Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 01, 12:08)
Pas mane trapez paprikos toliau sekmingai zaliuoja  doh.gif Kurios buvo nuskintos, dezeje lyg sonai raudonuoti pradejo, truputi pavyto, sakiau nebelauksiu, sumarinuosiu zalias. O ant krumo zalut zaluteles, vel uzaugo didziules, plesia krumo sakas, dvi jau nuluzo, vargas man su jom  biggrin.gif Nors beprotiskai derlingos, o ir skanios jos man, kad ir zalios.Raudonu dar neragavau  unsure.gif Idomu, kaip pas kitas su sia veisle reikalai? Jau raudonuoja, ar vis dar zalios?

Man irgi lūžti šakos pradėjo, o kaip gaila. Tai ir kuolelius pastačiau, ir prie tunelio lankų šakas rišu doh.gif
Palyginus, kaip čia anksti ėmėte valgyti kitų veislių paprikas, tai pas mane jos irgi vėlai atsirado. Apie pora savaičių iš 20 krūmelių nusiskinu po kokias 3-4 į savaitę. O šią savaitę jau ėmė nokti masiškai, šįvakar važiuosiu skinti ir vakuosiu.
Šiaip paprikas sėjau anksti ir į lauką išnešiau jau didžiules (bet be vaisių), o laukti nokimo teko ilgai. Bet vistiek gera veislė. Dėl ankstyvo pavalgymo galima sodinti ir kelias greičiau nokstančias, bet Trapez neatsisakysiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 01, 13:05)
siemet raudonas Trapez pradejau skinti dvi savaites iki Joniniu.

o jus pirstinaiciu nepamirskit biggrin.gif 
paskui prisiminiau Ex parasyma, kad naudojo tokiu atveju auksini usa. isstryniau delnus ir ta nakti jau galejau uzmigt- tikrai padeda smile.gif

Oho, kaip senai jau noksta, ner prosvaisciu iki siol pas mane/
Del pirstiniu jau prisiskaicius buvau biggrin.gif Jau ir vakar su jom dirbau, nors nemoku, nepatogu, bet visvien uzsimoviau, be to ir auksinio uso neturiu, nerizikuosiu biggrin.gif
QUOTE(Gardi @ 2013 08 01, 13:07)
Man irgi lūžti šakos pradėjo, o kaip gaila. Tai ir kuolelius pastačiau, ir prie tunelio lankų šakas rišu doh.gif
Palyginus, kaip čia anksti ėmėte valgyti kitų veislių paprikas, tai pas mane jos irgi vėlai atsirado. Apie pora savaičių iš 20 krūmelių nusiskinu po kokias 3-4 į savaitę. O šią savaitę jau ėmė nokti masiškai, šįvakar važiuosiu skinti ir vakuosiu.
Šiaip paprikas sėjau anksti ir į lauką išnešiau jau didžiules (bet be vaisių), o laukti nokimo teko ilgai. Bet vistiek gera veislė. Dėl ankstyvo pavalgymo galima sodinti ir kelias greičiau nokstančias, bet Trapez neatsisakysiu schmoll.gif

Pas mane irgi paramstytos, bet va praleidau kazkiek, neparemiau, neparisau visko ir luzo.
Na jei pradejo pas jumi nokti, palauksiu dar ir as, maz ir pas mane prades spalva keisti.O tas nuskintas zalias suvakuosiu, labai jau spiriojasi jos ir dezese guledamos. pomidorai tai mikliai dezese sunoksta, tik sudelioju, po dienos kitos reikia vel perrusiavima daryti.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 01, 13:10)
O tu jas saldai? Nebandziau niekad to daryti, o kaip, cielas, ar supjaustai?

Aha,šaldau ir daug.Supjaustau.Tas baltas žolės skonio Whitney dėl spalvos auginu-labai gražiai kokiam troškiny ar stiklainy man raudonos,geltonos,oranžinės,žalios ir baltos atrodo biggrin.gif
Tik juodų nerandu,kad spalvos termiškai apdorojant nepakeistų schmoll.gif
Atsakyti
vat su tuo Trapez luzinejimu tai jo... g.gif kasmet man jie ziauriai apluzta. palyginimui tos ''pasarines'' paprikos turi ne ka maziau vaisiu, gal net daugiau ir tikrai taip neluzta. baisu i ta pasarine net ziureti- vieni vaisiai doh.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif
Dar nesu girdėjus, kad paprikas pašarams vartotų lotuliukas.gif Raudonos, geltonos turi labiau išreikštą skonį, žalios - tokių kaip ir nėra, tiesiog nesunokusios, šios labiau žolę primena. Bet pašarinės-pramoninės lotuliukas.gif Kiek žiemą reikia šviežių ir perku parduotuvėse, nepasitaikė beskonės. Tiesa, apie gelsvai-žalsvai baltas kita istorija, jų ir sienelės plonesnės, ir norint skonį pajusti, reiktų specialiai tam pasiruošt, pvz., kurį laiką prieskonių nevartot - tuomet greit liežuvis tinkamai sureaguoja biggrin.gif
Atsakyti
beee.gif
nu tikrai pasarines, kaip gyva nesu ragavusi tokiu beskoniu. kazka klaikaus as cia pasisodinau. tikrai, net ziema parduotuvines buna skanesnes. plonasienes ir baltos. laikiau kol pagelto ir tapo orandzines- skonio neatsirado ir kvapo schmoll.gif i leco vis tiek sueis- jau koki kibira i slojkus sukimsau. pagalvojau, kad nuo pomidoru, cukraus ir druskos skonio igaus biggrin.gif nu bent jau tikiuosi...
Atsakyti
Pas mane trapez paprikos toliau sekmingai zaliuoja  doh.gif
Idomu, kaip pas kitas su sia veisle reikalai? Jau raudonuoja, ar vis dar zalios?

Pas normaliai noksta jos 4u.gif

O man tada klausimas, jos nesunokę nebūna karčios g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 08 01, 14:40)
Pas normaliai noksta jos 4u.gif

O man tada klausimas, jos nesunokę nebūna karčios g.gif ?

Nea, tikrai pas mane ne karcios. As i salotas ipjaustau, ir siaip patroskinu, ir idarytas su farsu dariau, skanu, tik tiek kad ne raudonos. Ir tikrai nera kaip zole
Atsakyti
Pas mane trapez paprikos toliau sekmingai zaliuoja  doh.gif Idomu, kaip pas kitas su sia veisle reikalai? Jau raudonuoja, ar vis dar zalios?

Pas mane išraudo ant krūmo, bet jau laaaaaaaaaabai ilgai laukt reikėjo, ir tai dar galai visų tokie liko žaliai-juodi doh.gif
Atsakyti
Tai va - vakar nuo savo 20 Trapez krūmelių nurinkau apie 40 sunokusių ar beveik sunokusių paprikų. Sulaukiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gardi @ 2013 08 02, 08:23)
Tai va - vakar nuo savo 20 Trapez krūmelių nurinkau apie 40 sunokusių ar beveik sunokusių paprikų. Sulaukiau biggrin.gif

thumbup.gif
O as senai nuskyniau didziausias ir padejau dezej nokti, dabar dar ilgiau teks laukti,kol kitos sunoks, nes palikau mazesnes, jos dar augo smile.gif
Atsakyti
Išrakinėjau savatgalį sėklas iš tų čilių, tai paskui visas vakaras rankos degė. Nu bet protas mano - reikėjo pirštinių. Ale tai eik dabar iki pardės.... namie nebuvo......
Tai jei šiandien supakuosiu, ryt jau išsiųsiu laiškelius mergaitės wink.gif Gal dar kam tų cherrių, tam jepalenų sėklikių reik?
Atsakyti