QUOTE(saintlina @ 2013 09 18, 11:48)
Jau kaip tai ir vyras baigė visiems pasakot, kaip jis mėgsta aštrumą ir kaip anam nieks neaštru..
va va, aš kaip tik dėl tos priežasties visai ugninius auginu, kad niekas nebesakytų, kad neaštru.
QUOTE(adija5 @ 2013 09 17, 16:18)
Va aš irgi girdėjau,kad jie ten visai kryžminasi.Tai šiemet baltas saldžiąsias,o tiksliau beskones, Whitney F sugrūdau tarp kajenų ir kilianų.Jokio skonio pasikeitimo nepastebėjau,ne paleistuvė kokia,reiškias Nors eksperimentinė Telimena tarp tų pačių čiliukų ir paaštrėjo,ir išsigimė-pasiklaipė vaisių forma...
labai labai sudomino. Čia neužsiaštrino kartu auginami ar marinuoti kartu?
Tiesą sakant, šiemet skonio receptoriais visiškai nepasitikiu, bet yra tokia situacija - šiltnamyje auga tik jalapenai keli ir jaloro, nei vienos paprikos. O nei vieni, nei kiti nedegina liežuvio.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 18, 10:58)
bet yra tokia situacija - šiltnamyje auga tik jalapenai keli ir jaloro, nei vienos paprikos. O nei vieni, nei kiti nedegina liežuvio.
Jei paprastai tu aji'iukus grauži kaip obuolius, kaip tau gali koks tai menkas jalapenas degint liežuvį?
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 18, 11:58)
Čia neužsiaštrino kartu auginami ar marinuoti kartu?
Tiesą sakant, šiemet skonio receptoriais visiškai nepasitikiu...
Tiesą sakant, šiemet skonio receptoriais visiškai nepasitikiu...
Neužsiaštrino kartu auginami.Nu nėra taip,kad jos būtų pašarinės,anot Voblos,bet nei saldumo,nei kartumo neturi. Galvoju,gal žydėjo ne vienu metu,bet,kad tie čiliukai tai žydėjo pastoviai O va Telimena jau ryškiai aitresnė su pipirais kartu auginta...
Na Jūs ir ekstremalai, jei Aji neaštri. Aš Aji yellow tik palaižiau, tai dusint pradėjo, vos kvapą atgavau. Siaubiakas kažkoks. Primarinavau į mažus stiklainiukus aštrių, tai tik sūnus gali valgyti.
Kolegė labai fainą receptuką tinkantį ne tokiems ekstremalams davė, tai kai mama paragavo, atnešė patyliukais ko reikia - padaryk ir man. Ten saldžios su aštriomis, svogūnu. 6proc actas pašildomas, bet jokiu būdu neužvirti. Tik tiek, kad ištirptų cukrus, druska. Užpilti daržoves ir 12val palaikyti šaldytuve. Tada sudėti į stiklainiukus ir viskas..jokio kaitinimo, žalios daržovės ir puikiai šaldytuve laikosi. 1 įdomumui įdėjus į spintelę, jau 2 savaitės, bet ramu..Pipiriukus su svogūnu suvalgai, o skystimuką sunaudoji užpilant daržoves. Aš naudojau ant žalių kopūstų, kitus kartus ant papjaustyto agurko, pomidoro, kartais įmaišau salotų, ridikų (šie tik ką naujai raunami) - super skystimukas. Nėra labai aštrus, nes aštrių dėjau mažai.
Kolegė labai fainą receptuką tinkantį ne tokiems ekstremalams davė, tai kai mama paragavo, atnešė patyliukais ko reikia - padaryk ir man. Ten saldžios su aštriomis, svogūnu. 6proc actas pašildomas, bet jokiu būdu neužvirti. Tik tiek, kad ištirptų cukrus, druska. Užpilti daržoves ir 12val palaikyti šaldytuve. Tada sudėti į stiklainiukus ir viskas..jokio kaitinimo, žalios daržovės ir puikiai šaldytuve laikosi. 1 įdomumui įdėjus į spintelę, jau 2 savaitės, bet ramu..Pipiriukus su svogūnu suvalgai, o skystimuką sunaudoji užpilant daržoves. Aš naudojau ant žalių kopūstų, kitus kartus ant papjaustyto agurko, pomidoro, kartais įmaišau salotų, ridikų (šie tik ką naujai raunami) - super skystimukas. Nėra labai aštrus, nes aštrių dėjau mažai.
QUOTE(Regila @ 2013 09 23, 20:16)
Kolegė labai fainą receptuką tinkantį ne tokiems ekstremalams davė, tai kai mama paragavo, atnešė patyliukais ko reikia - padaryk ir man. Ten saldžios su aštriomis, svogūnu. 6proc actas pašildomas, bet jokiu būdu neužvirti. Tik tiek, kad ištirptų cukrus, druska. Užpilti daržoves ir 12val palaikyti šaldytuve. Tada sudėti į stiklainiukus ir viskas..jokio kaitinimo, žalios daržovės ir puikiai šaldytuve laikosi. 1 įdomumui įdėjus į spintelę, jau 2 savaitės, bet ramu..Pipiriukus su svogūnu suvalgai, o skystimuką sunaudoji užpilant daržoves. Aš naudojau ant žalių kopūstų, kitus kartus ant papjaustyto agurko, pomidoro, kartais įmaišau salotų, ridikų (šie tik ką naujai raunami) - super skystimukas. Nėra labai aštrus, nes aštrių dėjau mažai.
toki varianta ir saldytuve trainika laikau ir i puslitriukus susidejus. puslitriukus pasterizuoju ir uzdarau. nes daug trainiku pas mane i saldytuva netelpa
siandien, issigandus salnu, nuemiau paskutini ciliu derliu( kokia ketvirta deze nuo bananu ) vos vienas kitas zalias belikes- praktiskai spejo viskas sunokt, tai nebera ka jiems ten daugiau darze veikti.
paprikos dar stovi siltnamyje ir darzuose kyla klausimas kaip jas suskynus kuo ilgiau nesuvytusias islaikyti?
QUOTE(Regila @ 2013 09 23, 21:16)
Na Jūs ir ekstremalai, jei Aji neaštri. Aš Aji yellow tik palaižiau, tai dusint pradėjo, vos kvapą atgavau. Siaubiakas kažkoks. Primarinavau į mažus stiklainiukus aštrių, tai tik sūnus gali valgyti.
Kolegė labai fainą receptuką tinkantį ne tokiems ekstremalams davė, tai kai mama paragavo, atnešė patyliukais ko reikia - padaryk ir man. Ten saldžios su aštriomis, svogūnu. 6proc actas pašildomas, bet jokiu būdu neužvirti. Tik tiek, kad ištirptų cukrus, druska. Užpilti daržoves ir 12val palaikyti šaldytuve. Tada sudėti į stiklainiukus ir viskas..jokio kaitinimo, žalios daržovės ir puikiai šaldytuve laikosi. 1 įdomumui įdėjus į spintelę, jau 2 savaitės, bet ramu..Pipiriukus su svogūnu suvalgai, o skystimuką sunaudoji užpilant daržoves. Aš naudojau ant žalių kopūstų, kitus kartus ant papjaustyto agurko, pomidoro, kartais įmaišau salotų, ridikų (šie tik ką naujai raunami) - super skystimukas. Nėra labai aštrus, nes aštrių dėjau mažai.
Kolegė labai fainą receptuką tinkantį ne tokiems ekstremalams davė, tai kai mama paragavo, atnešė patyliukais ko reikia - padaryk ir man. Ten saldžios su aštriomis, svogūnu. 6proc actas pašildomas, bet jokiu būdu neužvirti. Tik tiek, kad ištirptų cukrus, druska. Užpilti daržoves ir 12val palaikyti šaldytuve. Tada sudėti į stiklainiukus ir viskas..jokio kaitinimo, žalios daržovės ir puikiai šaldytuve laikosi. 1 įdomumui įdėjus į spintelę, jau 2 savaitės, bet ramu..Pipiriukus su svogūnu suvalgai, o skystimuką sunaudoji užpilant daržoves. Aš naudojau ant žalių kopūstų, kitus kartus ant papjaustyto agurko, pomidoro, kartais įmaišau salotų, ridikų (šie tik ką naujai raunami) - super skystimukas. Nėra labai aštrus, nes aštrių dėjau mažai.
Kokios acto, cukraus, druskos proporcijos? Gal tikslu receptuka galima?
Prašau patarimo žinančių dėl Habanero White- gavau daigą, dabar augalas aplipęs miniatiūriniais baltais pipirais. Žinai, kad balti Habanero mažesni negu pvz. raudoni ar šokoladiniai, bet ar jie iš tiesų mikroskopiniai?
Iš anksto DIDELIS AČIŪ
Iš anksto DIDELIS AČIŪ
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 22:27)
Prašau patarimo žinančių dėl Habanero White- gavau daigą, dabar augalas aplipęs miniatiūriniais baltais pipirais. Žinai, kad balti Habanero mažesni negu pvz. raudoni ar šokoladiniai, bet ar jie iš tiesų mikroskopiniai?
turiu Habanero orange, tai turėtų tik spalva skirtis, nes kiek mačiau pirkdama sėklas, tai ir baltieji buvo tokio pat dydžio parodyti. Gal trūko maisto medžiagų o kokio dydžio medelis užaugo? manasis dabar ~70 cm, vaisiai 3-4 cm. Parsivežiau namo, pasodinau į vazoną, kad baigtų derėti, nes tuneliuke per vasarą nespėjo daug sunokinti, dar visas žiedais ir mažais vaisiukais viršūnėj apsipylęs. O kur jūs jį auginot?
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 22:27)
Prašau patarimo žinančių dėl Habanero White- gavau daigą, dabar augalas aplipęs miniatiūriniais baltais pipirais. Žinai, kad balti Habanero mažesni negu pvz. raudoni ar šokoladiniai, bet ar jie iš tiesų mikroskopiniai?
Iš anksto DIDELIS AČIŪ
Iš anksto DIDELIS AČIŪ
grazu! kaip perlai!
QUOTE(*barbora* @ 2013 09 23, 20:36)
Kokios acto, cukraus, druskos proporcijos? Gal tikslu receptuka galima?
manau, čia receptukas pagal Giedrių
http://giedrius-v.li....com/65860.html