaidi, ne molinga dirva butu. Galima virshu samanelem uzhsodint,- tada bus aishku, ar dirva rugshti,- jei samanos nyksta,- reikia rugshtint smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kam teko persodinti savo medelį? Kaip atrodo jūsų medelio šaknys?
Aš šiandien nusipirkau specialų kompostą. Kai išėmiau iš senojo (pirktinio) vazonėlio tai šaknys buvo taip ir susiformavę kaip vazonėlio forma ir tokios kietos kad nėjo man niekaip jų prasklaidyt. Paskui dar geriau apžiūrėjus tai tarp šaknų visur buvo prisvėlę tokių kaip žievių kietų. Nu tai žinokit man kažkaip susišvietė kad reikia būtinai tas šaknis išgelbėti nuo tų žievių ir pralaisvinti - ploviau su dušu ir krapščiau tas žieves gal valandą g.gif Nežinau ar čia gerai padariau ir kaip mano medelis išgyvens šitą mano egzekuciją doh.gif nu bet man labai jau keistai atrodė tas šaknų sukietėjimas unsure.gif Man net pasirodė kad radau mažų kirmėlyčių blink.gif Nu tai išploviau aš tas šaknis, iškrapščiau tas žieves, pasodinau į naują kompostą, patręšiau ir dabar žiūrėsiu kas bus huh.gif

Nu dar paklausiu ir čia - nusipirkau šiandien dekoratyvinio žvyro, bet dabar suabejojau ar jį galima dėti vazonuose ant viršaus ant komposto kad nesimatytų žemių o būtų tas žvyras ant viršaus? Gal sakau nekvėpuos žemė, nes pas mane dar ir vazonėliai be skylių o su keramzitu g.gif
Atsakyti
Aš irgi esu taip drastiškai pakeitus žemes -- viskas buvo gerai -- svarbu pasistengt visus plyšius tarp šaknų užpildyt nauja žeme.
O su žvyru ant viršaus aš neskubėčiau, ypač jei daug patirties su augalais nėra ir dar vazonai be skylių -- užpylus žvyro nesimatys kada žemė bus tikrai išdžiūvus ir gręs perlaistymas (arba perdžiovinimas).
Ir šiaip vazonai be skylių schmoll.gif -- aš irgi dažnai tokius perku, bet tada imu drelę (elektrinį grąžtą) ir prasigręžiu skylię (-ių) blush2.gif
Atsakyti