Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 31, 12:03)
Vobla, pernai labai gyrė Topgirl ir Topboy. Mano receptoriams jos jau ne paprikiškai saldžios, įdarant mėsos faršu neitin skanu buvo.

gali, but- buvau jau pamirsus kaip vadinasi. bet reiktu vis tiek kitamet pabandyt. siemet bjauriai daug pramoniniu veisliu prisidoinau, jau net ne technines brandos( kaip rekomenduojama skinti), net orandzines, nors turetu buti geltonos, o vis tiek jokios skonio ir kvapo. zole, da zole doh.gif
QUOTE(mamukas71 @ 2013 07 31, 12:07)
Tai reiškia reikia tręšti su kalcio salietra? g.gif
Ot prisifarširuosiu chemijos į paprikas, taip jau stengiausi auginti ekologiškai ir še tau schmoll.gif

manau, kad tresiant pagal nurodytas normas viskas turetu buti gerai g.gif juk tie patys Mendelejevo lenteles elementai naturaliai gludi dirvozemyje. ir jei kazkatro nepakanka- kodel augalui nepadeti? g.gif
neekologiskuma suprantu kai darzoves purskiamos perticitais, insekticidais ir trasu beriama virs leistinos normos.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 07 31, 09:59)
Kas turit kokį receptėlį marinuotų aštrių paprikų- parašykit čia ar man į asmeninį. Turiu šiemet daug įvairių, pabandyčiau marinuoti į mažus stiklainiukus ir padovanoti draugams..nes man viskas per aštru. Sėklas išimat prieš marinavimą ar cielus su sėklomis? Niekada nemarinavus, tik džiovintas sumalus, todėl tokie klausimai ir kyla wink.gif

Vakare įdėsiu visoms savo išbandytą ir man patikusį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 31, 12:57)
siemet bjauriai daug pramoniniu veisliu prisidoinau, jau net ne technines brandos( kaip rekomenduojama skinti), net orandzines, nors turetu buti geltonos, o vis tiek jokios skonio ir kvapo. zole, da zole doh.gif

gal galima būtų pavadinimus sužinot tų pramoninių, kad neprisipirk
Atsakyti
merginos, kurios prašėte manęs per AŽ sėklikių. Tai šiandien parsivežiau jau sunokusius čiliukus, bet dar kelias dienas pabrandinsiu sėklikes ir po savaitėlės jau galėsiu manau išsiųsti.
Beje jau šiandien gavau laiškelį iš Švenčionių, vakar išsiųstas buvo. Va kaip greitai paštas dirba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 31, 22:06)
merginos, kurios prašėte manęs per AŽ sėklikių. Tai šiandien parsivežiau jau sunokusius čiliukus, bet dar kelias dienas pabrandinsiu sėklikes ir po savaitėlės jau galėsiu manau išsiųsti.
Beje jau šiandien gavau laiškelį iš Švenčionių, vakar išsiųstas buvo. Va kaip greitai paštas dirba  biggrin.gif

siandien turetum gauti is vilniaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 31, 22:06)
Beje jau šiandien gavau laiškelį iš Švenčionių, vakar išsiųstas buvo. Va kaip greitai paštas dirba  biggrin.gif

Visuotinis džiaugsmas laukėjų tarpe biggrin.gif
Čia aš pioneers.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 31, 14:33)
gal galima būtų pavadinimus sužinot tų pramoninių, kad neprisipirk

sudetingas reikalas doh.gif auginu apie 40+ daigu. besodinant ju nezymejau, jie man susimaise. atpazystu tik tuos, kuriuos auginu ne pirmi metai: gourmet, trapez ir corno rosso. siti visi geri. is nauju sodinau markoni ir asti yellow ir dar kazka ko neberandu ipakavimo. va kazkurie siti ir neskanus. pagal kieki- greiciausai visi doh.gif nes mesingu storasieniu mazai, o tokiu ale ''bulgarisku''-daug doh.gif fui fui fui kokia zole...
Atsakyti
sitie bulgariski yra whitney f1 , labai derlingi, bet skonis kaip zoles. man nepatiko .baltosios paprikos.gal lauke ir geresnis ju skonis butu?
Atsakyti
Pas mane trapez paprikos toliau sekmingai zaliuoja doh.gif Kurios buvo nuskintos, dezeje lyg sonai raudonuoti pradejo, truputi pavyto, sakiau nebelauksiu, sumarinuosiu zalias. O ant krumo zalut zaluteles, vel uzaugo didziules, plesia krumo sakas, dvi jau nuluzo, vargas man su jom biggrin.gif Nors beprotiskai derlingos, o ir skanios jos man, kad ir zalios.Raudonu dar neragavau unsure.gif Idomu, kaip pas kitas su sia veisle reikalai? Jau raudonuoja, ar vis dar zalios?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 01, 12:08)
Idomu, kaip pas kitas su sia veisle reikalai? Jau raudonuoja, ar vis dar zalios?

Pas mani žalios ir ant krūmo,ir dėžutėj smile.gif Šaldysiu žalias,matyt,nes nenoriu pavytusių schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 08 01, 11:38)
Pas mani žalios ir ant krūmo,ir dėžutėj smile.gif Šaldysiu žalias,matyt,nes nenoriu pavytusių schmoll.gif

Ot veisle uzsispyrusi, nenori raudonuoti. Vien del to turbut kitais metais ieskosiu kazko kito. Bet kai paskaitau, kad skonis kitu kaip zoles, vel pradedu abejoti... As su medum marinuosiu jas, nes idariau su farsu, labai skaniai gavosi, skonis siu papriku tikrai visai nieko smile.gif

O tu jas saldai? Nebandziau niekad to daryti, o kaip, cielas, ar supjaustai?

Tiesa, dariau vakar jalapenus pagal Giedriaus recepta, pabandymui, bet uzpyliau su karstu marinatu slojikelius ir uzsukau ziemai, truputi dejau medaus ant dugno. Specialiai palikau paragauti neuzvakuotus. Vietoj tu prieskoniu, imeciau nuskinto raudonelio. Nu super skaniai gavosi bigsmile.gif Kazkiek seklu isemiau, bet atsibodo terliotis, kitus pjausciau su visom seklom. Ai, pries tai pipirus cesnakus ir svogunus nuplikiau su vandeniu, tada i slojikus kimsau. Noriu, kad ilgiau pastovetu, nei pora men. Suminkstes, tai suminkstes, man ir taip bus gerai smile.gif Bet cia tik pabandymui, priskintas cielas kibiras, dabar moraliskai ruosiuosi, kada cia pjaustyti pradeti g.gif Bandysiu dar ir pagal kitoki recepta daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 01 rugpjūčio 2013 - 12:44
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 01, 12:08)
Pas mane trapez paprikos toliau sekmingai zaliuoja  doh.gif Kurios buvo nuskintos, dezeje lyg sonai raudonuoti pradejo, truputi pavyto, sakiau nebelauksiu, sumarinuosiu zalias. O ant krumo zalut zaluteles, vel uzaugo didziules, plesia krumo sakas, dvi jau nuluzo, vargas man su jom  biggrin.gif Nors beprotiskai derlingos, o ir skanios jos man, kad ir zalios.Raudonu dar neragavau  unsure.gif Idomu, kaip pas kitas su sia veisle reikalai? Jau raudonuoja, ar vis dar zalios?

siemet raudonas Trapez pradejau skinti dvi savaites iki Joniniu. pirma karta taip, net pomidorai pradejo nokti daug veliau biggrin.gif bet sodinau jas jau su kabaliuojanciais vaisiais. keista, bet jie nenukrito ir toliau sau augo noko. tiesa, gavosi kiek mazesni, uzskure nuo persodinejimo, bet vistiek raudoni ir skanus
siaip tai kasmet nuo liepos vidurio man Trapezai jau tikrai raudonuoja. ne urmu, bet kai daug auginu - pilna burna valgyti galima, kepti, vekuoti.
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 01, 13:10)
Bet cia tik pabandymui, priskintas cielas kibiras, dabar moraliskai ruosiuosi, kada cia pjaustyti pradeti  g.gif  Bandysiu dar ir pagal kitoki recepta daryti...

mes moraliskai palaikysim, o jus pirstinaiciu nepamirskit biggrin.gif
as pernai skaiciau , kad reik pirstiniu, nu nereik man- nedegina. ale kai priruosiau visa partija BE PIRSTNIU, maniau mirsiu. kol pjausciau neskaudejo, pradejo po kokiu poros valandu degt. puse nakties delnus ikelus gulejau ir malones meldziau, ale paskui prisiminiau Ex parasyma, kad naudojo tokiu atveju auksini usa. isstryniau delnus ir ta nakti jau galejau uzmigt- tikrai padeda smile.gif
Atsakyti