Nukirpk tas sakas iki sveiko. ijau ka pasakyti,bet pirma tai dregmes per mazai augalui. Turine tik zemeuti dregna betir aplink. Tai yra pursk lapus,arba antdregnuakmenuku statyk augala, kadvanduo garuotu ir butu dregna aplink. Jeitik numeta lapus tai dar puse bedos, pavasari dazniausiai atauga. Bet man buvo kita beda, ant saknu buvo tokios baltos, klaikios kirmeles, kurios grauze saknis. O apie kenkeju naikinima jaukitoj temoj skaityk, nes patarti nieko negaliu. Esu savimoksle viska bandau. Aisku pries tai apsiskaitau, issiaiskinu. Bet tokiabeda turejau... sekmes tau Runy
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 02 10, 10:03)
Nukirpk tas sakas iki sveiko...
Taip, iki sveikos šakelės vietos, bet kad virš paskutinio lapo liktų tik kokie 2 milimetrai (kad nekyšotų plikų šakučių), truputi įstrižu pjūviu, aštriu peiliu (ne žirklėm, nes jos sutraiško šakelę). Ir laikyk ten kur nesiekia karštas radiatoriaus oras ir skersvėjai vėdinant kambarį. Ir žemę laistyk saikingai -- tik kai tikrai sausa.
QUOTE(Karmen @ 2007 02 24, 12:27)
Savaitgalį pirmą kartą patręšiau ir dabar man atrodo lapai pasidarė tokie suglebę žemyn, kai kurie kažkaip pradėjo raitotis. Ką čia galėtų reikšti? Gal netinka trąšos?
o gal per šalta?
QUOTE(ifigenija @ 2007 02 24, 16:31)
o gal per šalta?
Nu kad aprašyme parašyta kad gali ištverti temperatūrą net iki 5 laipsniu
Nu kad pas mus namie labai šilta, sakau gal atvirkščiai - per karšta per sausa? O jūs apipurškiat vandeniu ar tik taip laistot?
QUOTE(Karmen @ 2007 02 24, 20:57)
Nu kad pas mus namie labai šilta, sakau gal atvirkščiai - per karšta per sausa? O jūs apipurškiat vandeniu ar tik taip laistot?
Aš ir purškiu, ir laistau, bet žiema vistiek pliki citrusai stovi. Vienad jau pradeda atsigauti, du ūglius naujus išleido
QUOTE(Karmen @ 2007 02 24, 18:57)
Citrusai gali ištverti temp. iki 5 laipsnių, jei nėra šalpia. Kuo vėsiau -- tuo sausiau turi būti laikomi augalai. Tu padėk termonetrą ant palangės prie vazono ir tada pamatysi kokia tikroji šaknų temperatūra. Visiems augalams labai blogai, jei lapija šiltame kambario ore, o šaknys (vazonas) ant šaltokos palangės (dažnai ir pučia šiek tiek per plyšius )
O tręšti galima pradėti tik tada, kai matomas aiškus naujų lapų (šakų) augimas.
kazhin, kada genet? jauciu, dabar jau reiketu Turiu viena citrusa auganti ant tvoreles, o noriu medeli ish jo padaryt,- reikes labai daug shaku nupjaut
QUOTE(uups @ 2007 02 25, 15:00)
kazhin, kada genet? jauciu, dabar jau reiketu Turiu viena citrusa auganti ant tvoreles, o noriu medeli ish jo padaryt,- reikes labai daug shaku nupjaut
Manau, kad dabar genėti tinka. Aš tai prieš porą savaičių, pamačius, kad tuoj pradės augti naujos šakelės, ir persodinau
noreciau dar palaukti pora savaiciu su genejimu gal ishtemps nepradejes augti....keistuoliai tie medziai,- vienas zhydi ir lapoja, o kitas dar ramybes periode.
Ketinu parsivezti ish tevu ishaknydinimo hormono (nes nerandu niekur aplink pirkt) ir bandyt ish nugenetu ugliuku augalelius ishaugint. Ifigenija,gal esi bandzius? knygos rasho, kad imanoma, bet man dar niekada nepavyko
Ketinu parsivezti ish tevu ishaknydinimo hormono (nes nerandu niekur aplink pirkt) ir bandyt ish nugenetu ugliuku augalelius ishaugint. Ifigenija,gal esi bandzius? knygos rasho, kad imanoma, bet man dar niekada nepavyko
QUOTE(uups @ 2007 02 26, 11:20)
noreciau dar palaukti pora savaiciu su genejimu gal ishtemps nepradejes augti....keistuoliai tie medziai,- vienas zhydi ir lapoja, o kitas dar ramybes periode.
Esu, bet man irgi nepavyko. Bet žinau ką blogai dariau -- bandžiau įšaknyti paprastoje žemėje , o reiktų labai "liesoje" (pvz., smėlis + durpės 1 : 1). Bet man mano medelius skiepijęs žmogus aiškino, kad iš auginukų išauginti augalai kažkuo būna silpnesni (nepamenu kuo). Šiaip galima bandyti: "liesa" žemė, šiluma, iš viršaus uždengti kokiu stiklainiu ar celofanu, gal gausis
O aš šiandien radau ant savo naujai pirkti nukainuoto kalamandino kažką panašaus į miltuotuosius skydamarius
QUOTE(ifigenija @ 2007 02 26, 11:06)
Esu, bet man irgi nepavyko. Bet žinau ką blogai dariau -- bandžiau įšaknyti paprastoje žemėje , o reiktų labai "liesoje" (pvz., smėlis + durpės 1 : 1). Bet man mano medelius skiepijęs žmogus aiškino, kad iš auginukų išauginti augalai kažkuo būna silpnesni (nepamenu kuo). Šiaip galima bandyti: "liesa" žemė, šiluma, iš viršaus uždengti kokiu stiklainiu ar celofanu, gal gausis
O aš šiandien radau ant savo naujai pirkti nukainuoto kalamandino kažką panašaus į miltuotuosius skydamarius
ojezau tais sunkoka nusikratyt
as tai esu ir vien smelyj bandzius (serilizuotam) viskas buvo ok, gal 2 men shakele stovejo,kol isvaziavau atostogu porai savaiciu mano visi aualai per tai zhuva siemet jau tikrai pazhystamiems ishvezhiosiu visus vazonus, nes gaila ziauriai