Gal kam blogai užderėjo čiliukai, turiu atliekamų joloro, kajenų ir "varpelių". Veiksmas Šiauliuose, rašykit į až temos neseku
Na,ir as papasakosiu savo anekdotine situacija..Gavau 1 parika,tokia ilga,derlinga,raudina ir saldzia..Isemiau seklas,pasejau,prisodinau puse siltnamio..vienam gale pasodinau ciliukus tuos mazuliukus,dal 3,kur ant palanges augina...ir ka jus manote?kad pradejo vesti man tos paprikos vaisius...tik kai pradejau skinti,ragauti,vos burnos neissiplikinau...cili patapo:)))tai dabar vienos saldzios ,ilgos,raudonos ir saldzios,kitos trumpos ,raudonos ir astrios,kitos ilgos ir astrios..nesuprantu visai nieko..sejau tik 1 paprikos seklas..pati iskrapsciau..daugiau is niekur negavau..pasakykit,kas per nesamone?:)ar galejo cliukaii uznest?man cia didziausia dilema:))))
O man geriau pasakykit ar galėjo Čili saldžia tapti beaugdama kartu? Jokio aštrumo nerasta nuo kai kurių
QUOTE(vivilma @ 2013 09 16, 16:07)
pasakykit,kas per nesamone?:)ar galejo cliukaii uznest?man cia didziausia dilema:))))
taip ir yra, dauguma seniai tai žino ir vienam šiltnamy nesodina
QUOTE(vivilma @ 2013 09 16, 16:07)
Na,ir as papasakosiu savo anekdotine situacija..Gavau 1 parika,tokia ilga,derlinga,raudina ir saldzia..Isemiau seklas,pasejau,prisodinau puse siltnamio..vienam gale pasodinau ciliukus tuos mazuliukus,dal 3,kur ant palanges augina...ir ka jus manote?kad pradejo vesti man tos paprikos vaisius...tik kai pradejau skinti,ragauti,vos burnos neissiplikinau...cili patapo:)))tai dabar vienos saldzios ,ilgos,raudonos ir saldzios,kitos trumpos ,raudonos ir astrios,kitos ilgos ir astrios..nesuprantu visai nieko..sejau tik 1 paprikos seklas..pati iskrapsciau..daugiau is niekur negavau..pasakykit,kas per nesamone?:)ar galejo cliukaii uznest?man cia didziausia dilema:))))
nieko naujo- sejot hibrido seklas. o jis pernai apsidulkino su bile kuom. tai vat ir turit- kiekviena sekla- vis skirtingas augalas. panasu, kad dar i tevelius ir cilis buvo prasisukes
bet va kai as sejau nehibridus, is parduotuvinio pakelio ir ciliai pas mane toli nuo saldziuju auga- va cia jau man mistika...
Is kur uzsakinejate jaloro? Is paprikos.lt ? Ar ebay? Galvoju kitiems metams ju isbandyti uzsiauginti. Nes marinuotus jalapenus MB jau baige skaityk sukapoti visus. Labai patiko.
QUOTE(*Aukse* @ 2013 09 17, 13:55)
Is kur uzsakinejate jaloro? Is paprikos.lt ? Ar ebay? Galvoju kitiems metams ju isbandyti uzsiauginti. Nes marinuotus jalapenus MB jau baige skaityk sukapoti visus. Labai patiko.
visus retesnius iš čia:
http://www.pepperseeds.eu/
dar galima prisipjaustyt pusiau sumedėjusių ūgliukų, įšaknydinti ir per žiemą auginti kaip kambarines gėles. Taip galima išvengti kryžminimosi su kitais šeimynykščiais arba hibridinių veislių sėklų pirkimo. Bent jau šiuo metu spėju, kad žiemą bus ir taip ką veikt nei žaisti su sėklomis, bus galima ramiai laukti pavasario. Pabandyti juk galima
QUOTE(vobla @ 2013 09 17, 11:31)
nieko naujo- sejot hibrido seklas. o jis pernai apsidulkino su bile kuom.
Va aš irgi girdėjau,kad jie ten visai kryžminasi.Tai šiemet baltas saldžiąsias,o tiksliau beskones, Whitney F sugrūdau tarp kajenų ir kilianų.Jokio skonio pasikeitimo nepastebėjau,ne paleistuvė kokia,reiškias Nors eksperimentinė Telimena tarp tų pačių čiliukų ir paaštrėjo,ir išsigimė-pasiklaipė vaisių forma...
QUOTE(Paladė @ 2013 09 17, 14:03)
dekui
QUOTE(*Aukse* @ 2013 09 18, 08:55)
dekui
ten scovilio skalę pastudijuokit, kad žinotumėt, ko laukti
kaip pavyzdį susiraskit kokį pažįstamą čiliaką, kurį esat valgius ir pagal jo scovilio vienetų kiekį palyginkit, ką užsisakot savo Trinidad Scorpion bijau net ragaut, dėl sportinio intereso nusprendžiau užsiaugint ir paragaut, ale dar tebenoksta tuneliuke.
o man po visų eksperimtentų užtenka vienų Aji Tris krūmelius turiu - viskam pakanka. Ir marinuoju juos kartu su paprikom, pilnai aštrumo pakanka.
Jau kaip tai ir vyras baigė visiems pasakot, kaip jis mėgsta aštrumą ir kaip anam nieks neaštru..
Jau kaip tai ir vyras baigė visiems pasakot, kaip jis mėgsta aštrumą ir kaip anam nieks neaštru..