Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Paladė @ 2013 07 22, 14:47)
ar ne per daug acto? stiklinė juk 250 ml. Aš agurkų marinatui dedu 400 ml 3 l vandens, ir tai aštrokas

visada medus ir didesnis cukraus kiekis numusa rugstuma.darau siauo receptu ne vienus metus,labai skanu,svelnus skonis smile.gif
Atsakyti
aštrieji - kajenai, peperoncini ir kt. - dažnai parduotuvėse būna konservuoti žali. kas bandėt žalius ir jau sunokusius konservuot, ar skonis kažkuo smarkiai skiriasi? kažkurie aštresni?
Atsakyti
Na pagal viską tai aštresni sunokę turi būti. Bet aš tai pastebėjau kad žalius konservuoja tik jelapenus....... kajenu neužtikau dar ax.gif
va jelapenus tai marinavau ir žalius ir panokusius jau na man kažkaip nelabai kas ten skyrėsi...... bet gal kad kelias rūšis į vieną stiklainiuką dedu? ai svarbiausia skanu o visa kita dzin biggrin.gif
Atsakyti

Oi, čia pas jus jau marinavimai vyksta, o maniškės net nebando nokti verysad.gif . Nuskinta viena paprika (po genėjimo) ir keli čiliukai paraudo namuose, o šiltnamyje jokių ženklų link nokimo. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cccSonata @ 2013 07 24, 16:17)
Nuskinta viena paprika (po genėjimo)

Kaip suprast - po genėjimo ? Aš niekad negeniu paprikų. O ką duoda genėjimas ?
Atsakyti

Sveikos paprikų augintojos, gal patarsit kas nutiko mano paprikoms šiltnamyje, jau 4 nuskyniau supuvusias g.gif , dar taip nebuvo, kad ant kamieno supūtų verysad.gif
Atsakyti
O pas mane kazkas pradejo ciaumot papriku lapus g.gif ir nerandu kas- jokiu kenkeju, o skyles- ohoho! gal kokos auslindos ar ziogai g.gif kaip tai sugauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 25, 10:03)
O pas mane kazkas pradejo ciaumot papriku lapus g.gif  ir nerandu kas- jokiu kenkeju, o skyles- ohoho! gal kokos auslindos ar ziogai g.gif  kaip tai sugauti g.gif

atidziau pasiziurekit,na ,kad ir po lapu apacia.As vakar taip pat aptikau net tris riebius kirminus doh.gif .O jie dar ir kakalioja tokiais rutuliukais.Tai kas eda zinau ,kaip kovot nezinau .javascript:emoticon(':hm')Vakar tiesiog aprankiojau ir tiek.Nesinori purskaliot bele kuo.Kirminai prisitaike prie lapu spalvos,todel tikriausiai ir nepastebejot.(cia man taip buvo)
Atsakyti
Cia tikriausiai tos peteliskes padeda po lapais kiausineliu ir issirita kirminukai, beesdami uzauga, jie ir paprikas -vaisius pradeda poto est, pas mane buvo siltnamyje ir net pomidora apgrauze, gerai kad suradau ir sunaikinau niekadejus. O mano Jalapenai nekartus, tik prie kotelio kazkiek, gal cia tik pirmieji o kiti suastres, nes dar mazai noksta. O vat Peperonciki tai astrus iskart bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vidusas @ 2013 07 25, 10:39)
atidziau pasiziurekit,na ,kad ir po lapu apacia.As  vakar taip pat aptikau net tris riebius kirminus doh.gif .O jie dar ir kakalioja tokiais rutuliukais.Tai kas eda zinau ,kaip kovot nezinau .javascript:emoticon(':hm')Vakar tiesiog aprankiojau ir tiek.Nesinori purskaliot bele kuo.Kirminai prisitaike prie lapu spalvos,todel tikriausiai ir nepastebejot.(cia man taip buvo)

taip, visko galio buti- teks atdiziau apziuret. vakar kaip tik skyniau paprikas tai nusistebejau, kad apsiktos tokiais rutuliukais. matyt kazkur tie viksrai slepiasi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 25, 10:03)
O pas mane kazkas pradejo ciaumot papriku lapus g.gif  ir nerandu kas- jokiu kenkeju, o skyles- ohoho! gal kokos auslindos ar ziogai g.gif  kaip tai sugauti g.gif

Ir aš tą bėdą turiu, 1 diiiidelį kirminą radau, po to lyg nebeėdė niekas, bet dabar vėl ėda, bet nieko neberandu, jau nervas ima, nes pradėjo kristi visos užuomazgos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 07 24, 17:41)
Kaip suprast - po genėjimo ? Aš niekad negeniu paprikų. O ką duoda genėjimas ?

Aš pirmi metai turiu savo daržus (apie 15 arų blush2.gif ) ir darže visiška naujokė. Prisisodinau visko daug, tai ir klausimų iškyla daug. Bet prie esmės... Pas mane paprikų lapai dideli ir tiesiog gulėsi ant žemės, bijojau, kad kas nors neįsimestų, be to ir vaisių nesimatė, turėjau lapus praskleisti, kad apžiūrėti, kas auga. Todėl pradėjau ieškoti info apie paprikų genėjimą. Radau rusų kalba
http://www.youtube.c...h?v=Z8fP4pMQxQc
tai keletą paprikų taip ir pragenėjom.
Atsakyti