Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 16:07)
Auginu paprikas Trapez, nenori jos pas mane raudonuoti  schmoll.gif Jau menesi tikrai uzaugusios iki reikiamo dydzio, bet kaip zalios, taip zalios.

Pas mane tas pats unsure.gif Aš neapsikentusi 2 nuskyniau ir pamačiau, akd viena lyg jau buvo pradėjusi nuo kotelio pusės rausti smile.gif . Nokinsiu dėžėj-žiūrėsim kas gausis
Atsakyti
o aš jau prisiskynus visą maišelį čiliukų šiandien lėksiu namo marinuot biggrin.gif jau pasiilgau šito gėrio...... thumbup.gif
Atsakyti
Cia kazkada kai rodziau savo violetines paprikas, tai is violetiniu jos virsta raudonom bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 11 liepos 2013 - 15:58
na prisimarinavau, tik dabar rankos dega....... nors ne taip baisiai doh.gif tokius neaštrius pjausčiau (jaloro,carliston mild, hungarian black) bet visvien reikėjo dėtis pirštines biggrin.gif
Atsakyti
O pas mane čiliukai nujuodavo verysad.gif Kažkokia zaraza įsimetė, gal galėtumėt patarti, ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2013 07 19, 10:25)
O pas mane čiliukai nujuodavo  verysad.gif Kažkokia zaraza įsimetė, gal galėtumėt patarti, ką daryt?

neteko tokio dalyko matyti- gal kokia nuotrauka imestumet?
Atsakyti
pas mane prieš nokimą juoduoja, bet paskui pradeda nokti ir nyksta tas juodumas pamažu, kol visai dingsta ir čiliukai nuraudonuoja smile.gif

sakykit ar yra koks receptukas čiliukų ala padažui g.gif marinuoti cielų aš jų neneoriu, nes neesu garantuota ar valgys kas, be to, neperdaugiausiai ir turiu, tai galvoju sutrinti juos mėsmale ir pasiruošti padažiuką žiemai troškiniams, sriuboms smile.gif tik va galvoju druskos vien užteks tokiam dalykui ir kaip laikytųsi šaldytuve g.gif
Atsakyti
Mums pasiteisino toks receptas- čiliukus vienus arba su saldžiąja paprika sumalti ar susmulkinti, dėti į puodą, berti druskos šiek tiek, užpilti aliejumi (reikia nemažai, kad viskas būtų apsemta) ir ilgai ilgai ant mažos ugnies kaitinti - valandą, dvi, ne mažiau. Vis pamaišyti, kad nepritrauktų. Kaitinat iš lėto keisis spalva- jie tamsės ir įgaus daugiau skonio ir sodrumo. Galima kartu suberti česnakų, taip pat pasmulkintų. Toks pagardas tinka prie mėsos, sūrių, į sriubas- bet kur. Tai tarsi pastos koncentratas, gerai laikosi, nepelyja ir turi išraiškingą skonį.
Atsakyti
Sakykit, o kada galima sėti čiliukus iš sėklyčių, jei noriu juos auginti kambaryje?smile.gif Nes gavau išdžiovintų sėklyčių, bet neturiu visai dar patirties su pipiriukų sodinumu g.gif
Atsakyti
Tinkamas metas sėjai nuo vasario mėn. Galima sausio gale.Labai anksti pasėjus jie prastai auga, nes šviesos kambariuose mažoka, balkone būna dar šalta. Panašu būtu ir šiuo metu sėjant. Nespėtų pradėti žydėti, o orai link rudens, dienos trumpyn. Jei tai ne vien noras sėti, o dar tikimasi gauti vaisių, siūlyčiau atidėti kitam sezonui.
Atsakyti
Kapabull, ačiū už receptuką, reiks išbandyti, turiu nedaug, tad pats tas pabandymui smile.gif
Atsakyti
mergaitės koks ten geras receptas su medum paprika? radau aš konservavimo temoj tokį, padariau tikiuosi bus tas doh.gif na nedaug dariau jei ką.
Papildyta:
dariau pagal šį:

1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu
Atsakyti