Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 04, 11:52)
Idomu, jei nekaitinciau, laikytu? Jei pries tai uzpilciau, nupilciau ir vel uzpilciau marinatu, nu taip man tas kaitinimas nepatinka  doh.gif I puoda telpa vienas didesnis stiklainis, is virtuves neiseiciau, jei kaitinciau  verysad.gif Pagal ideja turetu laikyti, pernai dariau pomidorus tik su druska ir cukrum, jokio acto nepyliau, nei vienas stiklainis neissove  ax.gif

puoda didesni nusipirkt mirksiukas.gif
pas mane indukcine, tai puikiausiai eina senoviniai emaliuoti puodai. jais nustatau visas imanomas skyles, nustatau temperatura, laikmati ir einu toliau po namus sukinetis. gryztu uzsukinet dangtelius kai jau pradeda cypseti. va prie dujines vyrykles tai rymot su temometru reikdavo doh.gif
o bandziau su nupylinejimais, netgi po kaldra kist- nesigauna man- viskas issaudo, o jei ne issaudo, tai vis tiek nevalgoma- marinatas pasidaro drumstas- botulizmo rojus. dar pernai galvojau, gal ciliuku neikaitinsiu- jie patys is saves zarazni. nei velnio verysad.gif tu, kuriu nepakaitinau, o pora kartu uzpyliau- nuleke dangciai. gaila...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 04, 07:49)
kai laikas ateis, tai ir nusispalvins smile.gif Neliks žalios, vasara dar net neįpusėjo smile.gif
o tą, kur supykus, tai apžiūrėkit - gal kurmis pasikasė, gal skruzdės po šaknim įsikūrė, o gal per sausa ar netręšta...

Dekui uz atsakyma. Del dregmes, tai visos vienodai gauna . Kai laistau, tai laistau visas. Kurmo nera, o skruzdeliu tai yra, naikinu as vis...
Del tresimo.....atvirai pasakius esu tresusi tik pomidorus ir agurkus blush2.gif
Atsakyti
stiklainių 'sterilizavimas' pas mane atrodo taip - sudedu visus stiklainius ir dangtelius į indaplovę ir išplaunu, palieku natūraliai išdžiūt, paskui užsuku dangtelius. Vakuojant dangtelių net spiritu nebetrinu, tik uždedu ant kaitinami stiklainio.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 04, 17:36)
as stiklainiu nekaitinu jau n metu, su spiritu praskalauju ir ramu, dezinfekcija garantuota, o ir uzima minimaliai laiko. Pernai, kur raso, kad reikia kaitinti su marinatu,  visus slojikus du kartus uzpildavau. Neturiu ir as tokio didelio puodo, pas mane indukcine, tai net nemaciau didelio pirkti. Turiu toki ,kur ant dujines statydavau, per 4 skyles, bet netinka sitas.
O tu jau vakuoti pradejai  bigsmile.gif
As siandien uzsiraugiau agurkeliu greitam vartojimui, su voveruskom bus,mmmm

Pas mane agurkeliai kol kas zali visi sueina. Bet jau tuoj bus galima ir uzsiraugt ant greito vartojimo.

Stiklainius as iskaitinu mikrobangej arba orkaitej.

Aha, jau turiu uzsivakavus biskiuka sparaginiu, jalapenu, papriku ir dar Golden greek pepperoncini. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 05, 08:16)
Pas mane agurkeliai kol kas zali visi sueina. Bet jau tuoj bus galima ir uzsiraugt ant greito vartojimo.

Stiklainius as iskaitinu mikrobangej arba orkaitej.

Aha, jau turiu uzsivakavus biskiuka sparaginiu, jalapenu, papriku ir dar Golden greek pepperoncini.  smile.gif

Papasakokite placiau apie stiklainiu sterilizavima. As pirma karta bandysiu uzkonservuoti bent kelis stiklainius agurkeliu, o po to ir paprikeliu, tai net nelabia suprantu kaip dabar daroma. Kiek pamenu senus laikus, tai mama ten ilgai zaizdavo su puodais , verdanciais vandenimis ir t.t....

Busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
Aš tai niekaip nesuprantu,koks tikslas sterilizavimo, jei vistiek arba pilasi verdantis marinatas arba kaitinasi puode viskas.Gi tuo pat ir sterilizuojasi viskas.
Aš niekad neužsiimu papildomu darbu doh.gif Svarbu švariai išplauta viskas. Visada viskas laiko.
Nebent kaip pernai smarkiai per mažai druskos įdėjau,tai tie keli stiklainiai ir prarūgo doh.gif

Tfu, bet čia visai ne ta tema doh.gif
Jūs man geriau papasakokit, kur aštrius pipirus dedat dar, be Giedriaus recepto? Kažkaip visai mano vyras jų nenori biggrin.gif Tai pakolkas tik dalinu juos doh.gif
Įdomu ar tiktų kokį pvz vieną Hungarian wax su agurkais užmarinuot? Ar nebūna per aštru?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 05 liepos 2013 - 09:58
LABAI skanu konservuotos kriaušės saldžiame sirupe su aštriais pipirais. Labai tinka prie paukštienos ir prie bet ko smile.gif
Atsakyti
Pernai i agurkus dejau kajan pipirus. Bet naminiu, tai zutenka vieno ar dvieju i stiklainiuka. ir tai, kartu sumarinatu ankstis paverdu ir paskui viska supilu i agurkus. Astrumo uzteko. I adzikas dekit, misraines astrias darykite, pomidoru padaza astru dariau. Daug kur sueina.
Atsakyti
As tai pernai marinavau su saldziarugsciu marinatu kaip agurkus. mazuose stiklainiukuose. jau kai pabaigoj derliu nuemiau- tai visokiu spalvu buvo- juodi, raudoni, zali ,geltoni. labai graziai stiklainiukuose atrode. kol atradom, kad jie dar ziauriai skanus gavosi doh.gif migom neliko. man tai vieni per astru, bet ant picos dedavau gabaliukais, o vat vyras taip valge. dar i darba nesesi, tai sake vos atsukdavo slojkiuka- tuoj kaulintoju atsirasdavo biggrin.gif . kadangi marinata dariau ''is lempos'', tai labai bijau, kad siemet galiu taip gerai nebepataikyti doh.gif
Atsakyti
Aš stiklainius kaitinu arbatinio pagalba. Užverda arbatinis, atidengiu dangtį ir dedu stiklainį. Ir taip keičiu: vienas kaitinasi, kitas turinio pripildomas. ir dangtelius dar taip pakaitinu, tik juos aš palaikau pati. Žinoma, visos šios procedūros daromos su pirštinėmis.
Atsakyti
Niekada nesu kaitinusi ir nekaitinu stiklainiu.Visada pries kisdama agurkus,paprikas ar misraines , isplikau verdanciu vandeniu,kartu ir dangtelius uzsukamus(nuo zirneliu).Uzsukamus kitus su spiritu.Labai gerai viskas laikosi.Ir maziau vargo smile.gif Patirtis daug metu taip darau
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 05, 09:55)

Tfu, bet čia visai ne ta tema doh.gif
Jūs man geriau papasakokit, kur aštrius pipirus dedat dar, be Giedriaus recepto? Kažkaip visai mano vyras jų nenori biggrin.gif Tai pakolkas tik dalinu juos doh.gif
Įdomu ar tiktų kokį pvz vieną Hungarian wax su agurkais užmarinuot? Ar nebūna per aštru?

Situos dejau su agurkais, tai labai normaliai, neuzastrina smile.gif Ir skanus gavosi. Aisku, nuo marinato priklauso smile.gif
O va Koral sukisau tai agurkai atominiai gavosi, tu daugiau ir nebeauginu, nera kur sunaudoti.

As irgi nekaitinu, indaploveje isplaunu ir isdziovinu. Kartais nebent dangtelius su spiritu pravalau, bet ir tai nevisada.
Atsakyti