Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos 2013

QUOTE(Di8 @ 2013 04 29, 13:41)
Laba diena

sos verysad.gif prasau pagelbeti 4u.gif  mano papriku daigeliai nebeauga, pasidare sviesiai zalios spalvos, apatiniai lapeliai krenta unsure.gif gal trasu reikia, o gal saules per daug blush2.gif

Truksta trasu, tikrai tikrai. Sodinkit i didesne talpa arba patreskit. Pas mane tas pats daresi, kol nepamaitinau trasom.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 04 29, 13:29)
Truksta trasu, tikrai tikrai. Sodinkit i didesne talpa arba patreskit. Pas mane tas pats daresi, kol nepamaitinau trasom.
Aukse, kokias trąšas siūlot vazoniniams čiliams? ar tinka kiaušinių lukštų vanduo ar kitokios naminės? ar pirkti reiktų?

Avijacija, nenešiu į lauką dar, ačiū 4u.gif gyvena dviese daigeliai iš savų čili pipiriukų moliniame 16cm skersmens vazone, gal jiems medžagų tikrai maža.. abu po dešimt cm. dar viena klaida - praledom drenažą ax.gif greitu metu reiks atsargiai jį padaryti gavus akmenukų. gal dėl to viduj užsilaiko drėgmė, o išorėj sausa. net nežinau. įdomu, kuo tręšti geriausia ir kaip dažnai reikia? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatu: 29 balandžio 2013 - 19:57
QUOTE(gatu @ 2013 04 29, 20:49)
Aukse, kokias trąšas siūlot vazoniniams čiliams? ar tinka kiaušinių lukštų vanduo ar kitokios naminės? ar pirkti  reiktų?

Avijacija, nenešiu į lauką dar, ačiū  4u.gif gyvena dviese daigeliai iš savų čili pipiriukų moliniame 16cm skersmens vazone, gal jiems medžagų tikrai maža.. abu po dešimt cm. dar viena klaida - praledom drenažą  ax.gif greitu metu reiks atsargiai jį padaryti gavus akmenukų. gal dėl to viduj užsilaiko drėgmė, o išorėj sausa. net nežinau. įdomu, kuo tręšti geriausia ir kaip dažnai reikia? 4u.gif

Del trasu per daug nieko nepakomentuosiu. Nes as paprikoms, kol indeliuose tai naudoju Universalias trasas darzovems. Tresiu viena karta per savaite. Nes mano paprikos sausio pabaigos- vasario pradzios sejos. tai tikrai reikalauja medziagu papildomu. Jau zydi vazoneliuose ir kelios turi po mazus vaisiukus jau. Sios savaites antroj pusej keliaus aju i tuneliukus laukan.
Atsakyti
jeigu leidžia finansai - perkam specializuotas skirtas konkrečiai čiliams, jeigu norisi išsisukti pigiau ,tada naudojam universalias trąšas smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės 4u.gif . Atsiprašau, kad įlindau, bet labai reikia jūsų pagalbos. Padėkit išsiaiškinti, kodėl paprikos meta žiedus? Auginu vazonuose (apie 10l), labai gražiai auga, vešlūs ir gražūs patys augaliukai, bet žiedai peržydi kaip gėlės ir nukrenta verysad.gif . Kas galėtų būti? Pernai auginau, tai vazonai buvo mažesni, žemė tokia pati (daržovėms substratas), laistau taip pat, bet nieko panašaus nebuvo. Na, jau vasaros pabaigoje pradėjo mėtyti, nes manau talpa buvo maža jiems. Bet dabar augaliukai dar jauni, žemė sausa nebūna... verysad.gif unsure.gif
Atsakyti
Mano paprikos ir ciliai jau savo nuolatinese vietose smile.gif Hungarian yellow wax hot ir Hamik jau vaisius pirmus augina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 03, 17:29)
Mano paprikos ir ciliai jau savo nuolatinese vietose  smile.gif  Hungarian yellow wax hot ir Hamik jau vaisius pirmus augina  smile.gif

a mes ryt viską kišim jau į žemes. Vsio gana jiem ten kankintis indeliuose kad ir nemažuose. Šalnų visvien dar bus, bet žemė jau pašilo, žaluma lenda. Ko gi dar ir belauksi biggrin.gif reiks fotiką įsimest ir savo čili lysvę įamžint smile.gif

Atsakyti
Vsio čiliai susodinti. Gavosi 43 daigai. Manau užteks gyvenimo pradžiai biggrin.gif du liko našlaičiai - netilpo. Tikiuosi adaptuosis jie man - nes visi apsipylę žiedais jau. Va tik fotiką palikau namie - nenufotkinau savo čilių plantacijos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 05 04, 19:14)
Vsio čiliai susodinti. Gavosi 43 daigai. Manau užteks gyvenimo pradžiai  biggrin.gif 

kai aš tiek auginau, tai kelis sekančius metus čilių ne daugiau 10 štukų užtenka biggrin.gif Bo derliaus dar nuo anų derlingų metų vis yra..

Susodinau ir aš paprikas. Į tuneliuką. Tiesa, netilpo visos, reiks dar kokią prieglaudą joms sugalvot.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 06, 09:57)
kai aš tiek auginau, tai kelis sekančius metus čilių ne daugiau 10 štukų užtenka  biggrin.gif Bo derliaus dar nuo anų derlingų metų vis yra..

Susodinau ir aš paprikas. Į tuneliuką. Tiesa, netilpo visos, reiks dar kokią prieglaudą joms sugalvot.

jau lauke susodinot? Tuneliukas dengtas agro danga?
Atsakyti
user posted image

user posted image

Mergaitės, kas mano čiliukam atsitiko. Jie vazonuose dar, laukia kada į šiltnamį bus perkelti. Lapai negražūs darosi, skylės net atsiranda.. Ko gali trūkti arba ko per daug?
Ačiū 4u.gif
Papildyta:

Dar viena foto..
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilaria: 06 gegužės 2013 - 16:32
QUOTE(rytorasa @ 2013 05 06, 09:04)
jau lauke susodinot? Tuneliukas dengtas agro danga?

plastikine plėvele. Vakar nakčiai dar agro buvom užmetę.
Atsakyti