Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(saintlina @ 2013 05 26, 21:22)
nematau foto..

Bandau per kitur įkelt 4u.gif
user posted image
Atsakyti
o kaip pats augalas atrodo?
Bet manau, kad reikia pažeistus vaisius išskinti ir fungicidu kokiu nupurkšti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 26 gegužės 2013 - 20:32
QUOTE(saintlina @ 2013 05 26, 21:30)
o kaip pats augalas atrodo?

Normaliai. Jokių tokių pažeidimų nėra.

Kiek bandžiau ieškot,tai panašiausia į pilkąjį puvinį kažkokį. Ir gal sakyčiau atitinka dėl ko ta liga prasideda (aukšta santykinė oro drėgmė ir žema temperatūra ( 10–17C ),Patręšta azotinėmis trąšomis, Nenuskinti apatiniai lapai,Laistoma rankiniu būdu, o ne lašelinės laikymo sistemos pagalba). Dabar kaip tik šaltas oras buvo,tos universalios trąšos matomai netiko joms.Na vienžo prisidirbau jaučiu. Bandyt turbūt nebent purkšt fungicidais. Asiūkliu esu nupurškus kartelį,bet matomai negelbėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 26 gegužės 2013 - 20:36
aha, man irgi į puvinį panašu. Bet dabar atšilo, gal išskynus pažeistus vaisius nebeplis toliau?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 26, 20:35)
Ir gal sakyčiau atitinka dėl ko ta liga prasideda (aukšta santykinė oro drėgmė ir žema temperatūra ( 10–17C ),

99%, kad dėl drėgmės. Susidūriau pernai, čia neverta savęs apgaudinėti visokiais asiūkliais ar fungicidais, tiesiog reikia qalvoti, kaip sumažinti drėgmę. Bent jau pas save tikiuosi išspęsti mulčiavimu.
Atsakyti
idomu kokiam dirvozemyje auginat, jeigu dregmes per daug g.gif as tai priesingai labiau su sausra susiduriu- smelis pas mane. uzmulciuotos storai, bet vis tiek kokia diena nepaliejus- stovi lapais nukeipusiais. treti metai auginu drauge su agurkais, kad nors kiek tos dregmes daugiau. veda man jos labai gerai, bet gerti istisai nori, prilieju tiek, kad plaukia viskas, net takeli siltnamyje laistau...
Atsakyti
Kažkaip galvojau, kad paprikos mėgsta drėgmę... g.gif Aš net laistydama ant "galvų" pilu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 27, 14:45)
Kažkaip galvojau, kad paprikos mėgsta drėgmę...  g.gif Aš net laistydama ant "galvų" pilu...  rolleyes.gif

vat ant galvu tai as nepilu schmoll.gif . tik saknims potvyni padarau. nepilu, nes buna, kad paskui saulekaitoj lapukai nudega...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 05 27, 13:40)
as tai priesingai labiau su sausra susiduriu- smelis pas mane. ...kokia diena nepaliejus- stovi lapais nukeipusiais.

pas mane lygiai tas pats smile.gif
Atsakyti
Sveiki.Ciliukam reikia pazastelias salint? Turiu Hungarian is De Cayenne
Atsakyti
QUOTE(rionka @ 2013 05 27, 19:17)
Sveiki.Ciliukam reikia pazastelias salint? Turiu Hungarian is De Cayenne

nereikia. Tegul šakojasi, daugiau derliaus bus.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 27, 20:18)
nereikia. Tegul šakojasi, daugiau derliaus bus.

O saldzia paprika kaip? Skaiciau kad pirmus ziedus salint reikia,o su pazastelem doh.gif ax.gif
Atsakyti