Įkraunama...
Įkraunama...

Citrusiniai augalai

QUOTE(ifigenija @ 2007 01 31, 10:29)
Na čia tai nelabai gerai  g.gif Būna, kad augalas prieš nunykdamas dar bando skubiai sužydėt tikėdamasis turbūt taip bent sėklų po savęs palikti .... Aš tai skinčiau visus tuos žiedus, stipriai apgenėčiau ir bandyčiau sudaryti palankias sąlygas iš augalui atsigauti.

man rodos, nebutinai g.gif as auginau keistuoli citrinmedi, kuris kazkodel kiekvienai zhiemai lapus numesdavo ir stirksodavo plikas. Uztai pavasari kad atsigaudavo, sulapodavo blink.gif
Atsakyti
mano citrinmedis irgi numesdavo lapus ziema
Atsakyti
Tai va ir mano toks, kiekvieną žiemą numeta lapus apdžiūna šakų galiukai, o kai pavasarį išvelku į šiltnamį - atsigauna, subujoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(darkness_lower @ 2007 01 31, 14:32)
mano citrinmedis irgi numesdavo lapus ziema

Mano irgi po truputį visi meta, bet dabar kai laikau nat grindų, o ne ant palangių virš radiatorių, tai nebetaip daug. Šiaip citrusai nėra metantys lapus žiemą augalai (kaip, kad pvz., granatas) ir lapus meta tik nuo sunkaus gyvenimo verysad.gif (per karšta, skersvėjis ir pan.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifigenija: 01 vasario 2007 - 10:58
QUOTE(ifigenija @ 2007 02 01, 12:58)
Mano irgi po truputį visi meta, bet dabar kai laikau nat grindų, o ne ant palangių virš radiatorių, tai nebetaip daug. Šiaip citrusai nėra metantys lapus žiemą augalai (kaip, kad pvz., granatas) ir lapus meta tik nuo sunkaus gyvenimo  verysad.gif (per karšta, skersvėjis ir pan.).

Iš tiesų, pas mus labai karšta ir sausa virš radiatorių, teks palengvinti citrinukams gyvenimą bigsmile.gif
Atsakyti
Mergaitės o jūs tręšiat savo citrusinius augalus.
Nusipirkau specialių trąšų ir nelabai suprantu....ten parašyta kaip paruošti trąšas tokiais kiekiais - 2 litrai, 4 litrai blink.gif o man vienam laistymui reikia tik kokių 150 ml ir laistyt su trąšom reikia 2/mėn
Ar aš galiu užsimaišyt tuos 2 litrus ir laikyt pusę metų kol išlaistysiu ar kaip? g.gif
Niekada gyvenime netręšiau gėlių... blush2.gif
Atsakyti
Juk gali paruosti ir vienam kartui, tik paskaiciuoti reikia.Ar tavo trasos skystos ar birios, padeciau susiskaiciuoti smile.gif O laikyti manau nepatartina tiek ilgai smile.gif
Na mano kaip jau anksciau minejau augalas daugiau del grozio, nei naudos noriu parodyti jei ten matysis kokius vaisiukus mezga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita&P: 08 vasario 2007 - 21:33
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 02 08, 22:16)
Juk gali paruosti ir vienam kartui, tik paskaiciuoti reikia.Ar tavo trasos skystos ar birios, padeciau susiskaiciuoti smile.gif O laikyti manau nepatartina tiek ilgai smile.gif
Na mano kaip jau anksciau minejau augalas daugiau del grozio, nei naudos noriu parodyti jei ten matysis kokius vaisiukus mezga.

Įdedu savo augalą ax.gif gavau neseniai dovanų iš MB ax.gif
user posted image
Kambarinių augalų žinyne radau tokį patį tik jis ten kažkodėl pavadintas Kinkanas arba Fortunella japonica o mano vadinasi Calamondin - tai kaip čia suprast? g.gif
Pas mane trąšos skystos, įdedu buteliuko nuotrauką biggrin.gif
user posted image
Naudojimas: praskiesti vandeniu, pamatavę graduotu kamšteliu; 1 pilnas kamštelis (20ml) - 4 litrams vandens, 1/2 kamštelio (10ml) - 2 litrams vandens.
Būk gera padėk man paskaičiuot kiek man reikia pilt į 150-200 ml vandens tų trąšų blush2.gif
O tu tręši? Kas kiek laiko?
Ir nesupratau kokia gali būti nauda iš šito augalo? unsure.gif man atrodo kad čia kaniu jasna kad jis tik dėl grožio lotuliukas.gif
Ir dar tame žinyne rašoma kad vaisiai naudojami kulinarijoj, bet jeigu augalą tręšiam tai nejau nepavojinga valgyti vaisius? Ir apskritai man DIDELIS klausimas ar jie valgomi nors ir atrodo labai apetitiškai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karmen: 08 vasario 2007 - 22:59
Na tai labai paprasta. Stiklinei vandens reikia 1 ml trasu. Klausikaip pamatuoti, labai paprasta, as pvz matuoju svirkstu is vaistines 2ml nusipirkau ir naaudoju kaip matuokli isplaunu ir pasidedu kitam kartui.
Zinai as nelabai stengiuosi atitaikyti gelem trasas, ta prasme ne visada lesos isnesa. Perku universalias, tik vatkai zydi kitokias lapinem kitokias. Zinoma kartais nesusilaikau, nes auginu isties nemazai gelyciu namie.
O del vaisiu, mes ju nevalgom. Bet kai ateina sveciu visada suteikiam malonuma nusiskinti ir paragauti, o jau gimine visiems sutraukia nerealiai. :bigsmile Zinai kas man patinka,kad tuomet kai zydi, o zydi visada gausiai, visi namai dvelkia ziedu aromatu, man tai dieviskas laikotarpis. Po to visa seimyna kerta lazybu kiek bus uzmegzta vaisiu smile.gif
Atsakyti
Aš tai turėjau anksčiau keletą šiaip ten kažkokių gėlyčių, bet visos jos pas mane numiro verysad.gif nes aš tai palaistyt pamiršdavau ir apskritai nesirūpinau kaip ten jas prižiūrėt doh.gif
Tai dabar labai bijau kad nenumirtų tai ir perku spec trąšas ir viską darau pagal nurodymus ok.gif
Atsakyti
Sekmes Karmen, tikrai pavyks tik nepersistenk, geriau i mazesne puse nei per daug visko smile.gif
Atsakyti
O maniskis ne tik lapus baigia numesti, bet ir sakos baigia nudziuti, panasu, kad pradejes dziuti nuo mazu sakuciu jis toliau dziovina ir dideles pagrindines sakas, kuriu yra trys ir dvi is ju jau baigia nuruduot. O priezasties nerandu, nes dar tik savaite kaip jis pas mane. Siandien pernesiau ant palanges, kad daugiau sviesos gautu.
Verkt norisi...
Atsakyti