Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(svieske @ 2013 08 15, 22:56)
Auginau cilius Damian, kilian, ir Kristian Semo firmos, tokie labai astrus. Sakykit, ar galiu juos marinuoti, nebus ziauriai astrus? g.gif Gal dar patartumet kaip juos panaudoti... Ir dar, jus saldote cilius su visom seklom ar ne? Is anksto aciu uz atsakymus 4u.gif


marinuot gali, bet aštrumas tai vargiai ar dėl to pamažės biggrin.gif na daryk adžikas kokias, padažus aštresnius. Receptų pilna tikrai. Aš tai labai adžiką mėgstu, darau tokią su daržovėm ir tais čiliukais. Nu super,kai tingiu, į sriubą šaukštą tik įmeti ir vsio.
Beje, marinuoju aš su sėklom. Bet jei tau labai aštrūs, tai gali ir išimti jas. Nes aš tai marinuoju mažesnio aštrumo pipiriukus - jelapenus, jaloro ir panašius. Tai nesivarginu krapštydama sėklas.
o šaldyti.... na kaip jau čia tau patinka.
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2013 08 16, 13:48)
Siemet derlingumu mane stebino ir vis dar stebina Golden greek pepperoncini ir jalapeno . Super. Kitais metais apsisodinsiu jais. O vat su vieninteliu Rocoto orange liudnuma. Buvo tuneliuke, tai barste ziedus, perkeliau i lauka, kur vejas neuzpucia, tai krumas galingas isaugo, zydi, bet dar nei vieno vaisiaus nera. Kiek maciau, tai irgi barsto ziedus  g.gif


a manęs tie paperoncikai nesužavėjo...... va ant jelapenų nepykstu. Rocoto neturiu...... bet norėčiau kitais metais gal pabandysiu. Nes praeitais metais nelabai jis man spėjo sunokti, per vėlai daigas buvo pasodintas. O jis aukštaūgis, aš paskui jau jį genėjau visaip, kad tik nokintų vaisius savo.........
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 16, 14:14)
marinuot gali, bet aštrumas tai vargiai ar dėl to pamažės  biggrin.gif na daryk adžikas kokias, padažus aštresnius. Receptų pilna tikrai. Aš tai labai adžiką mėgstu, darau tokią su daržovėm ir tais čiliukais. Nu super,kai tingiu, į sriubą šaukštą tik įmeti ir vsio.
Beje, marinuoju aš su sėklom. Bet jei tau labai aštrūs, tai gali ir išimti jas. Nes aš tai marinuoju mažesnio aštrumo pipiriukus - jelapenus, jaloro ir panašius. Tai nesivarginu krapštydama sėklas.
o šaldyti.... na kaip jau čia tau patinka.

Aciu 4u.gif Gal galite dar adzikos recepta imesti, tos kur jus gaminate...
Dar noreciau pasidaryti ciliu uzpiltines su degtine, skaiciau kad labai sveika po sauksta ar pan. kasdien suvartoti. Gal kas daretes, kiek ten tu ciliu reikia deti , ar pilna indeli prigrusti ir uzpilti degtine?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 08 16, 15:23)
Aciu  4u.gif  Gal galite dar adzikos recepta imesti, tos kur jus gaminate...
Dar noreciau pasidaryti ciliu uzpiltines su degtine, skaiciau kad labai sveika po sauksta ar pan. kasdien suvartoti. Gal kas daretes, kiek ten tu ciliu reikia deti , ar pilna indeli prigrusti ir uzpilti degtine?


turėtų būti adžikos temoj. Dabar neturiu po ranka to recepto. Bet proporcijos tokios - 3 kg pomidorų (nulupti skūrą), 1 kg morkų, 1 kg. rūgštesnių obuolių, 1 kg paprikų, apie 200-300 gr česnako, druskos, acto truputuką (aš turėjau balzamiko acto tai jo porą šaukštų įpyliau, pagal skonį kokį šaukštą cukraus dar na ir čili pipiriukų (2-3 žiūrint kokie jie aštrumo). Viską sumalti mėsmale ir virti 1-1,5 val atidengtu dangčiu, kad skysta nebūtų. Prieš virimo pabaigą likus sudėti česnaką ir pavirus 15 min, įpilti actą. Užkaitinti ir į stiklainius....... Recepte nurodo dar ar net 200 ml aliejaus, bet aš dedu tik porą šaukštų aliejaus, nepatinka man tie riebalai kai plaukioja.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 08 16, 15:23)
Dar noreciau pasidaryti ciliu uzpiltines su degtine, skaiciau kad labai sveika po sauksta ar pan. kasdien suvartoti. Gal kas daretes, kiek ten tu ciliu reikia deti , ar pilna indeli prigrusti ir uzpilti degtine?



juokauji? doh.gif
vieną kajeną, ar kilianą, ar kitą vidutinio aštrumo, iš tų ne super aštrių kišu į 0,35 - 0,5 l degtinės buteliuką ir to aštrumo sočiai, jei nori vaistams naudoti. Buvau du pipirus sudėjus į puslitriuką, tai jau keletas metų stovi nesuvartotas, nes praryt nebegalim. dabar aš tą aštrią degtinę pilu po šaukštą į vakuojamus pomidorus, nes turiu tokį receptą su paslaptim smile.gif
aišku, kai sukiši pipirą, tai ne iš karto vartoti reikia, o kai pipiras pradės spalvą prarasti, tai vadinasi, kad stiprumas jau į degtinę pereina. ir nereikia sėklų išmesti, užtenka šoną įrėžti su peiliu, gali net kotuką dėl grožio palikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 16 rugpjūčio 2013 - 15:02
QUOTE(svieske @ 2013 08 16, 15:23)
Gal kas daretes, kiek ten tu ciliu reikia deti , ar pilna indeli prigrusti ir uzpilti degtine?

Aš tai prigrūdau džiovintų pilnai ir užpyliau.Bet dar nevartojau nei karto biggrin.gif Ir šiaip aš tuos čiliukus tik dėl grožio auginu,kaip gėles.Labai aštriai ne mėgėjai,marinuotų nevalgom,tik šaldytų ar džiovintų maltų kiek sunaudojam.Bet,kad labai gražūs jie man,spalvingi ax.gif

O,matau,Paladė parašė.Tai jau ten ta mano užpiltinė bus atominė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 08 16, 14:23)
Dar noreciau pasidaryti ciliu uzpiltines su degtine, skaiciau kad labai sveika po sauksta ar pan. kasdien suvartoti. Gal kas daretes, kiek ten tu ciliu reikia deti , ar pilna indeli prigrusti ir uzpilti degtine?

MB vieną labai jau "piktą" čili įmetė į puslitrį, palaikė porą savaičių, tai dabar net paragaut nebeįmanoma kaip aštru. Gal žiemą po šaukštą kaip vaistą ar labai jau sušalus...ir tai abejoju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 17 rugpjūčio 2013 - 20:48
Kai suviduriuojama, taip pat gerai toks užtaisas žarnyną dezinfekuoja biggrin.gif
Atsakyti
Nu aš čia ne į temą> bet gal kas nors patars kaip padaže su aštriasiais pipirais neutralizuoti raudono vyno actą - netyčia perdaug šliūkštelėjau doh.gif Ir taip gerokai per daug doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 08 16, 13:48)
Siemet derlingumu mane stebino ir vis dar stebina Golden greek pepperoncini ir jalapeno . Super. Kitais metais apsisodinsiu jais. O vat su vieninteliu Rocoto orange liudnuma. Buvo tuneliuke, tai barste ziedus, perkeliau i lauka, kur vejas neuzpucia, tai krumas galingas isaugo, zydi, bet dar nei vieno vaisiaus nera. Kiek maciau, tai irgi barsto ziedus  g.gif


Su Rocoto liūdnuma: aš auginau šiltnamyje, krūmas didžiulis, žydėjo, bet nei vieno vaisiaus nesulaukiau. Draugė augino balkonė, situacija analogiška. Taip ir neišskiaiškinau, ko jiems reikia: karščio/vėsesnės temperatūros ar problema laistyme..
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2013 08 18, 21:32)
Nu aš čia ne į temą> bet gal kas nors patars kaip padaže su aštriasiais pipirais neutralizuoti raudono vyno actą - netyčia perdaug šliūkštelėjau  doh.gif Ir taip gerokai per daug  doh.gif  doh.gif


cukrus šiek tiek švelnina, bet pats acto skonis padažuose dingsta po poros mėnesių, pvz čiatnius tik žiemą rekomenduoja pradėt valgyt, nes anksčiau actas jaučiasi, o paskui sušvelnėja.
Atsakyti
Šiandien jei prisėsiu prie sėklikių tai ryt išsiųsiu kelis laiškelius smile.gif Praeitą savaitę bais tingėjau.............
Atsakyti
Šiandien ryte išsiunčiau laiškučius Aidai į Klaipėdą, Sonatai į Mažeikius, Rūtai Į Vilnių ir Justinai į Ukmergę. Per až aš jau neatsirinksiu. Tai prašom po poros dienų pasitikrint pašto dėžutes. Dar porai mergaičių laiškučius užlaikysiu, nes ne tik čiliukus tarėmės. Tai tiek 4u.gif
Atsakyti