Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(ptashka @ 2013 07 08, 09:11)
Situos dejau su agurkais, tai labai normaliai, neuzastrina smile.gif Ir skanus gavosi. Aisku, nuo marinato priklauso smile.gif
O va Koral sukisau tai agurkai atominiai gavosi, tu daugiau ir nebeauginu, nera kur sunaudoti.

As irgi nekaitinu, indaploveje isplaunu ir isdziovinu. Kartais nebent dangtelius su spiritu pravalau, bet ir tai nevisada.

as isplikau pries pat dedama ,ju nesausinu.svarbu ,kad darai viska iskarto .o ne ryta isplikai ,o vakare tik kisi i slovikus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2013 07 08, 05:57)
Niekada nesu kaitinusi ir nekaitinu stiklainiu.

aš net nežaidžiu su verdančiu vandeniu, soda ištrinu, perplaunu karštu vandeniu iš krano ir viskas-dar niekad nenušaudė dangtelių, ir laikydavau tokius stiklainius ne rūsyje, o virtuvėj kamputyje prie radiatoriaus vamzdžių, pernai tik vyras pastatė lentynas rūsyje, tai dabar gyvenu kaip ponia smile.gif ) dangtelius metu į verdantį vandenį kelioms sekundėms smile.gif

QUOTE(ptashka @ 2013 07 08, 09:11)
As irgi nekaitinu, indaploveje isplaunu ir isdziovinu. Kartais nebent dangtelius su spiritu pravalau, bet ir tai nevisada.

bus nauja virtuvė tuoj su indaplove, bandysiu ir aš indaplovėj, tikrai girdėjau, kad pasiteisina ir vargo mažiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(viola78 @ 2013 07 08, 12:13)
aš net nežaidžiu su verdančiu vandeniu, soda ištrinu, perplaunu karštu vandeniu iš krano ir viskas-dar niekad nenušaudė dangtelių, ir laikydavau tokius stiklainius ne rūsyje, o virtuvėj kamputyje prie radiatoriaus vamzdžių, pernai tik vyras pastatė lentynas rūsyje, tai dabar gyvenu kaip ponia smile.gif ) dangtelius metu į verdantį vandenį kelioms sekundėms smile.gif
bus nauja virtuvė tuoj su indaplove, bandysiu ir aš indaplovėj, tikrai girdėjau, kad pasiteisina ir vargo mažiau thumbup.gif

ir nezaidziu jokia soda ,viskas ir be jos dezinfekuojasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2013 07 08, 16:03)
ir nezaidziu jokia soda ,viskas ir be jos dezinfekuojasi  4u.gif

Kokios jūs drąsios! Na kadangi aš tik praeitais metais rimtai pradėjau konservuoti, tai dar pažaisiu..... Ir taip anyta stebisi, kad aš soda plaunu stiklainius tik po karštu vandeniu, o ji visada verdančiu vandeniu ir dar palaiko kelias minutes....
Atsakyti
Pas mane jalapenai zali, kada skinti? Jau maciau keli vaisiai tokiais sviesiais taskiukais dryziukais pasipuose, tai jau prinoke gal?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 16:40)
Pas mane jalapenai zali, kada skinti? Jau maciau keli vaisiai tokiais sviesiais taskiukais dryziukais pasipuose, tai jau prinoke gal?

Jie prinoke buna raudoni, bet kai atsiranda tie dryziukai, tai yra pribrende skinimui ir marinavimui pvz.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 08, 17:28)
Jie prinoke buna raudoni, bet kai atsiranda tie dryziukai, tai yra pribrende skinimui ir marinavimui pvz.

Visi raudoni? Ant pakelio tai zali vaisiai buvo nupiesti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 18:48)
Visi raudoni? Ant pakelio tai zali vaisiai buvo nupiesti  g.gif

Cia kaip su Hungarian-ant pakelio spalvoti, bet prinoke vistiek vienos spalvos buna. Bent jau pas mane. O jalapenai pas mane tie trumpi ir storesni, tai skinu as juos zalius ir marinuoju. Skinis kaip marinuoto jalapeno biggrin.gif Bet pilnai prinoke jie raudoni smile.gif Seklas irgi tik is tokiu raudonu renku kitiems metams.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 08, 18:06)
Cia kaip su Hungarian-ant pakelio spalvoti, bet prinoke vistiek vienos spalvos buna. Bent jau pas mane. O jalapenai pas mane tie trumpi ir storesni, tai skinu as juos zalius ir marinuoju. Skinis kaip marinuoto jalapeno  biggrin.gif  Bet pilnai prinoke jie raudoni  smile.gif  Seklas irgi tik is tokiu raudonu renku kitiems metams.

Mat kaip bigsmile.gif Vadinasi nemazai prisiskinti jau galiu smile.gif
Man jalapenai labai skanus pirktiniai, bet skaiciau, kad savos gamybos astresni buna, net nezinau tada, ar as juos valgyti galesiu, pirktiniai jau pats tas astrumas, ar yra kokiu gudrybiu kaip ta astruma panaikinti, nors kiek susvelninti. Zinau,kad seklos astrios, bet kiekviena isvalyti baisiai daug darbo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 19:28)
Mat kaip  bigsmile.gif Vadinasi nemazai prisiskinti jau galiu  smile.gif
Man jalapenai labai skanus pirktiniai, bet skaiciau, kad savos gamybos astresni buna, net nezinau tada, ar as juos valgyti galesiu, pirktiniai jau pats tas astrumas, ar yra kokiu gudrybiu kaip ta astruma panaikinti, nors kiek susvelninti. Zinau,kad seklos astrios, bet kiekviena isvalyti baisiai daug darbo  blush2.gif

As skinu,kai dar nebuna tu baltu dryzeliu. Jie buna dideli, bet dar be dryziuku, tai nera jie ten astrus pas mane. Nepalyginsi su kokiu Golden greek pepperoncini, kuris ir zalias astresnis kur kas. Ne pati jo nevalgau, tik MB labai juos megsta. O man jalapenas pats tas. Su visom seklom marinuoju, tik nelaukiu to subrendimo pilno.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 08, 19:00)
As skinu,kai dar nebuna tu baltu dryzeliu. Jie buna dideli, bet dar be dryziuku, tai nera jie ten astrus pas mane. Nepalyginsi su kokiu Golden greek pepperoncini, kuris ir zalias astresnis kur kas. Ne pati jo nevalgau, tik MB labai juos megsta. O man jalapenas pats tas. Su visom seklom marinuoju, tik nelaukiu to subrendimo pilno.

Gal galit pasidalinti receptu kaip marinuojat jelapenus? Pas mane namie ant palangės auga jalapenai. Tiesa, o kuo juos trešiat?
Atsakyti
QUOTE(Supronti @ 2013 07 09, 07:48)
Gal galit pasidalinti receptu kaip marinuojat jelapenus? Pas mane namie ant palangės auga jalapenai. Tiesa, o kuo juos trešiat?

Vakar daviaus per interneta, be Giedriaus recepto (norejau kuo greiciau ir paprasciau blush2.gif )radau beveik visur vienoda, buvau ir i rusu temas ilindus, ir ka, pagaminau 3 mazucius slojikeliu. 1l. vandens, vienas saukstas druskos, 1 saukstas cukraus ir 3-4 saukstai acto.Skirtumas aprasymuose buvo tik toks, kad kiti dar zoliu deda( krapu, petrusku, cesnako, lauro lapo,...) as dejau tik cesnaka, viskas, labai greita ir paprasta. Tk va koks skonis bus, nezianau biggrin.gif
Atsakyti