Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Avijacija @ 2013 08 05, 14:30)
Išrakinėjau savatgalį sėklas iš tų čilių, tai paskui visas vakaras rankos degė. Nu bet protas mano - reikėjo pirštinių. Ale tai eik dabar iki pardės.... namie nebuvo......
Tai jei šiandien supakuosiu, ryt jau išsiųsiu laiškelius mergaitės wink.gif Gal dar kam tų cherrių, tam jepalenų sėklikių reik?

man man tu apvalainiu reiktu blush2.gif galima adresa apturet i a.z. kad zinociau kur voka nusiusti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 05, 14:32)
man man tu apvalainiu reiktu blush2.gif  galima adresa apturet i a.z. kad zinociau kur voka nusiusti blush2.gif


jauuuu.... smile.gif tai jei dar kas labai nori - prašom. Kol negaila lotuliukas.gif
Atsakyti
Negi daugiau nereikia sėklų niekam? aš tik dalinčiau o jūs man neštumėt skanėstus lotuliukas.gif dabar sėdžiu apsiputojus, sausainiukus kemšu darbe. neveltui nuo čilių pirštai degė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Iš tikro tai nieko nereikia, jaučiu pareigą pasidalinti sėkliukėm. Nes pati pradėjau čilius auginti tada kai gavau iš kitos narės dovanų sėklikių 4u.gif
reiks kada nulėkt vėl iki čilių lysvės. Apžiūrėt. Habanerai jau bus sunokę...... bet ką aš su jais darysiu dar nežinau doh.gif jie juk aštrūs kaip velniai.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 07, 14:41)
Habanerai jau bus sunokę...... bet ką aš su jais darysiu dar nežinau  doh.gif  jie juk aštrūs kaip velniai.

Sudžiovinti ir sumalti, vartoti gaminant maistą wub.gif
Atsakyti
kaip džiovinat čilius? Juos reikia susmulkinti ar išskrosti ax.gif biggrin.gif ? Ar tiesiog tokius, kokie užaugo džiovinti?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Džiovinu tokius, kurie jau natūraliai plonasieniai - cielus, labiausiai tiko ir patiko orkaitėj. Tik vos vos praranda formą, spalva graži, sienelės tampa gana skaidrios ir matosi sėkliukės. Ant šniurelio suvertus, šalia pečiaus ar radiatoriaus - labai labai susiraukšlėjo, spalva - matainė ir gana ilgai trunka.

Tokius kaip jalapenai marinuočiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 07, 14:41)
Habanerai jau bus sunokę...... bet ką aš su jais darysiu dar nežinau  doh.gif  jie juk aštrūs kaip velniai.

siusiu dar viena laiska, blush2.gif maniskis 100proc kad nores seklikiu tokiu baisybiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 08 07, 16:44)
siusiu dar viena laiska,  blush2.gif  maniskis 100proc kad nores seklikiu tokiu baisybiu biggrin.gif


lotuliukas.gif
tai palauk tada dar. Aš ten dar kelių rūšių turiu. Jau nebepamenu......... tai kai surinksiu kolekciją sėkliukų tada galėsiu atsiųst vėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 08 07, 13:59)
Sudžiovinti ir sumalti, vartoti gaminant maistą  wub.gif

Ne silpnų pojūčių žmonėms tie habanerai...
Pernai prisiauginau, sudžiovinau, maliau kavamale. Iš pradžių sumaliau Ring of Fire (apie 50000 skovilio vnt.) - viskas daugmaž gerai.
Paskui ėmiausi habanerų. Sumaliau pirmą porciją, atsargiai atidengiau... ir užėmė kvapą. Tada jau procesas vyko taip: sumali, sulaikęs kvėpavimą ir kuo toliau ištiesęs rankas atidengi, atsargiai pastatai ant stalo ir porai minučių išeini. Paskui grįžti, nedarydamas staigių judesių ir stengdamasis kvėpuoti kuo negiliau, šaukšteliu išsemi, ir vėl mali naują porciją...
Taip ir stovi tie milteliai, praktiškai nenaudoti. Kažkiek naudojasi RoF, jų spalva ryškesnė, paprasčiau dozuoti. Habanerus gi ne mikro, o kokiais nano ar piko gramais dozuoti reiktų...
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 08 07, 22:33)

perskaiciau garsiai viska, tai MB sako tai jei nenaudoja, gal nori perleist biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 08 07, 14:41)
...Habanerai jau bus sunokę...... bet ką aš su jais darysiu dar nežinau  doh.gif  jie juk aštrūs kaip velniai.

Ir džiovinti turi savitą kvapą, kuris ne kiekvienam patinka. O daryti- galima daryti a'la adžika iš persikų su geltonais habanerais- labai skanu, kvapnu ir aštru.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2013 08 07, 22:33)
Habanerus gi ne mikro, o kokiais nano ar piko gramais dozuoti reiktų...

Nu jau, nesam drakonų giminės, bet malti eina į gamybą šaltu sezonu kasdien. Viskas gerai. Beje, džiovintus ir nesmulkintus galima laikyt, prieš gaminant sutrinti grustuvėje, labiau kvepia mirksiukas.gif
Atsakyti