Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Paladė @ 2013 04 21, 18:37)
jūs pirmi metai auginat? gal pas jus klimatas šiltesnis nei pas mane smile.gif, gal anksčiau galėsit smile.gif

Pernai i siltnami sodinau balandzio paskutinem dienom. Tik velyvas veisles sodinau, tai labai velai ir derliaus sulaukiau. Ir setos jos buvo kovo pirmos dienom, tai siemet anksciau sejau. Ziuresiu pagal situacija tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 21, 18:50)
Pernai i siltnami sodinau balandzio paskutinem dienom. Tik velyvas veisles sodinau, tai labai velai ir derliaus sulaukiau. Ir setos jos buvo kovo pirmos dienom, tai siemet anksciau sejau. Ziuresiu pagal situacija tada  g.gif

paprikoms blogai, kai naktį krenta mažiau 15 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 21, 19:06)
paprikoms blogai, kai naktį krenta mažiau 15 laipsnių.

Oi, sita zinau unsure.gif Todel ziuresiu pagal situacija. Gal i tuneliuku vidu desiu su karstu vandeniu plastikinius butelius ar koki velnia g.gif Visgi bandysiu sekantiems metams seti kaip pernai. Bet veisles rinksiuosi ankstyvas. Nes pas mane dauguma seti vasario pirmom dienom siemet, tai menesiu per anksti, toks jausmas. Man tos paprikos tokios ilgiau galvojancios, tai surizikavau siemet anksciau seti, bet jau ima atrodyti,kad per anksti biggrin.gif Pernai-pe velai, nes veisles velyvos, siemet-per anksti, nes veisles kaip ir normaliai pasirinktos, bet seja ankstyva. Gyveni ir mokaisi blush2.gif Maciau,akd merginos i siltnami jau nesioja dienomis paprikas. Mano dar ant palanges tupi...
Atsakyti
pavasaris kalčiausias smile.gif Aš pernai balandžio 29 jau agurkus šiltnamyje sodinau ir gražiai gyveno
Atsakyti
Sveiki! Norejau pasiteirauti, del ciliuku daigu lapu. Is penkiu daigu du tokie pasidare gana seniai, jokiu kenkeju nesimato, jei nekreiptum demesio i tas karputes daigai atrodo sveiki. Kazkurioje temoje buvau radus, kad cia gali buti virusine liga arba kenkejei, bet galutinio varianto neradau, kad galetu buti. Niekas ten nejuda, lapai nesiraito. O tos karputes atrodo lyg kokie drusku kristalai... Ar verta juos auginti, ar tiesiog ismest lauk? Su kitais daigais auga nuo pat sejos, kiti neuzsikrete. Pridedu foto, gal kas gales patarti 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Nerodo pirmos foto, atsiprasau uz tokia didele nuotrauka ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rootelia @ 2013 04 23, 16:01)
Nerodo pirmos foto, atsiprasau uz tokia didele nuotrauka ax.gif

user posted image

labai blogaui.
Atsakyti
[quote=pauliuzas,2013 04 23, 14:42]
labai blogaui.

O galima placiau, kas cia per blogis? Ar isgydomas?
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2013 04 23, 16:42)
labai blogaui.

blogiau yra cituoti per dideles nuotraukas cool.gif

QUOTE(rootelia @ 2013 04 23, 16:57)
o galima placiau, kas cia per blogis? Ar isgydomas?

drėgmės ir temperatūros disbalansas, jei labai erzina, apatinius lapus nuskinkit. Palaisčius, pravėdinkit kambarį ar patalpą kur auginat ir jokios daugiau čia problemos nematau.
Atsakyti
drėgmės ir temperatūros disbalansas, jei labai erzina, apatinius lapus nuskinkit. Palaisčius, pravėdinkit kambarį ar patalpą kur auginat ir jokios daugiau čia problemos nematau.
[/quote]

Daigai auga ant palanges, namuose silta - 23C, saulei pasvietus ir daugiau. Temperatura tarp dienos ir nakties nesvyruoja. Labai aciu uz atsakyma, buciau sugalvojus ismesti, o daigai jau su ziedais 4u.gif
Atsakyti
O aš noriu pasidžiaugti: anksčiau visada galvojau, kad čili pipirai yra vienmečiai augalai. Bet istorija buvo tokia, kad draugas prisiaugino daigų ir vieną man padovanojo. Pernai išvedė nemažai pipiriukų, rudeniop pradėjo nykti visas, galvoju, tai jau šakės jam - lapus beveik visus numetė, toks varganas paliko. Dar draugas patvirtino, kad jo visi pipiriukai davė vaisius ir numirė. Tai aš savo pipiriokui pagrasinau, sakau, nu numesk tik visus lapus - išmesiu lauk biggrin.gif ir ką gi - kad pradėjo jis naujus lapus leist, kerotis visas, ir nuo kokio vasario mėnesio pradėjo žydėt. Prieš porą mėnesių pagaliau ir vaisius megzti panorėjo. Dabar ant medelio jau suskaičiavau 17 normalaus dydžio susiformavusių pipirų, dar keli mezgasi ir jis toliau po vieną kitą pumpurą leidžia smile.gif tai mano pirmas augalas, kuris ne tik nenumirė, bet dar ir žydi, ir naudos duoda thumbup.gif įdomu tik, kaip bus po šitos vados - dar laikysis ar jau pakratys šakneles. Kokia jūsų patirtis? Kiek metų gyvuoja jūsų čiliukai?
Atsakyti
QUOTE(takemyscars @ 2013 04 24, 00:07)
ir ką gi - kad pradėjo jis naujus lapus leist, kerotis visas, ir nuo kokio vasario mėnesio pradėjo žydėt. Prieš porą mėnesių pagaliau ir vaisius megzti panorėjo. Dabar ant medelio jau suskaičiavau 17 normalaus dydžio susiformavusių pipirų, dar keli mezgasi ir jis toliau po vieną kitą pumpurą leidžia smile.gif tai mano pirmas augalas, kuris ne tik nenumirė, bet dar ir žydi, ir naudos duoda  thumbup.gif  įdomu tik, kaip bus po šitos vados - dar laikysis ar jau pakratys šakneles. Kokia jūsų patirtis? Kiek metų gyvuoja jūsų čiliukai?

Taip taip, ir pas mane auga pernykstis. Ziema palieges buvo, zydejo, bet ziedus numete, po to apsivaikiavo biggrin.gif Pipiriuku neskaiciavau, bet tikrai daug, o ir daug jau si pavasari nuskyniau.
As jau kai vaisiai prinoks, mesiu lauk ji greiciausia.Ir ziedu nauju kol kas nebekrauna, krumas toks nebelabai grazus, sakos i visas puses issikerojusios.
Turiu jau nauju pasisodinus is seklu, jau tie pradejo pumpurus krauti, tad senelis tegul jaunimui vieta uzleidzia smile.gif
Atsakyti