Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Paladė @ 2013 04 15, 07:37)
pas mane auga du ir man tikrai užteks smile.gif
Ką veiksit su tokiu kiekiu?

Pas mus didelė šeima, mėgstam juos visi labai labai, nėra beveik nei vieno patiekalo be jų, marinuosime juos aliejuje, dalį su pomidorais, dalį šaldysim, džiovinsim smile.gif aš praeitą vasarą auginau 20 krūmelių, bet ne pačių aštriausių, tai atsargos vasario mėn baigėsi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rcl123 @ 2013 04 15, 07:53)
ne nuo tokių pradedat pažintį su čiliais  lotuliukas.gif  jeigu užderės, tai jums užteks dviejų pipiriukų visiems metams ,plius dar reiktų įdėmiai susipažinti su saugaus elgesio pagrindais ,patikėkit tai ne juokas  smile.gif Bet kuriuo atveju ,linkiu gero derliaus.

O kas sakė, kad mes pradedam? mirksiukas.gif su čiliukais jau 4 metai intensyviai "draugaujame", na, tiesiog manau, kad tokie aštrūs bus skalsesnis prieskonis, nes praeitų metų derlius pasibaigė vasarį sad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 17, 20:55)
Kadangi bus daromos naujos lysves pakeltos tuneliukams
Mano paprikoms labai patinka sios...

O aš mąstau,kad kaip tik tiem tuneliam apkasus gal prašysiu iškast.Ten,kur ruošiuosi paprikas sodint saulėta labai,tai greit žemė išdžius net ir mulčiuota.Tai gal nors taip kažkiek daugiau drėgmė po lietaus išsilaikys g.gif
Taigi turi triušių mėšlo,o parduotuvines naudoji biggrin.gif Tiesa,paskaičiau,kad tų ilgaausių kakutis labiau nei vištų koncentruotas.Šviežio visai negalima,o perpuvusio tai matyt saujos cielam arui užtektų patręšt...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 04 17, 23:19)
O aš mąstau,kad kaip tik tiem tuneliam apkasus gal prašysiu iškast.Ten,kur ruošiuosi paprikas sodint saulėta labai,tai greit žemė išdžius net ir mulčiuota.Tai gal nors taip kažkiek daugiau drėgmė po lietaus išsilaikys g.gif
Taigi turi triušių mėšlo,o parduotuvines naudoji biggrin.gif Tiesa,paskaičiau,kad tų ilgaausių kakutis labiau nei vištų koncentruotas.Šviežio visai negalima,o perpuvusio tai matyt saujos cielam arui užtektų patręšt...

Pas mane, ten kur nusi ato lysves, tai nuokalne tokia yra, tai jei lietus butu ir nuplautu man ten visas lysves apacion. Del to ir pakelti jas norisi 4u.gif
Oi, triusiu meslas geris, bet ten daug azoto, bijau,kad pertresiu su azotu smile.gif O be to, tai namuose nelabai gerai man jomis tresti butu, kvapelis ne koks miegamajam tvyrotu po tokiu tresimu biggrin.gif Lauke tai taip, naudosiu ji saikingai. Pas mane triusiu mesliukas su sienu. Ne gryni spyriukai. Bet vistiek, vat siltnamyje tik vos vos patresiau su juo unsure.gif I zeme gerai iterpiau. Manau siltnamyje siam sezonui uzteks, visa kita ant darzo tempsiu, ka per ziema sukaupiau su triusiais smile.gif
Atsakyti
Labas mergaitės 4u.gif

Auginu ir aš paprikas ant palangės. Jos jau nemažos, jau lygtais žiedai kalasi. bet šiandien pastebėjau kitoje lapų pusėje tokias baltas dėmes, taškelius - nežinau nei kaip apibūdinti. kas čia galėtų būti ir kaip man jas gydyti? doh.gif verysad.gif

http://prntscr.com/115lo8

http://prntscr.com/115lst
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRISTINACH: 18 balandžio 2013 - 22:34
QUOTE(svarovskyte @ 2013 04 17, 22:00)
Pas mus didelė šeima, mėgstam juos visi labai labai, nėra beveik nei vieno patiekalo be jų, marinuosime juos aliejuje, dalį su pomidorais, dalį šaldysim, džiovinsim smile.gif aš praeitą vasarą auginau 20 krūmelių, bet ne pačių aštriausių, tai atsargos vasario mėn baigėsi smile.gif
Papildyta:

O kas sakė, kad mes pradedam?  mirksiukas.gif su čiliukais jau 4 metai intensyviai "draugaujame", na, tiesiog manau, kad tokie aštrūs bus skalsesnis prieskonis, nes praeitų metų derlius pasibaigė vasarį sad.gif

Kaip jau yra kažkas sakę oi žegnosis klozetai po tokių aštrenybių lotuliukas.gif Linkiu, kad pateisintų lūkesčius. Man atrodo jog šitie bus itin skalsūs biggrin.gif

Mes tai po pernai auginsime keletą jau mėgiamų aštriųjų paprikyčių, bet tiesiog jų bus daugiau vienetų ir mažiau vienetų kuriuos pirmą kartą ragausime. Kažkaip nekyla mintis keist aštresniais, nors irgi jau suvartojom marinuotas, koncervuotas atsargas.
Atsakyti
Na va mano Urchu pipiras kerojasi. Pagalvojau. Jis vadinamas dekoratyviniu, tai reikš, kad vaisiai nevalgomi? Hmmm... blush2.gif
user posted image
Atsakyti
na aštaai iš tų praktiškųjų - ior dekoratyvinių nė neauginčiau biggrin.gif man viską suvalgyt norisi lotuliukas.gif maniškiai čiliai visi jau su pumpurais, aplipę kad ojojoi. Jau kaip dės man žydėt po kelių dienų - nespėsiu apdulkint doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 04 20, 09:51)
na aštaai iš tų praktiškųjų - ior dekoratyvinių nė neauginčiau  biggrin.gif  man viską suvalgyt norisi  lotuliukas.gif maniškiai čiliai visi jau su pumpurais, aplipę kad ojojoi. Jau kaip dės man žydėt po kelių dienų -  nespėsiu apdulkint  doh.gif

KAlbant apie apdulkinima toks klausimas stojasi. Kai augalas pvz paprika ar pomidoras žydi, kaip tas apdulkinimas vyksta, kad susiformuotu vaisius?
Atsakyti
QUOTE(pauliuzas @ 2013 04 20, 09:56)
KAlbant apie apdulkinima toks klausimas stojasi. Kai augalas pvz paprika ar pomidoras žydi, kaip tas apdulkinimas vyksta, kad susiformuotu vaisius?

Savidulkiai jie yra dauguma. As tik zydincius papurtydavau lengvai ir viskas.

Man klausimas iskilo. Kada merginos planuojate i tuneliukus sodinti paprikas jau??? Pas mane jau pusmetriniu keletas yra blink.gif Pumpurais didzioji dalis apsikrove ir baisiai jau nori i didesne talpa. O kur man 100 daigu didesnes talpas rasti...
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 21, 18:02)
Savidulkiai jie yra dauguma. As tik zydincius papurtydavau lengvai ir viskas.

Man klausimas iskilo. Kada merginos planuojate i tuneliukus sodinti paprikas jau??? Pas mane jau pusmetriniu keletas yra  blink.gif  Pumpurais didzioji dalis apsikrove ir baisiai jau nori i didesne talpa. O kur man 100 daigu didesnes talpas rasti...

ne anksčiau antros pusės gegužės-birželio pradžios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 21 balandžio 2013 - 17:28
QUOTE(Paladė @ 2013 04 21, 18:27)
ne anksčiau antros pusės gegužės-birželio pradžios

blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 21, 18:33)

jūs pirmi metai auginat? gal pas jus klimatas šiltesnis nei pas mane smile.gif, gal anksčiau galėsit smile.gif
Atsakyti