Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(kambliukas @ 2013 08 18, 22:33)
Su Rocoto liūdnuma: aš auginau šiltnamyje, krūmas didžiulis, žydėjo, bet nei vieno vaisiaus nesulaukiau. Draugė augino balkonė, situacija analogiška. Taip ir neišskiaiškinau, ko jiems reikia: karščio/vėsesnės temperatūros ar problema laistyme..

Tai va va.... kazkoks lepus augalas pas amne pasirode esantis jis g.gif Ir neuzskurdes tikrai. Krumas galingas, zydi gausiai, o vat su mezgimu beda. Gal dirvoziemio reikia jiems skurdesnio. Nes pas mane toks riebus. Tame dirvoziemyje tik svogunu galvu neuzsiauginu, bet agurkai, sparagines, ridikeliai ir panaisiai tai bujoja. Gal istrenkus i koki darza prie priemolio jam geriau butu g.gif Bet siemet jau to nesuzinosiu, o seklu daugiau neturiu, tai greiciausiai ir kitamet nieko nebus is plano chuligano.
Atsakyti
kiek pamenu, tai Rocoto - pavėsio ir vėsesnio klimato čilis. Pernai auginau kukurūzų šešėly, augo ir derėjo puikiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 20, 12:20)
kiek pamenu, tai Rocoto - pavėsio ir vėsesnio klimato čilis. Pernai auginau kukurūzų šešėly, augo ir derėjo puikiai  4u.gif

kazkaip nelabai pas mane seselis kur buna. Nebent po medziai kur sodinti gelyne... g.gif Kukuruzu neauginu. Nes seimyna ju nevalgo.
Atsakyti
Istiko durnas klausimas: vakar marinavau cilius- cielus sukimsau ir marinatu uzpyliau,. pasterizavau , uzdariau ir sedziu mastydama- ogi vaisiu vidus liko pilni oro g.gif pernai dariau taip pat- laikesi gerai, ale ciliai buvo tokie kitokie- liekni ir plonaskuriai ir kur kas mazesni, o cia va sukimsau huhgarian hot wax, taigi jie vos ne paprikos dydzio ir storasieniai- speju reikejo ipjaut g.gif o kaip jus darote?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 21, 08:55)
Istiko durnas klausimas: vakar marinavau cilius- cielus sukimsau ir marinatu uzpyliau,. pasterizavau , uzdariau ir sedziu mastydama- ogi vaisiu vidus liko pilni oro g.gif pernai dariau taip pat- laikesi gerai, ale ciliai buvo tokie kitokie- liekni ir plonaskuriai ir kur kas mazesni, o cia va sukimsau huhgarian hot wax, taigi jie vos ne paprikos dydzio ir storasieniai- speju reikejo ipjaut g.gif  o kaip jus darote?

Nieko nepjaunu ax.gif
Atsakyti
Merginos SOS! Pirmi metai auginu paprikas (siltnamy) ,isaugo nuostabios,vaisiu uzmezge gausybe,vaisiai stambus,grazus,bet... jie nenori nokti,stovi jau visas menuo zalios spalvos,o syryt gerai apziurejus dvi diziules paprikas radau prapuvusiais sonais..:/ gal kas patars-KAIP SUNOKINTI TAS PAPRIKAS,gal jas nuskynus kaip nors nokinti? ir apskritai,ko jos nori puti? Salia auga ciliukai-noksta puikiai..
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2013 08 22, 11:04)
Merginos SOS! Pirmi metai auginu paprikas (siltnamy) ,isaugo nuostabios,vaisiu uzmezge gausybe,vaisiai stambus,grazus,bet... jie nenori nokti,stovi jau visas menuo zalios spalvos,o syryt gerai apziurejus dvi diziules paprikas radau prapuvusiais sonais..:/  gal kas patars-KAIP SUNOKINTI TAS PAPRIKAS,gal jas nuskynus kaip nors nokinti? ir apskritai,ko jos nori puti? Salia auga ciliukai-noksta puikiai..

Ar tik nebus Trapez paprikos, pas mane iki siol sekmingai zalios kabo, kelios paraudo tik, as jau net nebelaukiu, kol spalva pakeis, jei reikia skinu ir kazka gaminu. Taip ir uzbaigsiu derliu spalvos normalios nesulaukus biggrin.gif Tik vat puti pas mane nepuna, keliose aptikau skylute o ten kirmele puotauja
Tiesa, anksciau buvau priskynus pilna deze, nes sakos linko, luzo nuo ju, pradejo raudonuoti bestovedamos, bet tuo paciu rauksletis pradejo, tai nebeimu i galva del tos spalvos, jos ir zalios skanios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 22 rugpjūčio 2013 - 12:28
Trapez valgome jau raudonas. bet jos ir setos vasario pirmom dienom. Labai fainos paprikos mesingos Purlpe Beauty (rudos) gausiai dera, bet velyvos, dabar tik valgtti pradejom ir Sladkij drakon. Bet su sladkj drakon toks idomumas, kad vieni krumai augina pailgas dideles paprikas, o kiti kubo formos dideles. bet nepykstu del to. Seklas taip ir uzvadinusi Sladkij drakon pailgos ir Sladkij drakon kubo formos biggrin.gif
Atsakyti
Avijacija- sirdingas dekui-<zemaibesilankstantissmalikas> radau prie duru laiskeli bigsmile.gif o ten tiek turto, kad kitamet vel svieciasi ciliu plantacija biggrin.gif
aciuaciuaciu 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dvi jau gavo, tai jau gerai smile.gif turėtų ir kitos dvi gauti...... tikiuosi paštas nepaves.
Atsakyti

Gal galit kas patarti kodėl mano paprikos Jupiter ir California Wonder ar kažkaip panašiai(pirkau Maximoj, o dabar, kai perskaičiau kokių pavadinimų jūs čia auginat, tai man gėda blush2.gif ) veda tik apatiniuose vainikuose, o viršūnės tik dabar žydėti pradeda blush2.gif , ką ne taip darau g.gif

Gal pasakysit kur perkat paprikų sėklas, pasidalinti jau neprašau, nes ir taip žmonės geranoriškai dalinasi čilių sėklytėmis, tai gėda prašyti visą laiką blush2.gif .
Gal aš prastas veisles auginu ar kas čia vyksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 22, 17:04)
Dvi jau gavo, tai jau gerai smile.gif turėtų ir kitos dvi gauti...... tikiuosi paštas nepaves.

Gavau ir aš ačiū labai smile.gif
Atsakyti