Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Avijacija @ 2013 08 28, 14:25)
Šiandien pas mane bus čiliadienis. Visas maišas laukia marinavimo  doh.gif  kitiems metams manau užteks kokia 15 daigelių  biggrin.gif  o va cukraus durniukė ir nenusipirkau...... ir vėl reiks eit  doh.gif

pirstiniu nepamirsk biggrin.gif
mastau ka as veiksiu su kibiru hungarian hot wax. pernai buvo dideli ciliai, bet siemet dar didesni. veik paprikos dydzio doh.gif unsure.gif dziovintu turiu- nebereik, be to jie storasieniai- blogai dziusta, marinuoti pjaustyti kazko nesivalgo pas mus, o vekuot cielus- jau bandziau. gerai tik trainike atrodytu. kazin jei i juos farso prikimst, speju ziauriai per astru? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vobla: 28 rugpjūčio 2013 - 14:03
QUOTE(vobla @ 2013 08 28, 14:59)
... mastau ka as veiksiu su kibiru hungarian hot wax. pernai buvo dideli ciliai, bet siemet dar didesni. veik paprikos dydzio ...

Tikrai drinks_cheers.gif . Maniskiai net luzta nuo gausos ir svorio... kas pamato, galvoja, kad tai saldzioji paprika lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 28, 14:59)
pirstiniu nepamirsk biggrin.gif

a va jų neturiu. Ir nebus kada jų nusipirkt....... nes reiks vaiką bėgt paimt. Bet iki šiol pjausčiau be pirštinių. Paskui aišku pirštus niežėdavo bet tai nieko lotuliukas.gif pas mane tai visas maišas jaloro. Kitų nė neėmiau, užderėjo kaip velniai thumbup.gif jaučiu ir džiovinsiu dar ir dar bileką darysiu. Adžikos jau pasidariau....... Jau galva neišneša ką daryt doh.gif
Atsakyti
kaip manot, jei neuždaryt nakčiai tuneliukų, ar pipirai ir paprikos nukentės? juk jau nei žydi, nei auga, tik noksta g.gif o baklažanai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 29 rugpjūčio 2013 - 15:02
QUOTE(Paladė @ 2013 08 29, 16:01)
kaip manot, jei neuždaryt nakčiai tuneliukų, ar pipirai ir paprikos nukentės? juk jau nei žydi, nei auga, tik noksta  g.gif o baklažanai?  g.gif

kol kas neuzdarineju ir neuzdarinesiu- celofanas visa laika pragulejes salia( prikaliau prie vienos sonines lentos ir tingejau nuimti), apejes purvais doh.gif saule vidun nebepakliutu. noksta pilnu tempu. kiek prinoks- tiek uzteks. visai giminei ir draugams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 23, 09:15)
pirmas klausimas butu kada seta ir kada issodinta i grunta? kur auga- lauke ar siltnamyje?
as seju sausio gale, sodinu i siltnami jau su ziedais( siemet su vaisiais, nes siltnamis pas mane velavo doh.gif ). tai pradedu valgyt spalvotas apie jonines( siemet dvi savaites iki ju- aunkciau man gavosi nei pomidorai). pirmi vainikai pas mane senai suvalgyti ar suvekuoti, noksta antras aukstas, trecias dar kabaliuoja, bet sitas tai jau nespes. bus prigrustos farso ir sukistos i saldikli.

sėjau kovo pradžioj, į gruntą perkėliau gegužės pabaigoj, auga stikliniame šiltnamyje g.gif
dabar aišku, kad per vėlai pasėjau, kad kelios eilės paprikų būtų doh.gif
vyras mane iš namų išvarys, jei nuo sausio tupinėti apie augaliukus pradėsiu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2013 08 29, 17:17)
sėjau kovo pradžioj, į gruntą perkėliau gegužės pabaigoj, auga stikliniame šiltnamyje g.gif
vyras mane iš namų išvarys, jei nuo sausio tupinėti apie augaliukus pradėsiu biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

čiliukus buvau pirkus iš čia

http://www.paprikos.lt/lt/

, bet vėlai atsiuntė, nespėjo prinokti, o likusias gudrutė išmečiau, pamaniau, kad nebetiks kitiems metams doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 08 29, 17:29)

, bet vėlai atsiuntė, nespėjo prinokti, o likusias gudrutė išmečiau, pamaniau, kad nebetiks kitiems metams doh.gif  doh.gif  doh.gif

pomidorų temoj merginos rašė, kad rado prieš 10 metų mirusios močiutės pomidorų sėklas ir jos puikiausiai dygo
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 08 30, 08:36)
pomidorų temoj merginos rašė, kad rado prieš 10 metų mirusios močiutės pomidorų sėklas ir jos puikiausiai dygo

Man močiutė irgi sakė, kad kuo sėkla senesnė, tuo ji geriau dygsta....
Atsakyti
Pas mane dar pats zydejimas papriku. Jau kiek nurinkta, uzkonservuota ir suvalgyta, o jos daaar zydi. kazkaip nesitiki,kad jau kas ten spes uzaugti. Tuneliukus jau laikau uzdarytus su ventiliacija tik, nes naktys vesios.
Atsakyti
Su Rugsėjo 1-ąja visas ir visus 4u.gif
Ruduo derliaus metas ,taigi atėjo eilė ir mano balkonui .
Šiandien ryte dar buvo taip :
user posted image

o dabar jau taip :
user posted image

Šiumetinis balkono derlius sudarytas išskirtinai vien tik iš kiniečių :
TRINIDAD SCORPION MOROUGA RED,
HABANERO MUSTARD
TRINIDAD SCORPION BUTCH T ( F2 )
HABANERO GOLDEN
BHUT JOLOKIA
FATALII
HABANERO MAGNUM ORANGE ,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 01 rugsėjo 2013 - 15:28
Įspūdingai nerealiai bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 08 29, 16:29)

viskas priklauso nuo paprikų veislės ir nuo augimo sąlygų - pvz. iš Jaloro,Jalapeno - po 90-100 dienų nuo sėklos daiginimo pradžios jau galima nuimti pirmą derlių.Jeigu salygos netinkamos ,tai ir po 5 mėn dar gali nebūti derliaus smile.gif

Papildyta:
čiliukus buvau pirkus iš čia

http://www.paprikos.lt/lt/

, bet vėlai atsiuntė, nespėjo prinokti,

per vėlai atsiuntė ar per vėlai užsakėte bigsmile.gif mirksiukas.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rcl123: 01 rugsėjo 2013 - 15:51