[quote=ambre,2013 04 25, 09:47]
Uzsikloti tai gerai,be kaip del islauzymo?
Sodinkit tai, ko sniegas neišlaužys. Floribundines prieš žiemą kažkiek pakarpau, visos kitos daugiametės žiemoja tik šaknys, tad jokio nuostolio. Jei labai norit kažko panašaus į krūmą, sodinkit budlėją, ją rudenį nukirpsit, pavasarį atžels iki 2 metrų. Dar aukšta užauga fitolaka.Pavyzdėlis daržui:
QUOTE(Cobre @ 2013 04 25, 11:39)
Matau, kad igyvendinai savo plana prie pergoles O po pergole bus baldai? Pernai jau statete, ar tik siemet tai darysite? Prie peroles kazkokius vijoklius sodinai?
Aš kaip toje reklamoje - lėtai ir užtikrintai labai laukiu, kol atsprogs rožės ir levandos. Kai bus aiškesnis vaizdelis, įkelsiu jūsų teismui reikės patarimų.
Neesu taip įsigilinusi į visus klasikinių sodelių kanonus, iš kitos pusės ir nenoriu padaryti kokios nors kopijos. Vadovaujuosi savotiška nuojauta, kuri išsivystė iš postų šioje temoje ir internetinių inspiracijų.
Prie pergolės pernai sodinau tiesiog raudonas pupeles. Ten reikia pavėsio, bet neesu įsitikinusi, kad tiks būtent toks asimetriškas sprendimas. Pabandžiau - visai gerai. Todėl šiemet po daugybės apmąstymų ir variantų rinkimo (studijavau vijoklius), grįžau prie vynuogių. Šiemet ten turėtų apsigyventi vynuogės.
Baldus matau medinius, tik galvoju, kur juos dėti žiemą. Palikti baisu (vagystės mūsų gyvenvietėje vos ne kasdienybė). Bandysiu prisigerinti MB - gal pagamins ką nors? Norisi kažko nestandartinio, esu mačiusi stilingu variantų iš palečių. Dar galvoju. Jei kas užvestų ant kelio - mielai laukčiau patarimų Oh ir išsiplėčiau
QUOTE(Spurga577 @ 2013 04 25, 14:49)
Todėl šiemet po daugybės apmąstymų ir variantų rinkimo (studijavau vijoklius), grįžau prie vynuogių. Šiemet ten turėtų apsigyventi vynuogės.
maniske vijokline new dawn rose pernai labai istiso (pasodinta buvo tokia papietusi uzpernai rudeni. tai skaityk, kad metu augimas buvo pernai), tik dar tokie kuda labai. nukabinau ir paguldziusi ant zemes uzpyliau durpemis. Nuostabiai perziemojo, ziedeliu nemazai iki pat ziemos tureji, su pumpurais ir uzkasiau. Laukiu, ar siemet sutankes kazkiek. tik jei stiebas labiau sumedes, tai nesuvokiu, kaip man ka palenkineti reiks ziemai ruosiant Bet labai jau grazi, rekomenduoju
QUOTE(Spurga577 @ 2013 04 25, 15:49)
Todėl šiemet po daugybės apmąstymų ir variantų rinkimo (studijavau vijoklius), grįžau prie vynuogių. Šiemet ten turėtų apsigyventi vynuogės.
Su vynuogėmis yra viena bėda, kai pradeda derėti, aplink zuja širšės. Pirmais, antrais metais to nepasijaus, bet vėliau teks kažkaip kovoti su jomis. Ta pati situacija kaip ir su kriaušėmis, mėgsta ir tuos, ir tuos 'valgyt'
QUOTE(Cobre @ 2013 04 25, 16:20)
maniske vijokline new dawn rose pernai labai istiso (pasodinta buvo tokia papietusi uzpernai rudeni. tai skaityk, kad metu augimas buvo pernai), tik dar tokie kuda labai. nukabinau ir paguldziusi ant zemes uzpyliau durpemis. Nuostabiai perziemojo, ziedeliu nemazai iki pat ziemos tureji, su pumpurais ir uzkasiau. Laukiu, ar siemet sutankes kazkiek. tik jei stiebas labiau sumedes, tai nesuvokiu, kaip man ka palenkineti reiks ziemai ruosiant Bet labai jau grazi, rekomenduoju
Nepirmi metai ją prilenkinėju, viskas gerai Tik jei reikia tankesnio vijoklio, pirmus kelis metus reiktų genėt.
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 25, 15:31)
Nepirmi metai ją prilenkinėju, viskas gerai Tik jei reikia tankesnio vijoklio, pirmus kelis metus reiktų genėt.
na, geneti tai as nemoku Visai lyg ir gaunasi formuoti alyvas, galiu savo kinroze patvarkyti is dusios. O va su vijokline baugu. Visu pirma, tai kada ta reikai daryti? Dabar ne metas? O gal palikti siais metais kaip yra, juk tik antri metai, tai nelabai susivokiu dar kaip ji cia man augti ruosiasi. Ir kai jau matysiu, tinka ar nelabai man tas jos tankumas, tai galesiu tada ir veliau apgeneti?
Kokio aukscio ji pas tave? Bandei nepridengti ziemai?
QUOTE(Cobre @ 2013 04 25, 16:46)
na, geneti tai as nemoku Visai lyg ir gaunasi formuoti alyvas, galiu savo kinroze patvarkyti is dusios. O va su vijokline baugu. Visu pirma, tai kada ta reikai daryti? Dabar ne metas? O gal palikti siais metais kaip yra, juk tik antri metai, tai nelabai susivokiu dar kaip ji cia man augti ruosiasi. Ir kai jau matysiu, tinka ar nelabai man tas jos tankumas, tai galesiu tada ir veliau apgeneti?
Nieko ten sunkaus, bet jei dar neapsisprendei, tai galima ir sekančiais pavasariais padaryt. New dawn tuo ir patinka, kad ūgliai lankstūs ir nėra bėdų prilenkinėjant. O kas dėl žiemojimo, pirmus du metus neprilenkinėjau, iki sniego dangos ir nušaldavo. Tai nori nenori teko jai sutankėti, o dabar jau 4 žiemą prilenkta buvo ir šiuo metu ūgis virš 2m, reiktų tiksliau pamatuot.
Beveik visų pergolių augalų bėda ta, kad žiemą labai neestetiškai atrodo. O jei ta pavėsinė panosėj, tai nervuos kasdien. Vienmečiai augalai arba per žemi arba iki birželio pabaigos turi laukti pavėsio. Man patiktų apynys, pasiutusiai greit auga . Dar kažkur perskaičiau, kad jo pavėsinėje dingsta aplinkos garsai. Ar nebus jis koks ateivis Rudenį galima spurgų pasidžiovinti ir pagalvėn kimšti vietoj migdomųjų Pernai dar kartą nusipirkau Auberto rūgtį, jo metų prieaugis iki 10 metrų, pasodinau prie malkinės, tai sulindo į vidų po pastoge, šiemet ištraukiau, dėsiu tinklą ant sienos jam vyniotis. Jeigu dar sužydės, tai bus
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 04 25, 16:21)
Nieko ten sunkaus, bet jei dar neapsisprendei, tai galima ir sekančiais pavasariais padaryt. New dawn tuo ir patinka, kad ūgliai lankstūs ir nėra bėdų prilenkinėjant. O kas dėl žiemojimo, pirmus du metus neprilenkinėjau, iki sniego dangos ir nušaldavo. Tai nori nenori teko jai sutankėti, o dabar jau 4 žiemą prilenkta buvo ir šiuo metu ūgis virš 2m, reiktų tiksliau pamatuot.
jei istiesciau, tai maniskes ilgiausias uglys butu apie 3 metrus. Kol kas ji su voljeru draugauja, kol jai bus pergoles surestos Aciu uz patarima, palauksiu tada dar siais metais nepakarpiusi.
QUOTE(ziogelis2003 @ 2013 04 25, 12:30)
jei ant situ trinkeliu pasistatysiu metalinius azurinius baldukus, tai ar nebus klibu klibu , zurnaluose tai grazu paziureti, bet paskui tas klibejimas isves mane is proto o gal is dideliu gabalu kloti, dar radau [
Tie baldukai ir man labai patinka, fantastika . Dėl klibėjimo nežinau kaip, bet ar mūsų klimatui metalas tinka? Ar nebus per šalta dubcei Vasarą aišku ne, net pavasarį ir rudenį. ????
Medis vis tik labiau "limpa"
QUOTE(Para @ 2013 04 25, 18:58)
Tie baldukai ir man labai patinka, fantastika . Dėl klibėjimo nežinau kaip, bet ar mūsų klimatui metalas tinka? Ar nebus per šalta dubcei Vasarą aišku ne, net pavasarį ir rudenį. ????
vat vat, su ta dubce na as cia PL pietuose gyvenu, tai sia ziema buvo tik -10 daugiausia. Siaip gal tik del grozio vos ne, galvoju pasislepus nuo vaiku kavos atsigerti O medis tai aisku kad patogiau, Kai viskas kuriama is naujo, tai taip visko norisi, jau labai uztraukt rankini stabdi reik Prisikroviau dideli krepsa augalu ir dar neperku, vis pasiziuriu, kazka ismetu tai vel isededu Gal pasirodysiu be skonio, bet pasirinkau nuo svelniai rausvos iki melynos (pink blue), siuo metu net saldu nuo tokiu spalvu, Anksciau pirkti augalai dauginimo stadijoje kad is karto gelynai butu stori taip sakant, gal kita vasara jau galima bus ir zmonem parodyt
Cia dar vaizdeliu klasikos myletojams Villandry pilies sodai Prancuzijoje
QUOTE(Cobre @ 2013 04 25, 16:20)
Dėkui už rekomendacijas, aš irgi galvoju apie šitą rožę. bet toje vietoje problema yra - kai dar įšalas neišėjęs, stovi vanduo. Bijau, kad prigers palenkta rožė. Gal turite kas patirties su stovinčiu vandeniu ir rožėmis?
O dėl vynuogės tai aš daugiau mažiau rami: tėvai turi pavėsinę vynuogėmis apsodinę. Tos vynuogės ne paleistos augti bet kaip, bet jas gana griežtai apkarpo kas pavasarį. tai gaunasi ne storas netvarkingas kupstas, o plonas ažūras be lapų ir plona sienele su lapais. dėl uogų - dar galvoju
Suskaiciau cia apie vijoklius, man labai reik uzdengt viena vaizdeli. kaip supratau puikiai auga auberto rugtis - tik kur man ji nusipirkt. gal parekomenduosit?