Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Venta9 @ 2013 08 08, 10:29)
Yerena, o kokios proporcijos tos adzikos su persikais ?

Nežinau kurioj temoj talpinti receptą, tad rašau čia (kas žino, perkelkite, prašau):
1 kg persikų (odeles nulupti) arba abrikosų
250 g džiovintų abrikosų
1-1,5 stiklinės cukraus (priklausomai nuo vaisių saldumo)
1-2 Habanero vaisiai
1 citrina (žievelė ir sultys)
1 a.š. druskos
2 šaukštai aliejaus
1 a.š. čili dribsnių
Supjaustytus persikus/abrikosus sudėti į puodą ir virti be vandens ant mažos- vid. ugnies, vis pamaišant. Pasmulkinti džiovintus abrikosus, sudėti į puodą, dažnai pamaišant. Sudėti smulkiai smulkiai supjaustytus Habanero (be sėklų). Po ~30 min, kai vaisiai taps košele, įberti cukrų ir druską, citrinos žievelę bei sultis, vis pamaišant. Kai cukrus ištirps- paragaukite, gal trūksta sūrumo/saldumo/rūgštelės. Adžikos konsistencija turi priminti tirštą uogienę. Atskirame puode pašildyti aliejų, suberti čili dribsnius ir po 3-5 sekundžių karštą aliejų supilti į adžiką. Gerai išmaišyti. Supilti adžiką į švarius stiklainius, užsukti, kai atvės- sunešti į rūsį.
Tiekti prie kepsnių (kiaulienos bei vištienos), su sūriais (ypač tinka sūriai su vaisių gabaliukais), mėsos marinavimui.
Atsakyti
Aciu, O cia tie 1-2 sauksteliau dribsniu yra is tu 2 habaneru ar dar kitu + ?
Atsakyti
Venta9, ne 1-2, o tik 1 arb. š. kitų, raudonų čili, stiklainiuose gražiai atrodys raudoni intarpai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 08 11, 10:39)
Venta9, ne 1-2, o tik 1 arb. š. kitų, raudonų čili, stiklainiuose gražiai atrodys raudoni intarpai  mirksiukas.gif

Aciu, supratau.
Atsakyti
Avijacija, lenkiuosi žemai ir aš 4u.gif 4u.gif ačiū už dalybas 4u.gif
Atsakyti
na va mano mylimukai jaloro. Tačiau jųs sėklų nedarau, nes jie hibridai. Tai tenka pirkti kiekvienais metais sėklikes.

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

ir šių metų favoritai. Red cherry.

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

Atsakyti
o jaloro astrumas panasus, kaip jalapeno? Man tokie maziau astrus patinka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 12, 09:55)
o jaloro astrumas panasus, kaip jalapeno? Man tokie maziau astrus patinka  blush2.gif

aha, panašus.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 12, 09:14)
aha, panašus.

Tada reiks ir man situ seklu nusipirkti ax.gif
Atsakyti
O jeloro tikrai hibridai? pernai buvau gavus seklyciu is Gaudviles, tai prisikrapsciau blush2.gif siemet atrodo indentiskai kaip ir pernai- nieks nepakito, nors salia augo daug kitu veisliu. arba mano akis mazai igudus tuos pokycius matyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 12, 12:05)
O jeloro tikrai hibridai? pernai buvau gavus seklyciu is Gaudviles, tai prisikrapsciau blush2.gif  siemet atrodo indentiskai kaip ir pernai- nieks nepakito, nors salia augo daug kitu veisliu. arba mano akis mazai igudus tuos pokycius matyti g.gif

nu rašo kad hibridas.... gal derlingumas sumažėja? a velnias žino. Gal ir man bandyt pasirinkti sėklų. Nes už tą sėklą mokėt 1 Lt ir dar kai jinai neišdygsta kuri....... tai spjaudytis noris smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 12, 12:15)
nu rašo kad hibridas.... gal derlingumas sumažėja? a velnias žino. Gal ir man bandyt pasirinkti sėklų. Nes už tą sėklą mokėt 1 Lt ir dar kai jinai neišdygsta kuri....... tai spjaudytis noris smile.gif

pala pala- as gi tik pirmi metai krapsciau. siemet gal ir turi but dar normalus, o va kitais metais gal jau spygutes kabes g.gif su paprikom man taip yra buve. sejau krapstytas is vaisiaus- uf kokie nusiseke buvo, o kitais metais savo is tu paciu susirinkau ir pissss... kiekvienas krumas vis kitoks, vienas kitas vos vos panasus i tai kas buvo pries metus ir kuom dziaugiausi.
Atsakyti