Šiandien marinuosiu pipiriukus man patinka toks darbas sakyčiau, nes labai greitas. Tik supjaustai užpili marinatu ir vsio. Vėliau žiemos naudojimui tai dariau su karštu marinatu. O dabar su šaltu pavarysiu. Vistik man pagal Giedriaus receptą jie skaniausi, tokie braškantys o ne minkšti. O tai jalapenų ir jaloro puskibirį atsivilkau
Papildyta:
Ai dar va kas turi paprikų perteklių, tai siūlau pasidžiovinti. Pridžiovinau nemažai nors gavosi 3-4 l. stiklainiukas tik. Tokiais smulkiais gabaliukais. dėsiu į sriubas, nes marinuotų paprikų dariau nedaug - pas mus jos nėra mėgstamos. O natūralūs prieskoniai naudojasi. nebežinojau ką dar iš jų daryti šiais metais mama matyt persistengė su jomis.
Vakar atsidariau adžikos stiklainiuką....... uch kaip skanu. Širdis džiaugiasi gerai kad bent du puodus viriau, matau kad tai bus mano favoritė.
O as Rimi maciau ekologinio ukio konservuotas paprikas. Atrode ziauriai gundanciai. bet... uz 0,7litro stiklainiuka- berods 17 litu. Liepiau vyrui atgal i vieta padet. taip ir likau neparagavus, kas ten per skonis. bandziau googlej surasti kazka panasaus- nu nieko analogisko. Lyg leco, smulkiais gabaliukais, bet be pomidoru. be acto. gal apkeptos jos nu sunku pasakyt kai likau neragavus kaip jos ten uzdarytos turiu dar kokia gera baleja papriku, taip noretusi pabandyt...
nes saldytu- nieks nebevalgo- dar nuo pernai turiu. dziovinti buvau bandzius - irgi nesuejo . leco prisidariau iki ausu, farsiruoti per dideles lauke kur augo, tai nuskyniau bato didumo Gourmet. sieneles storis- 1.5 nu kur cia- Guliveriams tik valgyt....
nes saldytu- nieks nebevalgo- dar nuo pernai turiu. dziovinti buvau bandzius - irgi nesuejo . leco prisidariau iki ausu, farsiruoti per dideles lauke kur augo, tai nuskyniau bato didumo Gourmet. sieneles storis- 1.5 nu kur cia- Guliveriams tik valgyt....
tai tas apkeptas ir be odelės uždaro pakaitintame aliejuje su trupučiu prieskonių. Berods Beatos vienoje iš pirmų knygų buvo receptas. Tik priminsiu, jos yra naudojamos padažų gamyboj ar kokiose karštose salotose, o ne vienos kaip garnyras
Kas dėl šaldytų, tai ... na, ar šeima iškrapšto jas, nes skonis skiriasi? . Maniškiai irgi nevalgytų. Bet gaminu troškinius, sriubas, tiršsriubes ir įdedu. Gi nežino, ar iš parduotuvėj pirktos šviežios ar iš kameros ištrauktos
Kas dėl šaldytų, tai ... na, ar šeima iškrapšto jas, nes skonis skiriasi? . Maniškiai irgi nevalgytų. Bet gaminu troškinius, sriubas, tiršsriubes ir įdedu. Gi nežino, ar iš parduotuvėj pirktos šviežios ar iš kameros ištrauktos
Sveikos ,
Noriu atiduoti duoklę - nuo pavasario tik skaičiau, ( aišku paprikos užderėjo gerai ) , tai pasidalinsiu receptuku - paprikos pagal "Ale Oliveri ", Oliverio receptuka prisitaikiau sau :
reikia :
Aliejaus ( naudoju alyvuogių )
Česnako keliu skilteliu ( kaip kas mėgsta)
Baziliko
Vyno acto (geresnio )
Druskos
Kartais dedu aštresnio pipiro , raudonėlio , ar siap kokiu žolių.... skonio reikalas.
Na ir žinoma paprikos
Česnaką pasmulkinu , paprikas supjaustau juostelėm .
I keptuvę pilu aliejų , trumpai pakepu česnaką , tada dedu paprikas - kepu ilgai - kol suminkštėja , paleidžia sultis , baigiant kepti dedu bazilika, druską - pagal skonį. Išjungus viryklę pilu actą, ( jei megstama aštriau - daugiau acto ) , palaukiu kelias minutes kol acto kvapas išgaruos ir galima valgyti . Mėgstam su itališka duona ir šiltas ir šaltas.
Labai skanu - bulves kelias minutes paverdi , paskui paprieskoniuoji , ant viršaus užpili keptas paprikas ir į orkaitę . Mums labai skanu .... Prišaldžiau daug - tikiuosi tiks šiam receptui šaldytos ( auginu 1 metai ) ... šiap šaldytuve gali tokios pakeptos pastovėti koki mėn .... tik pas mus ištirpsta greičiau
Orginaliame Oliverio recepte paprikos lupamos . Bet man tos skūreles nemaišo . Jei butu lupta - gautusi tokia tyrė , dabar paprikų galabliukai padaže.
Noriu atiduoti duoklę - nuo pavasario tik skaičiau, ( aišku paprikos užderėjo gerai ) , tai pasidalinsiu receptuku - paprikos pagal "Ale Oliveri ", Oliverio receptuka prisitaikiau sau :
reikia :
Aliejaus ( naudoju alyvuogių )
Česnako keliu skilteliu ( kaip kas mėgsta)
Baziliko
Vyno acto (geresnio )
Druskos
Kartais dedu aštresnio pipiro , raudonėlio , ar siap kokiu žolių.... skonio reikalas.
Na ir žinoma paprikos
Česnaką pasmulkinu , paprikas supjaustau juostelėm .
I keptuvę pilu aliejų , trumpai pakepu česnaką , tada dedu paprikas - kepu ilgai - kol suminkštėja , paleidžia sultis , baigiant kepti dedu bazilika, druską - pagal skonį. Išjungus viryklę pilu actą, ( jei megstama aštriau - daugiau acto ) , palaukiu kelias minutes kol acto kvapas išgaruos ir galima valgyti . Mėgstam su itališka duona ir šiltas ir šaltas.
Labai skanu - bulves kelias minutes paverdi , paskui paprieskoniuoji , ant viršaus užpili keptas paprikas ir į orkaitę . Mums labai skanu .... Prišaldžiau daug - tikiuosi tiks šiam receptui šaldytos ( auginu 1 metai ) ... šiap šaldytuve gali tokios pakeptos pastovėti koki mėn .... tik pas mus ištirpsta greičiau
Orginaliame Oliverio recepte paprikos lupamos . Bet man tos skūreles nemaišo . Jei butu lupta - gautusi tokia tyrė , dabar paprikų galabliukai padaže.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 27, 11:30)
tai tas apkeptas ir be odelės uždaro pakaitintame aliejuje su trupučiu prieskonių. Berods Beatos vienoje iš pirmų knygų buvo receptas. Tik priminsiu, jos yra naudojamos padažų gamyboj ar kokiose karštose salotose, o ne vienos kaip garnyras
Kas dėl šaldytų, tai ... na, ar šeima iškrapšto jas, nes skonis skiriasi? . Maniškiai irgi nevalgytų. Bet gaminu troškinius, sriubas, tiršsriubes ir įdedu. Gi nežino, ar iš parduotuvėj pirktos šviežios ar iš kameros ištrauktos
Kas dėl šaldytų, tai ... na, ar šeima iškrapšto jas, nes skonis skiriasi? . Maniškiai irgi nevalgytų. Bet gaminu troškinius, sriubas, tiršsriubes ir įdedu. Gi nežino, ar iš parduotuvėj pirktos šviežios ar iš kameros ištrauktos
va va va- is akies sprendziant- buvo kazkas labai labai panasaus
------------
dukra isrankioja ir sudeda lekstes kamputyje as irgi jas tik i sriubas ar troskinius dedu, bet tas boikotas nervina- lyg sau vienai gaminciau. neitinku. tai siemet nebesaldysiu
QUOTE(vobla @ 2013 09 27, 13:15)
dukra isrankioja ir sudeda lekstes kamputyje as irgi jas tik i sriubas ar troskinius dedu, bet tas boikotas nervina- lyg sau vienai gaminciau. neitinku. tai siemet nebesaldysiu
palauk, čia gal tik toks pereinamas periodas. Anksčiau dukra taip pat nosį raukydavo vien nuo atsakymo, kas bus pietums. Paskui gaminau atskirai ir garsiai su vyriškiu diskutavom, kaip skanu mūsų valgomas maistas Dabar jau pati prašo pagaminti, ko anksčiau net su diržu nebūčiau įgrūdus.
Turiu klausimėlį: jei saldžios paprikos augdamos su Čili gali apkarsti, tai ar gali švelnesnio skonio čiliukai tapti atominiais jei šalia tokios čili veislės augs
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 27, 09:13)
Šiandien marinuosiu pipiriukus man patinka toks darbas sakyčiau, nes labai greitas. Tik supjaustai užpili marinatu ir vsio. Vėliau žiemos naudojimui tai dariau su karštu marinatu. O dabar su šaltu pavarysiu. Vistik man pagal Giedriaus receptą jie skaniausi, tokie braškantys o ne minkšti. O tai jalapenų ir jaloro puskibirį atsivilkau
Papildyta:
Ai dar va kas turi paprikų perteklių, tai siūlau pasidžiovinti. Pridžiovinau nemažai nors gavosi 3-4 l. stiklainiukas tik. Tokiais smulkiais gabaliukais. dėsiu į sriubas, nes marinuotų paprikų dariau nedaug - pas mus jos nėra mėgstamos. O natūralūs prieskoniai naudojasi. nebežinojau ką dar iš jų daryti šiais metais mama matyt persistengė su jomis.
Vakar atsidariau adžikos stiklainiuką....... uch kaip skanu. Širdis džiaugiasi gerai kad bent du puodus viriau, matau kad tai bus mano favoritė.
Papildyta:
Ai dar va kas turi paprikų perteklių, tai siūlau pasidžiovinti. Pridžiovinau nemažai nors gavosi 3-4 l. stiklainiukas tik. Tokiais smulkiais gabaliukais. dėsiu į sriubas, nes marinuotų paprikų dariau nedaug - pas mus jos nėra mėgstamos. O natūralūs prieskoniai naudojasi. nebežinojau ką dar iš jų daryti šiais metais mama matyt persistengė su jomis.
Vakar atsidariau adžikos stiklainiuką....... uch kaip skanu. Širdis džiaugiasi gerai kad bent du puodus viriau, matau kad tai bus mano favoritė.
Ir aš pasidžiovinus turiu 5 stiklainiukus 0,7 litro. Taip gerai ir greitai džiuvo. Svarstau, gal pabandyti užpilti alyvuogių aliejumi . Gal kas turi patirtį? Teks ir adžikos dar padaryti. 4 kibirai paprikų stovi, ir gražių, prinokusių, ir žalių. Žalios, tikriausiai netiks į adžiką, reikia šaldyti.
O ką darote su žaliomis, dar pilnai neužaugusiomis paprikomis, kurias jau reikėjo nuskinti?
Galvoju gal šaldyti
Galvoju gal šaldyti