Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 12, 18:09)
Va, indai padaryti iš kokių gal dažų skardinių  ar plastiko, o visai gražiai atrodo klasikiniame kiemelyje
user posted image

Laba diena,
man čia labai gražu. Tik kažin kaip augalams būtų augti metaliniuose induose? Neperkais šaknys, jei bus labai karšta ir prieš saulę?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2013 04 19, 17:03)
Laba diena,
man čia labai gražu. Tik kažin kaip augalams būtų augti metaliniuose induose? Neperkais šaknys, jei bus labai karšta ir prieš saulę?

Ko gero neperkais. Kilę iš pietinių kraštų augalai {ne iš aukštikalnių , kur net pietinėse platumose temperatūra aukštai nepakyla} paprastai pakenčia didelę dirvožemio temperatūrą. Manau, apačioje pragręžtos skylės ir drenažo sluoksnis įdėtas, be to, vazonai juk tokios neutralios spalvos, neįkaista per daug.
Vakat tvarkėmės, tai vyras išbogino į metalo krūvą statines nuo tepalų, tai ar tik nereikės parsitempti, nusidažyti ir panaudoti kaip konteinerius augalams g.gif
Atsakyti
Sakykit, o kaip pas jus prie namo pamatu sutvarkyta aplinka?
as galvoju pas save po langais sodinti levandas, ir vyrui pareiskiau, kad prie namo pamato bersim akmenukus kokia 40 cm, o tada as jau sodinsiu geles. o jis sako, tai tu iskart sodink geles. ir tarpuose priberk akmenuku.
dabar kazkaip pasimeciau blush2.gif kaip cia reik daryt? kiek ziuriu, tai lygtais prie pamato eina tarkim kamenukai, tada jau geles, ar kaip ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(daffni @ 2013 04 22, 12:29)
Sakykit, o kaip pas jus prie namo pamatu sutvarkyta aplinka?
as galvoju pas save po langais sodinti levandas, ir vyrui pareiskiau, kad prie namo pamato bersim akmenukus kokia 40 cm, o tada as jau sodinsiu geles. o jis sako, tai tu iskart sodink geles. ir tarpuose priberk akmenuku.
dabar kazkaip pasimeciau blush2.gif  kaip cia reik daryt? kiek ziuriu, tai lygtais prie pamato eina tarkim akmenukai, tada jau geles, ar kaip ax.gif ?

paprastai prie pat namo pamatu daromas gilesnis drenazinis sluoksnis, ant virsaus pilami kokie 6 cm dekoratyviniu akmenuku, o augaliukus prie pat namo sienu sodinti nera labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 22 balandžio 2013 - 12:52
Sveikos. Jungiuos vel i jusu buri. 4u.gif Gal kaip skaitytoja labiau,nes tik dabar issilyginsime zemes ir sesime veja. smile.gif
Vizija apzeldinimo jau kaip ir yra. Man patinka simetrija smile.gif Planuoju rutuliniu tuju,buksmedziu, kolonomis auganciu kukmedziu. Bus daug alyvu,jazminu...
Apsiriboti balta/melyna ziedu spalvomis.
Didziausia rupesti kelia,kaip daugmaz klasikiniame sodely iterpti darziuka. Prisiziurejau pavyzdziu,bet kaip pasidaryti graziai/nebrangiai/patogiai- neisivaizduoju.

P.s. kol ziemojom,labai gerai "pasimate",kaip nuo stogo ciuozia sniegas, verta prisiminti,kad toje vietoje augalu nesodinti... rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat čiuožia sniegas. Toje vietoje auga floribundinės rožės, lelijos, pentiniai. Tai visiems tik į sveikatą šiltai apsikloti.
Papildyta:
Simetriškas daržiukas net labai gražiai atrodys, pavyzdžiui suskirstytas keturkampiais, su takeliais gristais ar jei labai taupot, takeliai veja užsėti, iš lentų sukalti ir įgilinti lysves rėmuose. Per vidurį galima kokių levadų apskritimą. Jei patinka griežtas simetriškas apželdinimas, tai pavyzdžių daugybė, jei pas mane kas išsaugota, sukelsiu vakare.
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2013 04 25, 08:36)
Didziausia rupesti kelia,kaip daugmaz klasikiniame sodely iterpti darziuka. Prisiziurejau pavyzdziu,bet kaip pasidaryti graziai/nebrangiai/patogiai- neisivaizduoju.

Darykit įrėmintas pakeltas lysves, mano tokie norai šiemet ax.gif Vyriokas mano sukals iš lentų, tik niekaip dėl išmatavimų neapsisprendžiu doh.gif
Atsakyti
Siaip galima kazkokias pakeltas, iremintas lysveles, kad ir apskritimo formos, isdestyti ir sode, ikomponuojant i bendra visuma, nebutina visa darza vienoje vietoje sukoncentruoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 25 balandžio 2013 - 09:06
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 04 25, 10:59)
Pas mane taip pat čiuožia sniegas. Toje vietoje auga floribundinės rožės, lelijos, pentiniai. Tai visiems tik į sveikatą šiltai apsikloti.
Papildyta:
Simetriškas daržiukas net labai gražiai atrodys, pavyzdžiui  suskirstytas keturkampiais, su takeliais gristais ar jei labai taupot, takeliai veja užsėti, iš lentų sukalti ir įgilinti  lysves rėmuose. Per vidurį galima kokių levadų apskritimą. Jei patinka griežtas simetriškas apželdinimas, tai pavyzdžių daugybė, jei pas mane kas išsaugota, sukelsiu vakare.

Uzsikloti tai gerai,be kaip del islauzymo?
Lentu kazkodel nenoriu, nusepe,issiklaipo,kazkaip paveiksleliuose neblogai,bet realybeje buna kitaip. Lauksiu pavyzduku 4u.gif

QUOTE(Idda @ 2013 04 25, 11:02)
Darykit įrėmintas pakeltas lysves, mano tokie norai šiemet  ax.gif  Vyriokas mano sukals iš lentų, tik niekaip dėl išmatavimų neapsisprendžiu  doh.gif

Kad pakeltas tai taip,bet tos lentos doh.gif Pas mus nieko nebus is medzio,tai tos lentos ne is tos operos,nebent juodai nudazyti g.gif

QUOTE(Cobre @ 2013 04 25, 11:06)
Siaip galima kazkokias pakeltas, iremintas lysveles, kad ir apskritimo formos, isdestyti ir sode, ikomponuojant i bendra visuma, nebutina visa darza vienoje vietoje sukoncentruoti.

Ne,ne,keliose vietose nenoriu.Parinkau jau viena zona ir pagal pasaulio salis,ir pagal "matomuma" ...
Ta dekoratyvuma ir grozi darze pasiekti sunku,tik paveikslely idealu,gal ten pritresia ar pripiesia,kad visi augalai identisko dydzio,idealiai sukomponuoti... smile.gif
Atsakyti
Su pavasariu ir dėkui už pratęstą temą!

Truputį pavėluotai, bet noriu parodyti gyvus plastinkinių lovelių pavyzdžius. Gal mano namai, kiemas ir nėra grynas klasikos pavyzdys, bet ...

http://public.fotki....i/img-0940.html
http://public.fotki....onas-20120.html
http://public.fotki....i/img-1158.html
Atsakyti
persiskaiciau senesnes temas, jau senbuves ne vienerius metus puoselejat savo kiemelius, klojot visokius takelius tai gal is patirties kas patarsit ar cia praktiskas tas mano noras yra. Noriu isirengti tokia vietele tolimiausiam kampely uz gelynu, pernai issimatavau, pasibraiziau, niu taip jau galvoju man bus grazu o dabar trenke tokia mintis i galva, jei ant situ trinkeliu pasistatysiu metalinius azurinius baldukus, tai ar nebus klibu klibu , zurnaluose tai grazu paziureti, bet paskui tas klibejimas isves mane is proto doh.gif o gal is dideliu gabalu kloti, dar radau ibetonuotus bet cia musu kraste nesibaigiantys nacionaliniai projetai tai nezinia kada sugalvos kasti elektros laidus po zeme, ar dujas tiesti, nieko negaliu daryti stacionaraus...
Papildyta:
QUOTE(ambre @ 2013 04 25, 10:47)

Ta dekoratyvuma ir grozi darze pasiekti sunku,tik paveikslely idealu,gal ten pritresia ar pripiesia,kad visi augalai identisko dydzio,idealiai sukomponuoti...

cia manau priklauso nuo klimato, pas mus gal nelabai tokie idealus darzeliai igyvendinami. Sesuo gyvena Pietu Prancuzijoje, tai tos zemes kalnuose zmones turi mazai, ten labai populiarus tokie miniatiuriniai darziukai, sutvirtina ne del grazumo ar mados, bet kad liutys ir to negausaus dirvozemio nenuplautu. Ir darzoves kaip is zurnalo atrodo bet viskas taip naturaliai, kazkaip cia taip nesigauna padaryti
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2013 04 25, 09:47)
Ne,ne,keliose vietose nenoriu.Parinkau jau  viena zona ir pagal pasaulio salis,ir pagal "matomuma" ...
Ta dekoratyvuma ir grozi darze pasiekti sunku,tik paveikslely idealu,gal ten pritresia ar pripiesia,kad visi augalai identisko dydzio,idealiai sukomponuoti... smile.gif

Jei vietos uztenka, tai tada manau visai nesudetinga ji irengti koki tik nori, kad ir visai elementarias lysves, juk galima ta plota atskirti nuo likusios dalies.
Pas mane plotas mazas, tai turiu suktis visaip smile.gif darzu tikrai nesiruosiu tureti, bet va apie zemuogiu ikomponavima tai vis pamastau. Turiu minciu ir manau, kad pavyks igyvendinti jas smile.gif o mini darziuka dekoratyvinese lysvese pamastau. jei pacios lysves graziai atrodys, bus tinkamoje vietoje, tai ta krapu, svoguno laisku, laiskiniu cesnaku, gal dar kokiu miniatiuriniu pomidoriuku, salotu misraine labai blogai neatrodys. Eksperimentuosiu biggrin.gif

QUOTE(Spurga577 @ 2013 04 25, 10:16)
Su pavasariu ir dėkui už pratęstą temą!

Matau, kad igyvendinai savo plana prie pergoles bigsmile.gif O po pergole bus baldai? Pernai jau statete, ar tik siemet tai darysite? Prie peroles kazkokius vijoklius sodinai?
Atsakyti