Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

Du sezonus puikiai gyvena ir dera. Trečiais prastokas vaizdelis lyginant su antrais. Gal antrais net gausesnis ir ankstyvesnis. Pabandyt galima, bet didelio gerumo nėra ko tikėtis. Ir tai gerai, kad antriems metams galima pasilikti.
Atsakyti
Paprikos jau paaugusios ir su ziedais megsta purskima? Namuose silta, bet ir labai sausas oras, tik 25-30% dregmes. Ar reikia jas purskalioti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rootelia: 24 balandžio 2013 - 13:51
QUOTE(rootelia @ 2013 04 24, 14:50)
Paprikos jau paaugusios ir su ziedais megsta purskima? Namuose silta, bet ir labai sausas oras, tik 25-30% dregmes. Ar reikia jas purskalioti?

Purskalioju su pumpurais ir ziedais esancias. Tikrai nepyksta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 24, 13:57)
Purskalioju su pumpurais ir ziedais esancias. Tikrai nepyksta  smile.gif

Papurksiu ir as tada, gal patiks joms smile.gif
Atsakyti
kažkokie tie mano čiliai gigantai mutantai, likimas jų bus negailestingas - keliaus šią savaitę į šiltnamį cool.gif o tai apsipylę pumpurais, nors pas mane dauguma pratinti prie vėsesnio oro. Balkoniuky jau senokai tupi. Kartais tikrai nebūdavo +15 šilumos. Naktim apie 10 tik pradžioj siekdavo. Ir nieko - pumpurus vistiek krovė biggrin.gif tai nemanau kad kas nors atsitiks jei jie vėl vėsiau pabus. Sodint tai gal dar ir ankstoka. Tegu žemutė pašyla.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 04 24, 17:16)
kažkokie tie mano čiliai gigantai mutantai, likimas jų bus negailestingas - keliaus šią savaitę į šiltnamį  cool.gif  o tai apsipylę pumpurais, nors pas mane dauguma pratinti prie vėsesnio oro. Balkoniuky jau senokai tupi. Kartais tikrai nebūdavo +15 šilumos. Naktim apie 10 tik pradžioj siekdavo. Ir nieko - pumpurus vistiek krovė  biggrin.gif  tai nemanau kad kas nors atsitiks jei jie vėl vėsiau pabus. Sodint tai gal dar ir ankstoka. Tegu žemutė pašyla.

dauguma paprikų bijo tik šalnų , +10 laipsnių joms visai dzin. Jeigu paros vidutinė temperatūra bus mažesnė nei +12C tai paprasčiausiai labai sulėtės paprikų vystymasis ir tiek. O jeigu bus rocoto tai ji nedidelių šalnų iš vis nebijo wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 24 balandžio 2013 - 17:24
QUOTE(rcl123 @ 2013 04 24, 18:20)
dauguma paprikų bijo tik šalnų , +10 laipsnių joms visai dzin. Jeigu paros vidutinė temperatūra bus mažesnė nei +12C tai paprasčiausiai labai sulėtės paprikų vystymasis ir tiek. O jeigu bus rocoto tai ji nedidelių šalnų iš vis nebijo wink.gif

nu ir gerai, kai kas protingas pritaria - tai ramiau būna lotuliukas.gif o sulėtėjimas augimo jos į sveikatą kolkas. Jei savaitgalis nebus šaltas gal net jau ir susodinsim viską - degiosim žvakes, dangstysim agro jeišalnas žadės. Nors šiltnamis gyvenvietėj Kaune, tai tokių šalnų ten nebūna stiprių. Matyt vistiek geriau nei plynam lauke stovintis šiltnamukas.
Papildyta:
na rocoto tai šiais metais neturiu verysad.gif bet kitų visokių užteks jaučiu - jaloro, jelapenai, tam jelapenai, carliston mild, black hungarian, cayenne, hungarian wax hot, greek paperončikai, orange habanero, poblano, red cherry, bird eye demon ir dar jaučiu kelios rūšys biggrin.gif visas mažasis šiltnamukas bus apsičiliavęs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 04 24, 18:16)
kažkokie tie mano čiliai gigantai mutantai, likimas jų bus negailestingas - keliaus šią savaitę į šiltnamį  cool.gif  o tai apsipylę pumpurais, nors pas mane dauguma pratinti prie vėsesnio oro. Balkoniuky jau senokai tupi. Kartais tikrai nebūdavo +15 šilumos. Naktim apie 10 tik pradžioj siekdavo. Ir nieko - pumpurus vistiek krovė  biggrin.gif  tai nemanau kad kas nors atsitiks jei jie vėl vėsiau pabus. Sodint tai gal dar ir ankstoka. Tegu žemutė pašyla.

Jei viskas geai, tai mano mutantai irgi keliaus jau i tuneliukus pakeltose lysvese. Lysvese zeme bus kompostine, tai silumos saknims tikrai gana bus. Nes jau kraustosi is proto pas mane ant palanges. Viena jalapena is viso neaisku ar kisiu zemen, Labai gerai jis pas mane jauciasi ir triju litru vazone. Aukstis jo jau kokie 60 cm ir pumpurais apsikroves. Golden greek pepperoncini is viso jau kokio 70 cm aukscio blink.gif

Rocoto orange pas mane tik vienas, bet grazuolis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 24 balandžio 2013 - 17:31
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 24, 18:30)
Jei viskas geai, tai mano mutantai irgi keliaus jau i tuneliukus pakeltose lysvese. Lysvese zeme bus kompostine, tai silumos saknims tikrai gana bus. Nes jau kraustosi is proto pas mane ant palanges. Viena jalapena is viso neaisku ar kisiu zemen, Labai gerai jis pas mane jauciasi ir triju litru vazone. Aukstis jo jau kokie 60 cm ir pumpurais apsikroves. Golden greek pepperoncini is viso jau kokio 70 cm aukscio  blink.gif

nu pas mane tas pats. išsišakoję visi kaip bepročiai o žiedų kiek prikrauta....... ir atrodo netręšiau. Kelporą kartų perliejau daigam skirtom trąšom bet aš jau ten irtai per pusę sumažinau rekomenduojamą normą. Dabar kai [radėjo jie čia man žieduotis - tai vėl perliejau - kad nepritrūktų medžiagų nors vazonai ir nėra maži.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 04 24, 18:33)
nu pas mane tas pats. išsišakoję visi kaip bepročiai o žiedų kiek prikrauta....... ir atrodo netręšiau. Kelporą kartų perliejau daigam skirtom trąšom bet aš jau ten irtai per pusę sumažinau rekomenduojamą normą. Dabar kai [radėjo jie čia man žieduotis - tai vėl perliejau - kad nepritrūktų medžiagų nors vazonai ir nėra maži.

O kada seti jusu? Nes pas mane tai vasario pradzios sejos, yra ir sausio pabaigos, tai net nesistebiu jau.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 24, 18:36)
O kada seti jusu? Nes pas mane tai vasario pradzios sejos, yra ir sausio pabaigos,  tai net nesistebiu jau.

tai ir mano panašiai. Habanerai tik sausio vidury kažkur. Kiti sausio gale. Nu laikas jiems jau derėt smile.gif
Atsakyti
nezinau, gal kitais metais veliau as paprikas sesiu. nu kasmet tas pats- tragiskai perauge. kitos jau po 30-40 cm siekia. kotai kaip piestukas stori, o auga...puslitriukuose. tuoj apsivoz auktieliniki svorio neatleike, o sodinimo dar net horizonte nesimato verysad.gif . minimum pora savaiciu ant palangiu tupet unsure.gif nu liudesys ima i tokius kankinimus ziurint verysad.gif
Atsakyti