Prasau Jusu pagalbos,
Gal taip sutapo, o gal del to, kad pradejo sildyma, mano apelsinas pradejo mirti Pries menesiuka jis dar zydejo, buvo grazus, su dideliais lapais. Stovi jis pas mane ant placios palanges, po vazonu padengtas guminis dekutis, bet zemiau palanges yra radijatorius. Tai va - apelsinas kas diena numeta po 5-8 lapus (jis nera didelis, tuoj liks plikas) Galvoju per sausas oras nuo sildymo, tai pradejau purksti. Apipurskiu kas diena, bet va - vakar ziuriu virsunes lapu krastai pilkai rudi tokie ir suvyte...na, minkstuciukai tokie tai gal jis serga kuom? Visus ziedus irgi numete, net pumpurus....lapai tuoliau smarkiai krenta
Pernesiau nuo palanges i kambario vidury, bet tai nelauksiu, kol visiskai jis man numirs. Patarkit, ka daryti?
Pas mane šitaip dvi citrinos numirė. Viena būtent taip kaip pas tave - tiesiog pradėjo džiūti ir niekas nebepadėjo, įtariam kad koks vabalas į šaknis įsimetė. O jei pas tave žydėjo, gal kas kiaušinukų į žiedus padėjo?
O antrasis tik dėl to, kad perstačiau į kitą vietą. Ir visai neseniai sužinojau, kad citrusai nemėgsta vietos keitimo, jie suserga "nostalgija".
Čia aš tik savo išgyvenimais pasidalinau, sorry, nelabai galiu kuom naudingu patarti...ieškok, gal apniko kokie svečiai neprašyti?
O antrasis tik dėl to, kad perstačiau į kitą vietą. Ir visai neseniai sužinojau, kad citrusai nemėgsta vietos keitimo, jie suserga "nostalgija".
Čia aš tik savo išgyvenimais pasidalinau, sorry, nelabai galiu kuom naudingu patarti...ieškok, gal apniko kokie svečiai neprašyti?
Taip taip, as ir prie savo citrinuko raudu kasdien... kas cia pasidare tiem augalam? saules trukumas? lapai krenta, kazkokiu vabaliuku, mezganciu tinklelius ant lapu ir koteliu atsirado... parekomendavo vienam salone nupurkst tabako dulkiu tirpalu, bet rezultatai laikini: trumpam vabalai isnyko, o lapai kaip krito taip ir krenta. tik baisiai idomu nes lapai krenta tik nuo vienos sakeles! kas cia dabar? ziuresim kas cia bus
Baikit jus cia... man labai sitas apelsinukas brangus...noriu ji issaugoti
Ant maniskio nera jokiu vabaliuku, lapeliai svarus is abieju pusiu, tik tie naujai isauge tokie sviesus ir sutraukti, suraityti tokie Tai tie naujausi lapai pilkai ruduoja ir vysta...o krenta is apacios tie senieji, tokie sodriai zali ir sveiki lapai...
S.O.S
Ant maniskio nera jokiu vabaliuku, lapeliai svarus is abieju pusiu, tik tie naujai isauge tokie sviesus ir sutraukti, suraityti tokie Tai tie naujausi lapai pilkai ruduoja ir vysta...o krenta is apacios tie senieji, tokie sodriai zali ir sveiki lapai...
S.O.S
Ar sienu neperdazet? Nes mano viena gele -pavadinimo neatsimenu, bet ne is citrusu- taip visai nusistekeno, kol sugalvojau i kita kambari pernest. Dabar nelabai graziai atrodo, bet atsigavo.
Nea, nieko nedazem, nieko nedarem... Siandien nuo 8 vakaro jau 5 lapelius numete Eina sau, gaila man to augalelio... O gal per daznai as ji purskiu? Pas mus labai namie sausas oras kai sildo, tai purskiu ji po kelis kartus per diena. Bet kai nepurskiau, irgi lapai krito
O ar nepasalo tavo apelsinukas?Jie labai jautrus salciui, gal langas buvo atidaras ar kas pan namie?
( Even a moderate freeze can seriously damage or kill a citrus tree.) cia is neto))
Gal cia rasi kokio info, bet anglu k.
http://www.citrus-tr...eze-damage.html
( Even a moderate freeze can seriously damage or kill a citrus tree.) cia is neto))
Gal cia rasi kokio info, bet anglu k.
http://www.citrus-tr...eze-damage.html
Nu kad negalejo pasalti Jis stovejo virtuvej ant palanges - pati ten lango neatidarau ir vyrui grieztai uzdraudziau, o po vazonu yra kilimelis. Ir skersveju jokiu ten nebuna. Nu man vistiek vienintele priezastis - sildymas. Gal per silta jam O gal oras per sausas? Bet tai purskiu as ji, laistau...radijatoriu isvis su slapiu raksluosciu uzdengiau...nu nebesumastau, ka daugiau galiu padaryti
QUOTE (rys @ 2004 11 01, 17:47) |
Taip taip, as ir prie savo citrinuko raudu kasdien... kas cia pasidare tiem augalam? saules trukumas? lapai krenta, kazkokiu vabaliuku, mezganciu tinklelius ant lapu ir koteliu atsirado... parekomendavo vienam salone nupurkst tabako dulkiu tirpalu, bet rezultatai laikini: trumpam vabalai isnyko, o lapai kaip krito taip ir krenta. tik baisiai idomu nes lapai krenta tik nuo vienos sakeles! kas cia dabar? ziuresim kas cia bus |
rys, mūsų didžiulei citrinai taip buvo O nauji lapeliai nėra tokie šviesūs labai ir susigarbiniavę ?????
Galvojom, kad teks atsisveikinti....... bet nupurškėm (nepamenu Fastac'u ar deciu), persodinom ir negailestingai apgenėjom sergančias šakeles Tiesa pas mus citrina sirgo pavasarį, bet kaip ir pas tave pilna voratinkliukų buvo... Nepagailėjom nei senų šakelių, nei jaunučių (o jų leido be proto daug, bet visos serganęios)
Šiandien turime sveiką didelį meduką
Sėkmės tau gydant sąvąjį
voratinklinės erkės dažniausiai užpuola augalus, mėgstančius drėgmę, mat, juos reikia kasdien purkšti drungnu vandenėliu. Nuo savo krotono aš jas išnaikinau purkšdama ūkiško muilo tirpalu ir kasdien plaudama lapus vandeniu. Na, o apelsinas tikrai galėjo sureaguot į oro permainas ir šildymo sezono pradžią, kai kurie augalai pvz. granatmedis žiemai meta lapus...
Nu ant maniskio jokiu voratinkliuku ir ko nors itartino ant lapu nera...tiesiog patys lapai tokie kaip medziaginiai pasidare - ploni ir susirauksleje + pakeite spalva i rudai pilka Nu ka daryti?????????????
Va, idesiu nuotraukyciu, kad aiskiau butu...
Cia tai, kas liko :
O cia jau nukrite lapukai is arciau:
Na, gal kam nors irgi taip buvo? Ar yra sansu, kad isgyvens?
Cia tai, kas liko :
O cia jau nukrite lapukai is arciau:
Na, gal kam nors irgi taip buvo? Ar yra sansu, kad isgyvens?