Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

rytorasa taip anktyva dera nuo liepos menesio iki rudens 4u.gif medelio kaina paprastai buna apie 20 Lt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 04 30, 08:54)
rytorasa taip anktyva dera nuo liepos menesio iki rudens 4u.gif medelio kaina paprastai buna apie 20 Lt. 4u.gif

Aišku. Ačiū.. 4u.gif
Atsakyti
Jau pernai Vilniuj mugėj slyvos buvo po 30lt, o šiemet mačiau 30-35lt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliza68 @ 2013 04 30, 11:46)
Jau pernai Vilniuj mugėj slyvos buvo po 30lt, o šiemet mačiau 30-35lt smile.gif

Mes antrametes po 25 Lt mokėjom Babtuose smile.gif
Atsakyti
Nusivėlinom su vaismedžių priežiūra šiemet verysad.gif Ogal dar nevėlu būtų nupurkšt Chaampion??? Ar dabar tik Score?
Ir dar klauimėlis dėl jų tręšimo? Kuo galėtume patręšt obelis ir kaulavaisius?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Mes praeitą šeštadienį purškėm medžius vario sulfatu ir karbamidu. Krūmų jau negalima, pavėlavom. Reikia kol lapai nesiskleidžia, antraip jie nudeginami.
Abi priemonės nuo kerpių, ligų ir stabdo žydėjimą. O tas leidžia išvengti pavasarinių šalnų bent kažkiek.
Ant Jūsų turimų priemonių turi būt parašyta nuo ko ir iki kada galima purkšti.
Kas dėl tręšimo. O kam tas obelis tręšti? Jei po jomis daržas - pasitręšia. Obelų šaknys ne vien prie kamieno. Kiek užima šakos, tokiam plotyje ir šaknys. Tad plotas didelis ir maistinių medžiagų ras. Norint galima skiestom srutom tręšt,(tokių neturiu iš kur gauti) komposto aplink apdėstyt, apkast. Tik nepatogu jei aplink velėna.
Galima azotu, jei matosi, kad mažai žaliosios masės. Kai net vilkūgiai neauga, tada azoto trūksta.
Mes komposto nešam. Kadangi po jomis pas mus augalai, tai kai juos kada dilgėlių raugu laistom, kažkiek kliūna ir obelims.
Dar kai rudenį dengiam augalus lapais, pavasarį dalį jų apkasam po obelimis. Supūna ir trąša.
Kaulavaisius galima dolominmilčiais, kalkėmis ar smulkiai sutrintais kiaušinių lukštais. Mes per sezoną renkam lukštus, vežam, trinam ir barstom aplink kaulavaisius. Net neįsivaizdavau, kad tiek kiaušinių prisirenka.
Atsakyti
QUOTE(DarkSecrets @ 2013 04 28, 23:14)
O as, o as nusipirkau savo issvajota abrikosa Early Orange ir kas sake, kad svajones nesipildo. Aisku, jis nera ypatingai atsparus sialciu, bet as taip jo norejau wink.gif thumbup.gif

sveiki,kur pirkote? ,ir aš noriu,kokia kaina?

Papildyta:
o jei medeliai mulciuoti lapais, šakelėm, ar reikia barstyti dolomitmilčiais ir tręšti?
Papildyta:
QUOTE(MRD @ 2013 04 29, 15:04)
Rekomenduoju Aleksona. Ispudingo dydzio slyvos... good.gif

gal yra šioj temoj ja prekiaujančiųjų,ir aš tokios norėčiau?gal,kas nors sutiktų siųsti - apmokėčiau siuntimą? imčiau dar daugiau, nes kai ,kas neprigijo ... buvom Lenkijoj,bet aš ten nieko neišsirinkau,nors ir pigios buvo ..nusprendžiau pirkti pas lietuvius,kurie tuoj užsiima ir žino,ką pardavinėja.
Papildyta:
QUOTE(Kristina498 @ 2013 05 01, 10:28)
sveiki,kur pirkote? ,ir aš noriu,kokia kaina?

Papildyta:
o jei medeliai mulciuoti lapais, šakelėm, ar reikia barstyti dolomitmilčiais  ir tręšti?
Papildyta:

gal yra šioj temoj ja prekiaujančiųjų,ir aš tokios norėčiau?gal,kas nors sutiktų siųsti - apmokėčiau siuntimą? imčiau dar daugiau, nes kai ,kas neprigijo ... buvom Lenkijoj,bet  aš ten nieko neišsirinkau,nors ir pigios buvo ..nusprendžiau pirkti pas lietuvius,kurie  tuoj užsiima ir žino,ką pardavinėja.

reiktų dar vynuogės ,būt gerai kokia saldesnė, iš keturių užpernykščių tikriasiai nieko nebus, pora išleido kelis lapelius žemiau žemiau skiepo, tai net nžn ar verta jas auginti ar sodinti naujas?
trešnės gal reiktų?
man tai ,kaip ir užtektų, bet mano vyrui smile.gif)dar reiktų ( daug neprigijo užpernykščių,tai nori atsodinti)obelaičių pora, kriaušių pora, ir dar kažko smile.gif nes supyko,kai iš lenkų nieko neparvežiau.. sakau gal ,kas nors čia,kur pasiulys pigiau?
Atsakyti
Kazin,kaip su tuo pigiau. Kas darbo daugiau ,rupescio ideda turi tas ir atlygį už darbą turi gauti. Ir tas medelis nenumetytas,nesudžiovintom šaknim prigys,kur jis dings ax.gif Lepių juk rudenį nesodinam,tai reiktų pamąstyt,kodel nemažai medelių neprigijo g.gif
Atsakyti
Sveikutes.
Pasirodome ir mes blush2.gif Pagaliau prazydo musu persikas.2010 m.rudeni pasodintas,2011 nusalo,2012 m. virs skiepo isaugino naujas sakeles 10 vnt.,2013m.pavasari jis atrodo taip,zydintis persiko krumas.Butu smagu kad uzmegztu koki vaisiu paragauti.Gal kas turite patirties kuom ji galima butu pamaitinti,kad sulaukti derliaus.
user posted image
Atsakyti
Sveikos, planuojame sodinti soda, duobes jau paruostos, pripiltos geros zemes, bet va noriu patarimo, kokiu veisliu pasirinkti is:
obelaiciu (ankstyvu ir velyvu)
tresniu
vysniu
ir dar domina juodi serbentai.
Labai aciu atsakiusioms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(avietee @ 2013 05 10, 10:03)
Sveikos, planuojame sodinti soda, duobes jau paruostos, pripiltos geros zemes, bet va noriu patarimo, kokiu veisliu pasirinkti is:
obelaiciu (ankstyvu ir velyvu)
tresniu
vysniu
ir dar domina juodi serbentai.
Labai aciu atsakiusioms smile.gif

patarsiu nuoširdžiai. Susiraskit gerą medelyną, nuvažiuokit ir vietoj pasakykit, kokių medelių norit ir kur jie augs. Jums parinks tinkamiausias veisles.
Maža ką čia mes prirekomenduosim. Juk tai, kas puikiai auga ir dera pajūry, gali visiškai netikt, pvz, Varėnos rajonui.
Atsakyti
Ar dar ne per velu persikus sodinti? Manieji abu kazkokios ligos uzpulti buvo, vaisiai puvo ir lapai sakos dziuvo, teko isnaikinti, o skanumo nerealaus buvo vaisiai verysad.gif I ta pacia vieta kazin galima, isnaikinom pernai vasara?
Atsakyti