QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 29, 09:46)
tiesiog išimt ir padžiovint ( neperdžiovint, blogas tuomet daigumas bus).
nesuprantu, kas yra neperdžiovint? laikau kambario temperatūroj popieriniam rankšluosty uždengtas ir negaliu reguliuot perdžiūvimo, tik po kelių savaičių sudedu į popierinius vokus, bet iš karto irgi nesukišu į nevėdinamus stalčius, tai jos džiūsta tiek, kiek joms reikia.
QUOTE(Paladė @ 2013 07 29, 13:46)
nesuprantu, kas yra neperdžiovint?
jei tokiu karštu oru kaip šiandien paliekam džiūti sėklas ant saulės, perdžius staigiai. Vėliau sėjant stebisi, kodėl sėklų daigumas prastas. Vat todėl gi

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 29, 14:20)
jei tokiu karštu oru kaip šiandien paliekam džiūti sėklas ant saulės, perdžius staigiai. Vėliau sėjant stebisi, kodėl sėklų daigumas prastas. Vat todėl gi 

ai ne, ant saulės visai nelaikau

o aš ieškau kaip čilius pamarinuoti...... giedraius receptas tai viskas aišku, bet jo ilgai neišlaikysi. Tai va galvoju ką čia padarius........ Giedriaus receptuką tai aš prieš šalčius visą derlių likusį sumarinuosiu. O va dabar........ gal ką žinot skanaus? Paskaitinėjau labai panašius receptus daro kaip agurkam, gal tik acto daugiau pila. Jaučiu ir man teks pabandyti taip.....
rusiškuose ieškok, ten didelė įvairovė
http://www.russianfo...s/bytype/?fid=8
http://kedem.ru/zagotovki/
http://www.russianfo...s/bytype/?fid=8
http://kedem.ru/zagotovki/
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 29, 14:42)
o aš ieškau kaip čilius pamarinuoti...... giedraius receptas tai viskas aišku, bet jo ilgai neišlaikysi. Tai va galvoju ką čia padarius........ Giedriaus receptuką tai aš prieš šalčius visą derlių likusį sumarinuosiu. O va dabar........ gal ką žinot skanaus? Paskaitinėjau labai panašius receptus daro kaip agurkam, gal tik acto daugiau pila. Jaučiu ir man teks pabandyti taip.....
pernai pagal ta pati giedriaus recepta uzpyliau karstu marinatu, pasterizavau ir laikiau per ziema, ne saldytuve. biski astrumas isbleso, bet man buvo kaip tik... labai gailejaus mazai pasidarius

QUOTE(Avijacija @ 2013 07 29, 14:42)
o aš ieškau kaip čilius pamarinuoti...... giedraius receptas tai viskas aišku...
Nusižiūrėjau šitą receptą, rudeniop bandysiu pirmą kartą.
QUOTE(yerena @ 2013 07 29, 20:43)
na aš panašų dariau šiandien..... tik šiek tiek daugiau acto pylės, bet druskos mažiau. Na dar su medum gal pabandysiu kokį stiklainiuką. Turiu nemažai čiliukų. Šių metų atradimas - tai užauginti iš Ventos9 sėklikių red cherry (large). Lygtais taip vadinas. Tokie sultingi ir protingai aštrūs. O svarbiausia labai graži forma, medelis nėra didelis ir apkibęs visas obuoliukais. Kas nori galėčiau kaunietėm po kokį perčiką duot, pasidarytumėt sėklų dar ir paskanautumėt

Va ką šiandien sudorojau:

Uploaded with ImageShack.us
pagrinde : jaloro, cherry, jalapenai.
QUOTE(vobla @ 2013 07 29, 22:07)
tikrai taip
