Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(2Ditute @ 2013 08 22, 22:42)

Gal pasakysit kur perkat paprikų sėklas, pasidalinti jau neprašau, nes ir taip žmonės geranoriškai dalinasi čilių sėklytėmis, tai gėda prašyti visą laiką blush2.gif .
Gal aš prastas veisles auginu ar kas čia vyksta g.gif

tai kad paprikų sėklas tai aš pvz. perku kiekvienais metais. Nežaidžiu. Ypač jei hibridus renkies, tai nėra prasmės rinkti sėklų. O va čiliai - juos rasti sunkoka ir pinigėlius didelius plėšia nuo sėklikių. Arba tenka iš užsienio siųstis. Tai su tais tenka pažaist. Nes nepripirksi kiekvienais metais dešimt rūšių čiliukų.
Man tai patiko šiųmetinės paprikos Bontempi. Paprikų dydis kaip kaliošų lotuliukas.gif galvoju ant krūmų tai gal po kokias 4, bet tikrai didelės ir gražios, o krūmeliai nėra dideli. Pirkta iš http://www.sodui.lt/...nalams-697.html
Lygtais merginos patenkintos jų baklažanų veisle. Agurkai neblogi. Gal dar kitos ką patars.
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2013 08 22, 22:42)
Gal galit kas patarti kodėl mano paprikos Jupiter ir California Wonder ar kažkaip panašiai(pirkau Maximoj, o dabar, kai perskaičiau kokių pavadinimų jūs čia auginat, tai man gėda blush2.gif ) veda tik apatiniuose vainikuose, o viršūnės tik dabar žydėti pradeda blush2.gif , ką ne taip darau g.gif

Gal pasakysit kur perkat paprikų sėklas, pasidalinti jau neprašau, nes ir taip žmonės geranoriškai dalinasi čilių sėklytėmis, tai gėda prašyti visą laiką blush2.gif .
Gal aš prastas veisles auginu ar kas čia vyksta g.gif

pirmas klausimas butu kada seta ir kada issodinta i grunta? kur auga- lauke ar siltnamyje?
as seju sausio gale, sodinu i siltnami jau su ziedais( siemet su vaisiais, nes siltnamis pas mane velavo doh.gif ). tai pradedu valgyt spalvotas apie jonines( siemet dvi savaites iki ju- aunkciau man gavosi nei pomidorai). pirmi vainikai pas mane senai suvalgyti ar suvekuoti, noksta antras aukstas, trecias dar kabaliuoja, bet sitas tai jau nespes. bus prigrustos farso ir sukistos i saldikli.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 23, 09:15)
trecias dar kabaliuoja, bet sitas tai jau nespes. bus prigrustos farso ir sukistos i saldikli.

oho, kokia gera idėja thumbup.gif
dėkui, tikrai įsiminsiu ir tokį šaldytą patiekalą smile.gif
Atsakyti
Dar vienas konservuotų čili receptas (pati bandysiu jį rugsėjį)
čili pipirai
krapų sėklos
smulkintas česnakas

marinatui:
1 l vandens
0,5 l 5 proc. acto
1/3 stiklinės druskos

Čiliukus supjaustyti plonais griežinėliais su visomis sėklomis. Į kiekvieną 0,5 l iškaitintą stiklainį įdėti pusę šaukštelio krapų sėklų bei mažą smulkintą česnako skiltelę. Prigrūsti stikliainius čili. Marinatą užvirinti. Karštu užpilti stikliainių turinį ir sterilizuoti 10-12 min.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 08 22, 13:34)
Bet su sladkj drakon toks idomumas, kad vieni krumai augina pailgas dideles paprikas, o kiti kubo formos dideles. bet nepykstu del to. Seklas taip ir uzvadinusi Sladkij drakon pailgos ir Sladkij drakon kubo formos  biggrin.gif

O pas mane net ant to pačio krumo augina skirtingas paprikas- vienoj šakoj pailgos, kitos šakoj kubinės. sėklas pirkau iš http://www.mydobro.com/, bet pavadinimo nepamenu, neišsisaugojau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 23 rugpjūčio 2013 - 13:27
QUOTE(kaktuselis @ 2013 08 23, 14:26)
O pas mane net ant to pačio krumo  augina skirtingas paprikas- vienoj šakoj pailgos, kitos šakoj kubinės. sėklas pirkau iš http://www.mydobro.com/, bet pavadinimo nepamenu, neišsisaugojau

o siti i LT siuncia? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 23, 13:31)
o siti i LT siuncia? g.gif  unsure.gif

Kaip supratau jie iš vilniaus ir seniau kažkokiam turguj prekiavo rusiškom sėklom
tik pernai vėlokai užsisakinėjau sėklas, tai paskui emailas rašinėjomės, nes buvo išvažiavę į rusija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 23 rugpjūčio 2013 - 13:34
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 23, 09:04)
tai kad paprikų sėklas tai aš pvz. perku kiekvienais metais. Nežaidžiu. Ypač jei hibridus renkies, tai nėra prasmės rinkti sėklų. O va čiliai - juos rasti sunkoka ir pinigėlius didelius plėšia nuo sėklikių. Arba tenka iš užsienio siųstis. Tai su tais tenka pažaist. Nes nepripirksi kiekvienais metais dešimt rūšių čiliukų.
Man tai patiko šiųmetinės paprikos Bontempi. Paprikų dydis kaip kaliošų  lotuliukas.gif  galvoju ant krūmų tai gal po kokias 4, bet tikrai didelės ir gražios, o krūmeliai nėra dideli. Pirkta iš http://www.sodui.lt/...nalams-697.html
Lygtais merginos patenkintos jų baklažanų veisle. Agurkai neblogi. Gal dar kitos ką patars.

Sveiki, norejau padekoti uz ciliuku seklytes, mama sake jau vakar laiskelis buvo atejes bigsmile.gif kitai metais jau tikiuosi uzsiauginti situ velniuksciu smile.gif ACIU
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 23, 14:31)
o siti i LT siuncia? g.gif  unsure.gif

Jei Vilnius dar Lietuvai priklauso, tai jie čia vietiniai, tik rusakalbiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2013 08 23, 14:32)
Kaip supratau jie iš vilniaus ir seniau kažkokiam turguj prekiavo rusiškom sėklom
tik pernai vėlokai užsisakinėjau sėklas, tai paskui emailas rašinėjomės, nes buvo išvažiavę į rusija.

gal Kalvariju? g.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 23, 14:35)
Jei Vilnius dar Lietuvai priklauso, tai jie čia vietiniai, tik rusakalbiai  biggrin.gif

aaa smile.gif
nu dar biski priklauso, priklauso.
ties, kur as gyvenu, tai nesijaucia schmoll.gif kartais net nustembu lietuviu kalba isgirdus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 23, 13:39)
gal Kalvariju? g.gif

gal ir ten. ax.gif
nepamenu kokioj SM temoj pernai merginos apie juos diskutavo. Tik sakė šiemet spalio-lapkričio mėn geriau užsisakyti sėklas, netempti į pavasarį smile.gif nes tada norimų gali ir nebebūti
Atsakyti
Šiandien pas mane bus čiliadienis. Visas maišas laukia marinavimo doh.gif kitiems metams manau užteks kokia 15 daigelių biggrin.gif o va cukraus durniukė ir nenusipirkau...... ir vėl reiks eit doh.gif
Atsakyti