QUOTE(Venta9 @ 2013 08 08, 10:29)
Yerena, o kokios proporcijos tos adzikos su persikais ?
Nežinau kurioj temoj talpinti receptą, tad rašau čia (kas žino, perkelkite, prašau):
1 kg persikų (odeles nulupti) arba abrikosų
250 g džiovintų abrikosų
1-1,5 stiklinės cukraus (priklausomai nuo vaisių saldumo)
1-2 Habanero vaisiai
1 citrina (žievelė ir sultys)
1 a.š. druskos
2 šaukštai aliejaus
1 a.š. čili dribsnių
Supjaustytus persikus/abrikosus sudėti į puodą ir virti be vandens ant mažos- vid. ugnies, vis pamaišant. Pasmulkinti džiovintus abrikosus, sudėti į puodą, dažnai pamaišant. Sudėti smulkiai smulkiai supjaustytus Habanero (be sėklų). Po ~30 min, kai vaisiai taps košele, įberti cukrų ir druską, citrinos žievelę bei sultis, vis pamaišant. Kai cukrus ištirps- paragaukite, gal trūksta sūrumo/saldumo/rūgštelės. Adžikos konsistencija turi priminti tirštą uogienę. Atskirame puode pašildyti aliejų, suberti čili dribsnius ir po 3-5 sekundžių karštą aliejų supilti į adžiką. Gerai išmaišyti. Supilti adžiką į švarius stiklainius, užsukti, kai atvės- sunešti į rūsį.
Tiekti prie kepsnių (kiaulienos bei vištienos), su sūriais (ypač tinka sūriai su vaisių gabaliukais), mėsos marinavimui.