Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 03, 19:50)

Gaudvilė, 03 Lie 2013 - 19:50, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Gaudvilė, 03 Lie 2013 - 19:50, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

tai, kad ji jau valgoma. Jei kada kyla klausimų, reikia tiesiog ragauti, neprinokusios aitresnį skonį turi. Ne tą čilinį, o tokį kaip neprinokusio vaisiaus, bet pagal nuotrauką sprendžiant, jau tikrai galima drąsiai jamt wink.gif

tai, kad ji jau valgoma. Jei kada kyla klausimų, reikia tiesiog ragauti, neprinokusios aitresnį skonį turi. Ne tą čilinį, o tokį kaip neprinokusio vaisiaus, bet pagal nuotrauką sprendžiant, jau tikrai galima drąsiai jamt wink.gif

Paemiau, dekui, jau paragavom wink.gif

Bet neskani, daugiau neauginsiu.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2013 07 03, 20:37)

Mopsyte, 03 Lie 2013 - 20:37, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Mopsyte, 03 Lie 2013 - 20:37, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Labas vakaras . Atejau su klausimuku. Esu pasodinusi paprikas PUSZTAGOLD ir SWEET PEPPER . Papriku milijonas, bet kol kas visos zalios. Kada jos turetu pradeti igauti splava??
Beje, viena paprika yra supykusi, nzn kas jai, buvo pradejusi auginti paprikeles ir sustojo, numete daug lapu ir stovi vietoje....

P.S. Tik pirmi metai kaip auginu, todel atsiprasau uz kvaila klausima.  blush2.gif

Dekui  4u.gif

Labas vakaras . Atejau su klausimuku. Esu pasodinusi paprikas PUSZTAGOLD ir SWEET PEPPER . Papriku milijonas, bet kol kas visos zalios. Kada jos turetu pradeti igauti splava??
Beje, viena paprika yra supykusi, nzn kas jai, buvo pradejusi auginti paprikeles ir sustojo, numete daug lapu ir stovi vietoje....

P.S. Tik pirmi metai kaip auginu, todel atsiprasau uz kvaila klausima.  blush2.gif

Dekui  4u.gif

kai laikas ateis, tai ir nusispalvins smile.gif Neliks žalios, vasara dar net neįpusėjo smile.gif
o tą, kur supykus, tai apžiūrėkit - gal kurmis pasikasė, gal skruzdės po šaknim įsikūrė, o gal per sausa ar netręšta...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 03, 15:09)

Paladė, 03 Lie 2013 - 15:09, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Paladė, 03 Lie 2013 - 15:09, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

ir aš vienas šviesias turiu - sweet banana, tai irgi nesuprantu, ragaut jau, ar dar laukt smile.gif Tokia gelsvai salotinė, spalva panaši į tavo nuotraukoje, tik forma kita.

ir aš vienas šviesias turiu - sweet banana, tai irgi nesuprantu, ragaut jau, ar dar laukt smile.gif Tokia gelsvai salotinė, spalva panaši į tavo nuotraukoje, tik forma kita.

Sias pernai auginau... Man jos kazkoks nesusipratimas-beskones, zole...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 04, 09:00)

madmuazele, 04 Lie 2013 - 09:00, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

madmuazele, 04 Lie 2013 - 09:00, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

kai paragausiu, pasidalinsiu įspūdžiais smile.gif
aš jas konservavimui auginu, nes siauros, gerai į stiklainius telpa. Mėgstu mixus konservuot saldžiarūgščiam marinate - nedidelės cielos paprikikės, maži patisonai, keli agurkiukai, pomidoriukai. Gerai sueina per žiemą.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 04, 08:10)

Paladė, 04 Lie 2013 - 08:10, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Paladė, 04 Lie 2013 - 08:10, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

aš jas konservavimui auginu, nes siauros, gerai į stiklainius telpa. Mėgstu mixus konservuot saldžiarūgščiam marinate - nedidelės cielos paprikikės, maži patisonai, keli agurkiukai, pomidoriukai. Gerai sueina per žiemą.

Butu idomu kita nuomone isgirsti drinks_cheers.gif
Bet jos gana ilgos g.gif Ir plonasienes... Pernai marinavau nemazai-tai vistik storasienes skaniausios. Pasidalinkit receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 04, 09:12)

madmuazele, 04 Lie 2013 - 09:12, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

madmuazele, 04 Lie 2013 - 09:12, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Butu idomu kita nuomone isgirsti  drinks_cheers.gif
Bet jos gana ilgos g.gif Ir plonasienes... Pernai marinavau nemazai-tai vistik storasienes skaniausios. Pasidalinkit receptu 4u.gif

Butu idomu kita nuomone isgirsti  drinks_cheers.gif

dabar jau sprindį siekia, daugiau nebeaugs, nes noksta. Mixus dedu į 1,5-2 l stiklainius, vistiek greit susivalgo - vienam vieni patinka, kitam kiti. O kol nepabandžiau, kaip jos gausis, tai nuomonės ir neturiu, galiu tik dėtis į galvą kitų smile.gif
dar konservavimui auginu mažutes paprikytes hamik, bet jos vėliau sėtos, tik pradeda derėt.

IDEALUS saldžiarūgštis marinatas daržovėms, laiko patikrintas mano receptas
Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vynuogių acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Marinuojamos jaunos nedidelės daržovės, viskas, kas tuo metu yra - patisonai, pomidorai, agurkai, paprikos, žiediniai kopūstai ar brokoliai.
Daržovės nuplaunamos, bet nepjaustomos. Tik agurkams nupjaunami galiukai, paprikos su kotukais.

Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves - patisonus, agurkus, paprikas, pomidorus, žiedinio kopūsto ar brokolio žiedyną, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l – 15 min
2 l – 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.

Atsakyti
Dekui 4u.gif Einu rasytis i savo sasiuvini-butinai isbandysiu. bigsmile.gif

Pas mane jos uzaugo apie 15-20 cm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 04, 08:46)

Paladė, 04 Lie 2013 - 08:46, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Paladė, 04 Lie 2013 - 08:46, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

IDEALUS  saldžiarūgštis marinatas daržovėms, laiko patikrintas mano receptas

IDEALUS  saldžiarūgštis marinatas daržovėms, laiko patikrintas mano receptas

Idomu, jei nekaitinciau, laikytu? Jei pries tai uzpilciau, nupilciau ir vel uzpilciau marinatu, nu taip man tas kaitinimas nepatinka doh.gif I puoda telpa vienas didesnis stiklainis, is virtuves neiseiciau, jei kaitinciau verysad.gif Pagal ideja turetu laikyti, pernai dariau pomidorus tik su druska ir cukrum, jokio acto nepyliau, nei vienas stiklainis neissove ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 04, 11:52)

zikas1970, 04 Lie 2013 - 11:52, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Idomu, jei nekaitinciau, laikytu? Jei pries tai uzpilciau, nupilciau ir vel uzpilciau marinatu, nu taip man tas kaitinimas nepatinka  doh.gif I puoda telpa vienas didesnis stiklainis, is virtuves neiseiciau, jei kaitinciau  verysad.gif Pagal ideja turetu laikyti, pernai dariau pomidorus tik su druska ir cukrum, jokio acto nepyliau, nei vienas stiklainis neissove  ax.gif

Idomu, jei nekaitinciau, laikytu? Jei pries tai uzpilciau, nupilciau ir vel uzpilciau marinatu, nu taip man tas kaitinimas nepatinka  doh.gif I puoda telpa vienas didesnis stiklainis, is virtuves neiseiciau, jei kaitinciau  verysad.gif Pagal ideja turetu laikyti, pernai dariau pomidorus tik su druska ir cukrum, jokio acto nepyliau, nei vienas stiklainis neissove  ax.gif

aš nebandžiau pylinėt, nes man tos procedūros nepatinka smile.gif
Bet jei tu jau ranką įmušus, tai turėtų laikyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziogellis @ 2013 07 01, 08:55)

ziogellis, 01 Lie 2013 - 08:55, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

ziogellis, 01 Lie 2013 - 08:55, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

pati pirmi metai auginu, bet radau parasyta, kad kai atsiranda tokie balti itrukimai ar kaip juos pavadinti 4u.gif

pati pirmi metai auginu, bet radau parasyta, kad kai atsiranda tokie balti itrukimai ar kaip juos pavadinti 4u.gif

ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 04, 11:52)

Pernai as tik iskaitindavau stiklainius gerai ir viena karta uzpildavau marinatu. Viskas ten laike. Siemet du kart uzpilineju. Kaitinti su visais stiklainiais tokio puodo namie neturiu.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 04, 15:09)

*Aukse*, 04 Lie 2013 - 15:09, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

*Aukse*, 04 Lie 2013 - 15:09, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:

Pernai as tik iskaitindavau stiklainius gerai ir viena karta uzpildavau marinatu. Viskas ten laike. Siemet du kart uzpilineju. Kaitinti su visais stiklainiais tokio puodo namie neturiu.

as stiklainiu nekaitinu jau n metu, su spiritu praskalauju ir ramu, dezinfekcija garantuota, o ir uzima minimaliai laiko. Pernai, kur raso, kad reikia kaitinti su marinatu, visus slojikus du kartus uzpildavau. Neturiu ir as tokio didelio puodo, pas mane indukcine, tai net nemaciau didelio pirkti. Turiu toki ,kur ant dujines statydavau, per 4 skyles, bet netinka sitas.
O tu jau vakuoti pradejai bigsmile.gif
As siandien uzsiraugiau agurkeliu greitam vartojimui, su voveruskom bus,mmmm
Atsakyti