Imu misini skirta agurku marinavimui. Uzsivirinu litra vandens, tada i verdanti vandeni dedu pora sauktu to misinio, acto pora saukstu, drusko sauksta, galima aliejaus sauksta, kam patinka, viska paverdu kokias 5 minutes, tada i stiklainio dugna dedu sauksteli medaus, pridedu ciliu ar ko sirdis geidzia ir uzpilu tuo marinatu, kai marinatas pravesta stiklainiuke, tai nupilu, vel uzvirinu, uzpilu ir uzsukus dangteliu apverciu stiklaini ir apkloju siltai. Kita diena nesu rusin. Pas amne dar saldytu ciliu yra, tai i ta marinata gabaliuka koki didesni idedu ir astriau buna, arba kam reikia daugiau astrumo marinuojan taip jalapenus, tai gali cili milteliu i marinata verdant ideti pagal skoni.
Vieno litro marinato uztenka dviem puslitrukams uzpilti.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 10, 08:10)
O gal kuri bandė čiliukus su medum daryt?
Ir aš dariau pagal tą receptą, tik medaus nedėjau . Bijojau per daug pasaldinti. Gavosi super. Supjaustytų čilių net neblanširavau, tik užpyliau verdančiu marinatu, užsukau ir uždengiau kaldra per naktį. Laikiau ne šaldytuve.
O kas dėl peršalimo ligų. tai čiliai tikrai veikia. Mes kelintą žiemą net sloga nesergam. Bet vyrai čilių valgo tiek, kad ne tik prakaitas muša, bet ir šiknas graužia
Kaktusėli. receptas tikrai tas
Auginu paprikas Trapez, nenori jos pas mane raudonuoti Jau menesi tikrai uzaugusios iki reikiamo dydzio, bet kaip zalios, taip zalios. Siandien radau 2 nukritusias ant zemes, sveikos, grazios, bet va pradejo kristi.Ant krumo jau nebeskaiciavau kiek ju, jau vos atlaiko svori, kas auginat tokias, pas jus irgi ilgai spalva keicia? Sakau, o jei as jas nuskinsiu, bent didziausias ir uzmarinuosiu pagal ta recepta su medumi, kazi, ar bus skanu?, realiai jos gi dar neprinokusios Krumus paramsciau, nes jau virto ant sono.
Trapez vėliausiai noksta iš mano turimų, bet spalvą jau pradeda keist.
O krinta pas mane irgi kai kurios. Tai radau išgraužtas skyles kažkieno
O krinta pas mane irgi kai kurios. Tai radau išgraužtas skyles kažkieno
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 10, 15:45)
Paprikas juk galima susinokinti nuėmus nuo krūmo
As pernai bandziau, tai jos man susiraukslejo
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 16:53)
As pernai bandziau, tai jos man susiraukslejo
Uždengtoje dėžėje? Tai gal labai labai sausa patalpa. Tačiau, jei jas taip ar taip marinuosi, tai nedidelis pasiraukšlėjimas stiklainy tikrai nesimatys
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 16:07)
Auginu paprikas Trapez, nenori jos pas mane raudonuoti Jau menesi tikrai uzaugusios iki reikiamo dydzio, bet kaip zalios, taip zalios. Siandien radau 2 nukritusias ant zemes, sveikos, grazios, bet va pradejo kristi.Ant krumo jau nebeskaiciavau kiek ju, jau vos atlaiko svori, kas auginat tokias, pas jus irgi ilgai spalva keicia? Sakau, o jei as jas nuskinsiu, bent didziausias ir uzmarinuosiu pagal ta recepta su medumi, kazi, ar bus skanu?, realiai jos gi dar neprinokusios Krumus paramsciau, nes jau virto ant sono.
treti metai auginu trapez. gal kiek velyvesnes, bet po biski jau raudonuoja. tikrai labai derlingos- verta luktelt kol sunoks, nes sunoke tikrai gero skonio. bet beda pas mane ta pati kasmet- pradeda sakos luzinet svorio neatlaikiusios. jau suraisioju, sumazgau ir vis tiek
O mano paprikos vargšės , šiandien nuvažiavus žiūriu - bėda nes nebėr viršūnių . Taip džiaugiaus , kad gražiai mezga, nes sunkiai kas metai man su jom sekėsi . Po to radau ilgą kirminą , žalią per visą lapą, tai taip susinervinau, kad ... po to gailėjaus,kad nenufotkinau, kas ten toks pasidarbavo .Adengiau agro, nuskyniau lapus skylėtus , matysiu kaip bus kitą kartą.
QUOTE(Kapabull @ 2013 07 05, 10:05)
LABAI skanu konservuotos kriaušės saldžiame sirupe su aštriais pipirais. Labai tinka prie paukštienos ir prie bet ko
oi kaip įdomu, gal galim receptuką
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 10, 16:00)
Uždengtoje dėžėje?
Nea, paprastai, ant stalo
QUOTE(vobla @ 2013 07 10, 16:25)
treti metai auginu trapez. gal kiek velyvesnes, bet po biski jau raudonuoja. tikrai labai derlingos- verta luktelt kol sunoks, nes sunoke tikrai gero skonio. bet beda pas mane ta pati kasmet- pradeda sakos luzinet svorio neatlaikiusios. jau suraisioju, sumazgau ir vis tiek
Visdelto rytoj apskainiosiu, nors po kelias nuo krumo, palengvinsiu nasta