dėl tos pačios vietos nežinau, bet sodint ne vėlu. Tik reik pirkt ne plikom šaknim, o augančius vazone. Juos bet kada sodint galima.
ar dabar kažkuom purkšti dar reiks vaismedžius
nes purškiau tik vieną sykį,tai kažką tikrai pražiopsojau

nes purškiau tik vieną sykį,tai kažką tikrai pražiopsojau

QUOTE(RRRuuu @ 2013 05 11, 13:48)
Pasodinom slyvaitę, trešnę, vyšnaitę, išleido daug lapelių nuo viršaus iki pat žemės. Kiek reikia nuskabyti, o kiek palikti viršuje (kaip suprantu iš jų formuosis šakos medelio)?
Kaip geneti slyvą pasiskaičiau labai suprantamai čia
http://www.manosodas...lyvu-genejimas/
Apie kitus medžius irgi ir apsigenejom
Pasodinom kriausyte neseniai,pradejo zaliuoti lapeliai,dabar tie lapeliai pasidare kazkokie taskuoti ir susisuko lyg kirmelytes. jokiu gyviu ant tu lapu nera. ar jau reikia purksti kuo nors? ji dar tokia mazyte.

QUOTE(zemec @ 2013 05 13, 12:46)
Pasodinom kriausyte neseniai,pradejo zaliuoti lapeliai,dabar tie lapeliai pasidare kazkokie taskuoti ir susisuko lyg kirmelytes. jokiu gyviu ant tu lapu nera. ar jau reikia purksti kuo nors? ji dar tokia mazyte. 

http://www.asu.lt/nm...do_darzo/47.htm
Labas vakaras
Ant kriausiu lapeliu uzmaciau kazkokiu oranziniu gyviu, lapeliai susisuka
gal nupurksti jas kazkuo galima? Tuo paciu ir obelaites nupurksciau profelaktiskai.
Ant kriausiu lapeliu uzmaciau kazkokiu oranziniu gyviu, lapeliai susisuka

gal nupurksti jas kazkuo galima? Tuo paciu ir obelaites nupurksciau profelaktiskai.
Sveiki, tęsiant kriaušių temą, mano klausimas būtų toks. Pernai pasodinta kriaušė jau pirmais metais sirgo rūdimis. Šiemet anksti pavasarį ją, kaip ir visą sodą, nupurškėm fungicidu "champion". Ką daryti toliau, dar purkšti kuo nors specialiai nuo rūdžių ar šiemet jau užteks? Jei purkšti tai kada ir kiek kartų. Ačiū
QUOTE(tukas* @ 2013 05 14, 10:44)
Sveiki, tęsiant kriaušių temą, mano klausimas būtų toks. Pernai pasodinta kriaušė jau pirmais metais sirgo rūdimis. Šiemet anksti pavasarį ją, kaip ir visą sodą, nupurškėm fungicidu "champion". Ką daryti toliau, dar purkšti kuo nors specialiai nuo rūdžių ar šiemet jau užteks? Jei purkšti tai kada ir kiek kartų. Ačiū
aš profilaktiškai Žaliuoju muilu kasmet nupurškiu. perku senukuose
http://www.emolus.lt...nsekticidas_1kg
QUOTE(tukas* @ 2013 05 14, 09:44)
Aš irgi kriaušę purškiau čempionu, po to prieš pradedant žydėti nupurškiau fungicidu skoru. Dar kartą skoru žadu purkšti po žydėjimo.
pernai rudimis sirgo mano kadagys.; tai as gausiai apipurskiau kalio permanganatu. labai padejo.
Sveiki,
mano sodelyje yra, bėda obelu lapeliai tokie susibangave, o krasteliai parudave, bet nera sudziuve (krasteliai) kuom reietu purkšti?
Odar viena iš bedu, kad mano medeliai skruzdes keliaujau,bet amaru kolkas nesimato, kuom reiketu gintis nuo skruzdeliu? as dabar ant kamieno uzdejau specialias lipnias juosteles, kad priliptu vabzdziai.
P.S. ikelciau nuotrauku, bet nemoku
mano sodelyje yra, bėda obelu lapeliai tokie susibangave, o krasteliai parudave, bet nera sudziuve (krasteliai) kuom reietu purkšti?
Odar viena iš bedu, kad mano medeliai skruzdes keliaujau,bet amaru kolkas nesimato, kuom reiketu gintis nuo skruzdeliu? as dabar ant kamieno uzdejau specialias lipnias juosteles, kad priliptu vabzdziai.
P.S. ikelciau nuotrauku, bet nemoku