Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(rionka @ 2013 05 23, 19:03)
As auginu Hungarian pirma kart,auga tuneliuke,jau turiu vaisiu blush2.gif ir zydi graziai wub.gif Jis labai astrus? Visi vaisiai zali? nes ant pakialio pas mane tai ir zali ir raudoni g.gif

Aš iš Regilos pirkau sėklytes,tai irgi pirmi metai.Net spalvos neįsivaizduoju biggrin.gif Bet kiek žinau,jos vienos iš mažiau aštresnių 4u.gif Mes iš vis nevalgom aštriai (dėl vaikų),tai tik pasižaidimui viskas.Mažiau aštrius ir teturiu, Hungarian wax,jalapenas ir cayenne. jei patiks aštrumas,tai kitą met į rimtesnį lygį reiks pereit biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 24 gegužės 2013 - 07:15
QUOTE(Alekto @ 2013 05 24, 08:15)
Aš iš Regilos pirkau sėklytes,tai irgi pirmi metai.Net spalvos neįsivaizduoju biggrin.gif Bet kiek žinau,jos vienos iš mažiau aštresnių 4u.gif Mes iš vis nevalgom aštriai (dėl vaikų),tai tik pasižaidimui viskas.Mažiau aštrius ir teturiu, Hungarian wax,jalapenas ir cayenne. jei patiks aštrumas,tai kitą met į rimtesnį lygį reiks pereit biggrin.gif

Hungarian visose stadijose galima skinti. Nu zaliu. Tik astrumas kiekvienoj spalvos stadijoj siek tiek skirsis. Zalias jis kaip paprika. Toks visai be astrumo. As siemet is astriuju tai labai dziaugiuosi jalapeno ir hungarian wax hot derlingumu smile.gif Ir tarp zemaugiu pomidoru labai gerai jauciasi. vakar paskaiciavau vieno jalapeno derliu kabanti, tai 18 vaisiu ir dar zydi wub.gif 3 tfu smile.gif Rocoto orange irgi gausiai zydi. Dabar vesiau gyvena, tai gal nemes ziedu. Baisia norisi paragauti jo ir seklu pasirinkti, jei derlius toks bus kaip ir zydi wub.gif
Atsakyti
Vat as ir norejau svelnaus astrumo nes astriu pati nemegstu.Man patinka konservuoti pipirai kaip parduotuvei buna blush2.gif Tikiuosi dar paviks uzmarinuot skaniai doh.gif Dabar kai saules nera tai jau savaite sedi tuneli neatidengti,tai vakar paziurejau kaip gyventojei laikosi,vaizdelis buvo grazus wub.gif tfu tfu tfu
Atsakyti
Aš pasidariau išvadas apie paprikų žiedų išskynimą ax.gif Daugiau to nedarysiu schmoll.gif Neišskinti žiedeliai pirmi ir antri,ir jau treti kuo puikiausiai veda paprikas.O išskynus pirmus ir antrus,tai likę jau antra savaitė nepražysta,o neva turbūt šaknyną formuoja. Pabandžiau ir tik pirmus išskint,ir pirmus su antrais,bei kai kurių palikau visus žiedelius.Dar žiūrėsiu,kaip galutinis derlius bus.Bet pakolkas nusivyliau išskynimu ax.gif

Neišskinti.
user posted image
Atsakyti
Hungarien Wax atrodo lyg tai turėtų būt saldi paprika, tik smaila, kadangi ji storasienė. Kai sėklas jų pirkau, buvo nupiešta geltona spalva..bet kai sunoko tapo raudona. Matyt geltonų (tarpinėj) stadijoj nufotografuota. Man jos labai patiko. Didelės, storos, mėsingos.
user posted image
user posted image
Šiemet šiuo metu pas mane gražiausias Pasila Bajio. Augalas gal 1,5 sprindžio, o paprikiukė sprindžio. Įspūdingai atrodo. Parodyt negaliu, nes paskutinius du kartus buvau sode, bet vis be fotiko. Pusiaukelėj prisimenu, kad nepasiėmiau. O ir be šių tiek naujovių žydi..kas gražiai, kas nelabai..
Papildyta:
Parduotuvėj gal tik Jalapenai būna pardavinėjami. Ir jie gal ne visokie, nes aš pati esu auginusi trumpesnių, ilgesnių plonesnių.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 05 23, 10:30)
gyvas velnias vienam tuneliuke bus smile.gif

ir Sweet Banana, ir Carliston Mild, ir gourmet, hamik, Theos, violetinių pavadinimas užkrito.
kitam ir habanerai, ir peniai, ir trinidadai, ir tabasco, ir jalapenai, ir kajenai, ir coral, kilian

vieni derės geriau kiti prasčiau,atsiriksit kam labiausiai tiko jūsų tuneliukas smile.gif

g.gif
Papildyta:
rcl123, jūs daug išmanot apie pipirus, patarkit ar pepperoncini, kurių Scoville Units yra 100 ~ 1000, sodinti su aštriaisiais, ar surizikuot prie saldžių? Norėčiau, kad jie labai nepaaštrėtų vienam tuneliuke su habanerais ir trinidadais, bet kartu nesinori, kad paprikos nuo jų aštrumo įgautų. Ar nuo tokio mizerno aštrumo paprikoms nieko?

šituos gal prie saldžiųjų geriau būtų ,nes ji pati kaip saldi smile.gif

Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 23, 14:09)
Rocoto orange su saldziais kartu patupdziau, zydi, bet va viena uzuomazga numete nugeltusia. Ko truksta?

kur patubdėt ? šiltnamyje ? tada gerai nebus ...nemėgsta jie drėgno oro.
O kad krenta žiedai tai normalus dalykas ,100% derėjimo dar neteko matyti ,visada dalis žiedų nukrenta smile.gif
Atsakyti
Rocoto orange pasodinus su aštriom paprikom atskirame joms pernai pastatytame šiltnamyje, bet dar žydėt negalvoja.
Atsakyti
Štai kokia mano Passila Bajio:
user posted image
Ir Žiolty plamen`:
user posted image
Visi kiti - tinginiai, nes dauguma net nežydi. Viena violetinius žiedukus turėjo, bet pavadinimo nepažiūrėjau.
Saldžios kelios buvo su vaisiais užmegztais, bet iki skynimo dar teks palaukti.
Atsakyti
Pas mane bėda sad.gif Taip džiaugiaus,kad sklandžiai viskas vyksta,o čia še tau kad nori. Neaprašinėsiu,nes viską matysit. Klausimas ką daryt ir nuo ko tas gali būt? Šitaip krenta nuo kelių jau paprikų,net žiedlapiai rudom dėmelėm nueina. Vienintelė mintis,kad drėgmė kažkur šaknyse užsilaiko. Tręštos universaliom trąšom prieš 10 parų kažkur. Jei tai bakterinė liga,kuom purkšt ir ar nenueis į pomidorus?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 26 gegužės 2013 - 14:42
oho, kokios pas visas grazuoles paprikos smile.gif
pas mane dar net nepradeda zydeti, kazin ar spes uzaugti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 26, 15:41)
Pas mane bėda sad.gif

Cia puvinys ar maras kazkoks isimetes g.gif Siaip, tai esant puviniui ir marui, rekomenduoja naikinti vaisius ir augalus sergancius, kad neplistu. Gal dar kazka kitos pakomentuos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 26, 14:41)
Pas mane bėda sad.gif

nematau foto..
Atsakyti